A Continental defektjavító készlete már az utánpótlás alkatrészek piacán is elérhető

Rate this post

A gumiabroncs-tömítő készletek segítenek a sofőröknek abban, hogy a megállást követően minél hamarabb folytathassák útjukat

  • A készlet elemei a kereskedőknél és az alkatrész üzletekben is megvásárolhatóak
  • A ContiTireSealant a kompresszorral és a kinyomható flakonnal már felszerelt járművek esetében nyújt utólag is alkalmazható lehetőséget
Alexander Lüer, a Continental Gumiabroncs Divíziójának Növelt Mobilitás projektjének vezetője
Alexander Lüer, a Continental Gumiabroncs Divíziójának Növelt Mobilitás projektjének vezetője

A Continental számos, könnyen használható tömítő alapú gumiabroncs javító-készletet kínál az utánpótlás alkatrészek piacán. Defekt esetén a ContiMobilityKit lehetővé teszi, hogy a sofőr mindössze pár perces kényszerszünet után ismét útra kelhessen anélkül, hogy kereket kellene cserélnie. Az autóiparban már több éve használják a ContiMobilityKit készletet az eredeti alkatrészek javításához. Ez azt jelenti, hogy Európában minden évben, körülbelül egymillió új jármű kerül forgalomba a Continental által forgalmazott segédeszközzel.

A ContyiMobilityKit alkalmazása rendkívül egyszerű, használatához csak csatlakoztatni kell a kompresszort a szivargyújtóhoz, majd a csatlakozó csövet rá kell helyezni a defektes kerék szelepére. Ezt követi a nyomásálló tömítőanyag flakonjának rácsavarása a kompresszora, majd a tömítőanyag és a levegő bepumpálása az abroncsba. Miután a gumiabroncs megtelt, a sofőr ezzel a megoldással akár 200 km távolságot is megtehet, maximum 80 km/h sebességgel haladva. Ennek az eljárásnak köszönhetően a vezető könnyen eljuthat egy szerelőműhelybe, vagy egy erre szakosodott abroncskereskedőhöz, ahol a gumiabroncsot haladéktalanul kicserélik egy újra, vagy megjavítják.

Nincs szükség pótkerékre

A praktikus ContiMobilityKit egy csatlakozócsővel ellátott kompresszort, egy flakont, akár 5 év szavatossági idővel rendelkező tömítőanyaggal, egy használati útmutatót és egy praktikus szerelőkesztyűt tartalmaz. A gumiabroncs-javító készlet kis doboza bárhol elfér az autóban, ami azt jelenti, hogy nincs szükség pótkerékre. „A tömítőanyagnak korlátozott a szavatossági ideje, így azt időről időre szükséges kicserélni. Ugyanakkor erre rendkívül sok megoldásunk van. Azt javasoljuk, hogy a fel nem használt tömítőanyagot azonnal cseréljék ki, ha lejárt a szavatossági ideje. Ezen felül szükség van a csatlakozócső és a tömítőanyag cseréjére akkor is, ha a készletet javításra használták. A moduláris összetételnek köszönhetően a vezetőnek csupán azt kell megvennie, amit feltétlenül cserélni kell”, mondta Alexander Lüer, a Continental Gumiabroncs Divíziójának Növelt Mobilitás projektjének vezetője. Mivel az esetek 95%-ban a defektet egy 5 mm-nél kisebb átmérőjű tárgy okozza, ezek a tömítő alapú javítókészletek rendkívül hasznos segítségnek bizonyulnak.

Kompresszor nélkül is használható

Azokhoz a javítókészletekhez, ahol a tömítőanyag nem a kompresszor segítségével jut be az abroncsba, hanem kézzel kell belenyomni, a Continental mostantól már az utánpótlás piac számára is elérhetővé teszi a 600 ml-es ContiTireSealant kinyomható flakonos kiszerelést. Mivel a flakonnak nem kell illeszkednie a kompresszorra, így az bármilyen kinyomható tömítőanyag helyett használható, függetlenül a gyártótól. Az abroncsot ezután a kompresszor segítségével ugyanúgy a megfelelő abroncsnyomásra kell beállítani, mint a ContiMobilityKit esetében. A kinyomható flakon mellett a ContiTireSealant készlet tartalmaz még egy rövid csatlakozócsövet, egy szelepkihúzóval ellátott kis műanyag zsákot, egy szelepbetétet, egy gyorstapaszt, egy szerelőkesztyűt és egy használati útmutatót.

Az utánpótlás piacon egyre nagyobb kereslet mutatkozik az abroncsjavító-készletekre. A Volkswagen Csoport például évente több millió járművet lát el gyárilag a kompresszorral és a kinyomható flakonnal. A különböző készletek, valamint azok alkatrészei már elérhetőek az erre szakosodott gumiabroncs-kereskedőknél és alkatrész üzletekben. Akárcsak az abroncsok esetében, ezek mindegyike megvásárolható az ismert kereskedelmi partnereknél, vagy akár online is.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 18 =