Legfrissebb hírek

ContiHome – miniház

Rate this post

A ContiHome segítségével a Continental bepillantást nyújt a miniházak jövőjébe

A hangulati elemek, mint például a világítás és a hang, minden alkalomhoz megfelelő hangulatot teremtenek. Könnyen vezérelhetők alkalmazáson keresztül vagy a bejárati ajtónál található érintőképernyő segítségével.
A hangulati elemek, mint például a világítás és a hang, minden alkalomhoz megfelelő hangulatot teremtenek. Könnyen vezérelhetők alkalmazáson keresztül vagy a bejárati ajtónál található érintőképernyő segítségével.
  • A Continental egy egész mini házat felszerel saját anyagokkal
  • Az mini ház számos felülettel bizonyítja az építőiparban és a bútoriparban való hozzáértést
  • A Showroom bemutatja a lehetséges megoldásokat a növekvő bérleti költségekre, a lakáshiányra és az erőforrások szűkösségére

A Continental technológiai cég apró házával elért valamit, amiről az építőipari és bútorszállítók már régóta álmodoztak: egy egész házat saját anyagokkal szerelt fel – kívül-belül.

Ralf Imbery, a Continental innovációs, átalakítási és tervezési igazgatója:

„Új bemutatótermünk a ContiHome, és bemutatja a széles termékpalettánk által kínált változatos lehetőségeket. Egy ház, amelyet az alapoktól kezdve az építő- és bútoripari kompetenciánkkal és felületi know-how-nkkal fejlesztettünk. A Continental nem egyszerűen saját anyagokkal bútorozott be egyetlen épületet sem, hanem magát a komplett bemutatóházat is kitalálta, megtervezte és megépítette. Mindezek eredménye egy intelligens és mobil mini ház, amely tükrözi az aktuális trendeket, és egyben bepillantást nyújt az élet jövőjébe is, kézzelfoghatóvá téve a teljes termékportfóliót vásárokon és rendezvényeken.”

A ContiHome a Continental felületi technológiáit egyesíti – nem csak belül, hanem kívül is
A ContiHome a Continental felületi technológiáit egyesíti – nem csak belül, hanem kívül is

Kényelmes és fenntartható élet kis helyen

A „mikrolakás” és a „minimalizmus” két trend, amely a ContiHome-ban tükröződik, mivel a mini házak választ adnak a növekvő bérleti költségekre, az élettér hiányára és az erőforrások szűkösségére. Akár alszik, főz, eszik, pihen vagy dolgozik, a ContiHome mindezt lehetővé teszi mindössze 32 nm-es alapterületen. Ezt egy holisztikus tervezési koncepcióval érik el, amely különféle felületi anyagokból, dizájnelemekből és igény szerint kiválasztható funkcionális területekből áll. Az összehangolt szórakoztató és hangulati elemek, mint például a világítás és a hang, könnyen vezérelhetők a bejárati ajtónál található alkalmazással vagy érintőképernyővel. Olyan légkört hozhat létre, amely minden felhasználást optimálisan támogat. A ContiHome nem csak környezetbarátabbá teszi a kis helyen való életet, mint egy nagy házban, de egyben kényelmesebb is.

Mobil és rugalmas

A ContiHome elsődleges erényei a mobilitás és a rugalmasság. Utánfutóra szerelve a helye bármikor megváltoztatható. Teljesen bútorozott is. A tálalóként, munkaállomásként vagy étkezőhelyiségként szolgáló többfunkciós bútorok különösen rugalmasak, csakúgy, mint a behúzható fedélzet, valamint a lépcsőkben és az ülősarokban található rejtett tárolórekeszek. Okos megoldás a konyhában található rejtett elektromos kandalló is. Gőzzel működik, térelválasztóként is használható.

A ContiHome-ot holisztikus tervezési koncepció jellemzi
A ContiHome-ot holisztikus tervezési koncepció jellemzi

Hosszú élettartamú és újrahasznosítható felületek

A bútorokat, a padlókat, a falakat, az ablakokat, a homlokzatokat és a fedélzetet a Continental könnyen kezelhető és tartós felületei borítják. Bemutatják alapvető kompetenciáinkat a tapintás, a dizájn, a funkcionalitás, az esztétika és a kényelem terén. Egyik célunk az volt, hogy az újrahasznosítható anyagok felhasználásával teljesítsük sok fogyasztó fenntartható termékek iránti vágyát. Ennek eredményeként a laminált ablakprofilok 100 százalékban újrahasznosíthatók, és felhasználhatók új ablakelemek gyártására egy második életciklusra.

A laminált ablakprofilok 100 százalékban újrahasznosíthatók, és felhasználhatók új ablakelemek gyártására egy második életciklusra.
A laminált ablakprofilok 100 százalékban újrahasznosíthatók, és felhasználhatók új ablakelemek gyártására egy második életciklusra.

„Általában a hosszú élettartamra törekszünk fejlesztéseink során, minden arra irányul, hogy anyagaink a lehető leghosszabb ideig használhatók legyenek”

– tisztázza a célt a Continental felületi szakembere Imbery.

Holisztikus tervezési koncepció

Különösen kis terekben, ahol az érzékszervi érzékelés koncentrálódik, fontos, hogy a különböző anyagok, formák és színek optimálisan harmonizáljanak egymással. A holisztikus dizájn fontos szerepet játszik a változatos élethelyzetekben is, amelyekre a ContiHome használható. Ipari formatervezés jellemzi, jellegzetes, egyenes vonalú és pragmatikus. Annak érdekében, hogy az otthonosság ne kerüljön háttérbe a modernség mellett, a népszerű fekete és antracit tónusok mellett meleg, természetes színeket alkalmaznak.

A ContiHome többfunkciós bútorai sok helyet kínálnak kis helyen.
A ContiHome többfunkciós bútorai sok helyet kínálnak kis helyen.

Az egyedi akcentusok egyik példája a hálószoba falburkolata, amely digitálisan nyomtatott műbőrből készült. Innovatív csúcspont a ContiHome órája. Háttérvilágítású áttetsző anyaggal mutatja az időt. A kreatív potenciál a homlokzat kialakításában is megmutatkozik. Itt meglepő anyagok keveréke van, autentikus fa megjelenéssel és rendkívül matt sötét felületekkel.

A ContiHome segítségével a Continental bepillantást nyújt az élet jövőjébe

Ralf Imbery mondja:

„A ContiHome-unkkal arra szeretnénk ösztönözni ügyfeleinket és partnereinket, hogy gondolkodjanak kívülről. Ezért egyesítettük termékeink különféle tulajdonságait egyetlen projektben – innovatív, funkcionális felületekkel tervezett, fenntartható és intelligens. És mi egy új gondolkodásmódot inspirálunk.”

Miért virágoznak a mini házak

A járvány két éve ismét további lökést adott két életstílus-megatrendnek: az otthoni irodáknak és a társasági beköltözésnek. Inkább otthon találkozik családjával, barátaival és ismerőseivel, mintsem együtt menjen el. Mindkét trend arra késztetett bennünket, hogy több időt töltsünk otthon. Ez a saját négy falunk berendezését teszi fontosabbá. Sok ember prioritása a minimalista, fenntartható otthon felé tolódott el. Ezt a YouGov piac- és közvéleménykutató intézet felmérése is alátámasztotta. Megállapította, hogy az elmúlt másfél évben több mint kétszeresére nőtt az mini házak iránti érdeklődés. Ehhez a fontosra való koncentrálás mellett az ingatlanárak és az építési költségek növekedése, valamint az építőanyag-ellátási szűk keresztmetszetek is hozzájárultak.

Forrás és képek: Continental


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + tizenhárom =