Létezik ilyen, hogy legjobb 205/50R17 nyári gumi?

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A 205/50R17 nyári gumik kínálata is meglehetősen széles, hiszen egy viszonylag keresett méretkategóriáról van szó.

A 205/50R17 nyári gumik kínálata is meglehetősen széles, hiszen egy viszonylag keresett méretkategóriáról van szó.

Az R17-es gumik is gyakorta feltűnnek a különböző nemzetközi abroncsteszteken. A 205/50R17 nyári gumik esetében is született már rengeteg teszteredmény az évek során. Amikor eljön a március, akkor sokan kezdik felkeresni a különböző abroncsokkal kapcsolatos weboldalakat, hogy tájékozódjanak a tesztek eredményéről. Sajnos nem minden évben születik minden méretben eredmény, viszont a tesztek ettől függetlenül is nagy segítségünkre lesznek a választásban.

Persze vannak, akik csak legyintenek, hogy mindegy is az eredmény, hiszen úgyis a prémium abroncsok teljesítenek a legjobban. Ez persze nem teljesen igaz, ugyanis a felső-közép kategóriás abroncsok is nagyon jól szoktak teljesíteni. Egy alacsony kategóriás abroncs is érhet el jó eredmény, így mindenképp érdemes figyelni a teszteredményeket. Sokan csak a végső ranglistát figyelik, viszont azt is érdemes megnézni, hogy az egyes vizsgálatokon hogyan teljesít az adott abroncs.

Melyek a legjobb abroncsok a nedves útfelületek esetében?

Minden abroncsteszt esetében az útfelületek tesztje a leglényegesebb, ez is nyom legnagyobb súllyal a latba. Leginkább a nedves útfelületeken született eredményeket szokták figyelni az autósok. A tesztelők nedves utakon nemcsak a fékezést és az úttartást szokták vizsgálni, hanem egyes tesztek esetében a körkanyarodást, az aquaplannung, vagyis a vízen csúszás jelenséget is. A 205/50R17 nyári gumi tesztek eredményei szerint a nedves útfelületeken a Michelin Pilot Sport 4 talán az egyik legjobb választás.

Természetesen a nedves felületeken nagyon jól szerepel a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 és a Continental PremiumContact 6 is. Természetesen találunk felső-közép kategóriás abroncsot, amely nagyon jól teljesít a nedves utakon, ilyen például a Nokian WetProof és a Nokian Powerproof, de a 5. Falken Azenis FK510 is. Az aquaplanning esetében külön említést érdemes a Maxxis Premitra HP5, amely alacsony kategóriás abroncs létére mégis a legjobbak között kap helyet ezen a teszten.

Ha nyár, akkor a száraz utak tesztje is lényeges kérdés

Bár az autósokat leginkább a nedves utak tesztjei érdeklik, de a nyári gumik esetében a száraz útfelületek eredményei sem elhanyagolhatóak, hiszen nyáron bőven van csapadékmentes időszak is, az abroncsnak pedig bírnia kell a meleget is. Talán nem meglepő, hogy a 205/50R17 nyári gumik esetében nagyon sok abroncs teljesít jól a száraz teszteken, ahol a fékezést, az úttartást és a kormányzási választ is vizsgálják. Szintén nem lesz meglepő, hogy ebben a méretben a prémium kategóriából is kiemelkedik a Michelin Pilot Sport 4.

Természetesen jó eredményt ebben az esetben a közép és alacsony kategóriás abroncsok is produkálnak. A felső közép kategóriában a Hankook Ventus Prime3 K125, a Firestone Roadhawk, és a Nokian Powerproof is jól szerepelt. Aaz alacsony kategóriás abroncsok között pedig a Maxxis Premitra HP5 sorolható a legjobbak közé. Ha csak a nedves és száraz útszakaszok eredményeit nézzük, akkor a közép kategóriában a Nokian Powerproof emelkedik ki, míg az kedvező árkategóriát képviselő abroncsok közül a Maxxis Premitra HP5.

Amit még a nemzetközi abroncstesztek eredményei elárulnak a 205/50R17 nyári gumikról?

A tesztek viszont sok esetben nemcsak az útfelületeken megtett fékezés és úttartás vizsgálatából állnak. A zajszint, a gördülési ellenállás és az ár bár nem ugyanolyan súllyal számít bele a végső eredményekbe, ezeket is számításba veszik a tesztelők. A gördülési ellenállás a fogyasztás miatt lényeges kérdés. Ebben a tekintetben a 205/50R17 nyári gumik esetében is a prémium márkák szerepelnek az élen, mint a Michelin, a Continental vagy a Goodyear.

A zajszint esetében is hasonló a helyzet, bár a felső-közép kategóriás abroncsok közül a Hankook Ventus Prime3 K125 kiemelkedőnek számít. Az összesítést figyelve a prémium abroncsok közül a Michelin Pilot Sport 4 és a GoodYear Eagle F1 Asymmetric 5 205/50R17 nyári gumi lehet jó választás. A középkategóriás abroncsok közül a Hankook Ventus S1 evo2 K117 vagy a Nokian Wetproof, míg az alacsony kategóriában a Maxxis Premitra HP5.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =