Milyen Goodyear nyári gumit érdemes SUV-ra beszerezni?

Rate this post

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncs-vállalata. Körülbelül 62 000 embernek ad munkát és termékeit a világ 21 országában 46 létesítményben gyártja

A Goodyear szabadidő-autókhoz tervezett, rövidebb fékutat biztosító, azonban üzemanyag-takarékos gumiabroncsa.

Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két központja a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztésére összpontosít.

Hazánkban egyre népszerűbbek a városi terepjárók – azaz SUV-ok –, amelyek vegyítik a terepjárók előnyeit a személyautók komfortjával. Akár városba, autópályára vagy középnehéz terepre keressük négykerekű társunkat, az SUV modellek között megtaláljuk a megfelelőt! A méretes karosszéria, a megemelt üléspozíció és hasmagasság, valamint a tágas utastér kényelmes utazást és egyfajta biztonságérzetet is jelent a vezetőnek és az utasoknak egyaránt. Ugyanakkor a trendi formaterv szintén komoly döntőérv az SUV-ok mellett. Az EU-ban jelenleg a következő SUV-ok népszerűek: Citroen C5 Aircross Commercial SUV, Land Rover Discovery, Dacia Duster és a Mitsubishi Pajero. Vannak benzines és dízeles, illetve hibrid típusok.

Az alábbiakban két népszerű SUV-ra használható Goodyear nyári gumiabroncsról lesz szó.

Eagle F1 SuperSport

A versenypályára készült abroncs kitűnő kezelhetőséggel és tapadással rendelkezik. Terepjárókon való országúti használatra készült, a megengedett maximális sebessége 270 km/h. Erre a gumiabroncsra a következők jellemzőek:

  • Kiemelkedő teljesítmény szárazon
  • Kiemelkedő irányíthatóság
  • Vezetési stabilitás nagy sebességnél is
  • Jobb kanyarodás
  • Tökéletesen kiegyensúlyozott teljesítmény nedves és száraz útfelületen

A döntés mellett szóló érvek:

Innovatív U alakú futókeverék-kombináció: Speciális erőzónák a kiemelkedő teljesítményhez nedves és száraz útfelületen.

Futófelület alakváltozása elleni védelem: Az érintkező felület kiváló megőrzése a stabilitás érdekében nagy sebességnél.

  • Masszív zárt külső mintázat
  • Kiváló teljesítmény és kanyarodás szárazon
  • Szupermerev oldalfal-kialakítás
  • Megnövelt irányíthatóság és vezetési stabilitás.

EfficientGrip SUV

A szabadidő-autókhoz tervezett, rövidebb fékutat biztosító, azonban üzemanyag-takarékos gumiabroncs. Nézzük meg részletesen, hogy miért érdemes ezt a gumiabroncsot választani:

  • Üzemanyag-takarékos kialakítás

Az EfficientGrip SUV gumiabroncsot használó autónál nemcsak a tankolások száma csökken, hanem a kibocsátott CO2 mennyisége is. A Goodyear FuelSaving technológiája sikerrel ötvözi a könnyű felépítés és magas technológiai színvonalat képviselő, kisebb gördülési ellenállást lehetővé tévő anyagok biztosította előnyöket. Az abroncs hatékonyabban gördül, és ami még ennél is lényegesebb, nemcsak pénztárcánkat, de a környezetet is kíméli.

  • Jobb úttartási és kormányozhatósági jellemzők

Az EfficientGrip SUV gumiabroncs – kisebb tömege és tökéletesített kialakításának köszönhetően – kanyarokban nagyon jól megőrzi merevségét, ezáltal precíz kormányozhatóságot és jól kezelhető kormányerőket tesz lehetővé.

  • Hosszú élettartam

Az EfficientGrip SUV tartóssága miatt kevesebb gumicserére van szükség. Szilikakeverékből készült futófelülete nagyobb futásteljesítményt és pénzmegtakarítást eredményez.

  • Rövidebb fékút nedves és száraz útfelületen

Rövidebb fékút esőben és napsütésben is. A futófelületben alkalmazott különleges, tapadásjavító gyanta jelentősen hozzájárul a gumi tapadásához nedves útburkolaton. A futómintázat vállrészén elhelyezkedő háromdimenziós lamellák pedig jelentősen kontrollálják a fékhatást száraz útfelületen – írja az autogumiakcio.hu webáruház szakértői.

A fenntarthatóság jegyében a cég folyamatosan fejleszt és hosszabb távú céljai közt szerepel a környezettudatos személetmód, melynek eredményeként az autóvezetők nagyon sokáig élvezhetik a Goodyear gumik nyújtotta biztonságos vezetés örömét.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 4 =