Milyen Goodyear nyári gumit érdemes SUV-ra beszerezni?

Rate this post

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncs-vállalata. Körülbelül 62 000 embernek ad munkát és termékeit a világ 21 országában 46 létesítményben gyártja

A Goodyear szabadidő-autókhoz tervezett, rövidebb fékutat biztosító, azonban üzemanyag-takarékos gumiabroncsa.

Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két központja a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztésére összpontosít.

Hazánkban egyre népszerűbbek a városi terepjárók – azaz SUV-ok –, amelyek vegyítik a terepjárók előnyeit a személyautók komfortjával. Akár városba, autópályára vagy középnehéz terepre keressük négykerekű társunkat, az SUV modellek között megtaláljuk a megfelelőt! A méretes karosszéria, a megemelt üléspozíció és hasmagasság, valamint a tágas utastér kényelmes utazást és egyfajta biztonságérzetet is jelent a vezetőnek és az utasoknak egyaránt. Ugyanakkor a trendi formaterv szintén komoly döntőérv az SUV-ok mellett. Az EU-ban jelenleg a következő SUV-ok népszerűek: Citroen C5 Aircross Commercial SUV, Land Rover Discovery, Dacia Duster és a Mitsubishi Pajero. Vannak benzines és dízeles, illetve hibrid típusok.

Az alábbiakban két népszerű SUV-ra használható Goodyear nyári gumiabroncsról lesz szó.

Eagle F1 SuperSport

A versenypályára készült abroncs kitűnő kezelhetőséggel és tapadással rendelkezik. Terepjárókon való országúti használatra készült, a megengedett maximális sebessége 270 km/h. Erre a gumiabroncsra a következők jellemzőek:

 • Kiemelkedő teljesítmény szárazon
 • Kiemelkedő irányíthatóság
 • Vezetési stabilitás nagy sebességnél is
 • Jobb kanyarodás
 • Tökéletesen kiegyensúlyozott teljesítmény nedves és száraz útfelületen

A döntés mellett szóló érvek:

Innovatív U alakú futókeverék-kombináció: Speciális erőzónák a kiemelkedő teljesítményhez nedves és száraz útfelületen.

Futófelület alakváltozása elleni védelem: Az érintkező felület kiváló megőrzése a stabilitás érdekében nagy sebességnél.

 • Masszív zárt külső mintázat
 • Kiváló teljesítmény és kanyarodás szárazon
 • Szupermerev oldalfal-kialakítás
 • Megnövelt irányíthatóság és vezetési stabilitás.

EfficientGrip SUV

A szabadidő-autókhoz tervezett, rövidebb fékutat biztosító, azonban üzemanyag-takarékos gumiabroncs. Nézzük meg részletesen, hogy miért érdemes ezt a gumiabroncsot választani:

 • Üzemanyag-takarékos kialakítás

Az EfficientGrip SUV gumiabroncsot használó autónál nemcsak a tankolások száma csökken, hanem a kibocsátott CO2 mennyisége is. A Goodyear FuelSaving technológiája sikerrel ötvözi a könnyű felépítés és magas technológiai színvonalat képviselő, kisebb gördülési ellenállást lehetővé tévő anyagok biztosította előnyöket. Az abroncs hatékonyabban gördül, és ami még ennél is lényegesebb, nemcsak pénztárcánkat, de a környezetet is kíméli.

 • Jobb úttartási és kormányozhatósági jellemzők

Az EfficientGrip SUV gumiabroncs – kisebb tömege és tökéletesített kialakításának köszönhetően – kanyarokban nagyon jól megőrzi merevségét, ezáltal precíz kormányozhatóságot és jól kezelhető kormányerőket tesz lehetővé.

 • Hosszú élettartam

Az EfficientGrip SUV tartóssága miatt kevesebb gumicserére van szükség. Szilikakeverékből készült futófelülete nagyobb futásteljesítményt és pénzmegtakarítást eredményez.

 • Rövidebb fékút nedves és száraz útfelületen

Rövidebb fékút esőben és napsütésben is. A futófelületben alkalmazott különleges, tapadásjavító gyanta jelentősen hozzájárul a gumi tapadásához nedves útburkolaton. A futómintázat vállrészén elhelyezkedő háromdimenziós lamellák pedig jelentősen kontrollálják a fékhatást száraz útfelületen – írja az autogumiakcio.hu webáruház szakértői.

A fenntarthatóság jegyében a cég folyamatosan fejleszt és hosszabb távú céljai közt szerepel a környezettudatos személetmód, melynek eredményeként az autóvezetők nagyon sokáig élvezhetik a Goodyear gumik nyújtotta biztonságos vezetés örömét.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük