Legfrissebb hírek

MICHELIN Pilot Sport 4S* abroncsok az új BMW X3 M és X4-n

Rate this post

A BMW 21 colos MICHELIN Pilot Sport 4S* (PS4S*) nyáriabroncsokkal szereli vadonatúj X3 M és X4 M modelljeit

A BMW 21 colos MICHELIN Pilot Sport 4S* (PS4S*) nyáriabroncsokkal szereli vadonatúj X3 M és X4 M modelljeit -sőt az új modellek sajtópremierjén szintén Michelin abroncsokkal láthatjuk a BMW sportos, nagyteljesítményű járműveit.

A 21 colos könnyűfém ötvözetből készült felniken guruló új BMW X3 M és X4 M Competition modellek első tengelyére MICHELIN PS4S* 255/40ZR21 102Y, míg hátsó tengelyére 265/40ZR21 105Y méretű ultra nagyteljesítményű sportabroncsok kerülnek.

A csillag(*) jelöléssel ellátott, speciálisan a BMW számára kifejlesztett termékekben számos technológiai újdonság megtalálható. Így a több keverékes futómintázat és az aramiddal erősített felépítmény is.
A Michelin és a BMW M együttműködése nagy múltra tekint vissza. A neves konstruktőr több korábbi modelljére is készültek már Michelin abroncsok

A mostani abroncsszéria három év közös munkájának gyümölcse. A BMW M elvárásait a modellfejlesztésben résztvevő mérnökökkel együtt sikerült teljesíteni. A feladat közel 800 prototípus és 1400 próbaszériás abroncs legyártását követelte meg, amelyeket a németországi Nürburgring, illetve a franciaországi Miramas és Ladoux tesztpályáin teszteltek.

Az első tengelyre kerülő abroncsoknál a Michelin három keverékes technológiáját, míg a hátsó abroncsoknál a két keverékes megoldást alkalmazták a termékfejlesztők. Az eredetileg az állóképességi, endurance sportág számára kifejlesztett többkeverékes technológia lényege, hogy a futó egyes zónáiban különböző gumikeverékeket alkalmaznak. Az abroncs teljesítménye ezzel a megoldással finomhangolható. A külső futózónát kivételes tapadásra és kopásállóságra, sportos kanyarokra optimalizálták. A középvonalban elhelyezkedő mintázati elemek pontos kormányozhatóságot és megbízható úttartást biztosítanak, míg a belső vállzóna erőssége a nedves tapadás és fékhatás.

Az abroncsok fejlesztésekor a BMW M mérnökei kifejezetten arra kérték a Michelin szakembereit, hogy a száraz útfelületen nyújtott teljesítményre összpontosítsák figyelmüket. Illetve hogy a terméket magas szintű tapadás, jó állóképesség, kigyensúlyozott nedves teljesítmény jellemezze a versenypályán. Eközben a BMW M modellekre jellemző sportos vezetési élmény is megmarad. Fontos feltétel volt továbbá a méret kényszer. Vagyis hogy az első és a hátsó abroncs méret között nincs jelentős eltérés. A Michelin fejlesztőinek csak az első-hátsó futómintázat és a futókeverékek differenciálásával volt módjuk a teljesítmény elvárásokat teljesíteni.

Innovatív műszaki megoldásaink alkalmazásának köszönhetően a MICHELIN PS4S* abroncs kivételesen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Tapadás, kényelem, biztonság és vezetési élmény. – Ez egyaránt teljesíti a BMW M elvárásait és a mindennapi autózásra, közúti használatra is alkalmassá teszi a sportos gumiabroncsokat. A fejlesztési munka során az alaptermék teljesítményét a Michelin szakemberei a BMW M elvárásainak megfelelően fejlesztették tovább. Mind ezt oly módon azonban, hogy a finomhangolás ne menjen a többi teljesítmény tényező rovására.

A MICHELIN PS4S* abroncsokkal szerelt BMW X3 M és X4 Mmodellek leendő vezetői biztosak lehetnek tehát abban is, hogy a sportos vezetési élmény mellett még extrém körülmények között is maximális biztonsági és élettartam teljesítményt kaphatnak az új gumiabroncsoktól.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =