Gumiabroncsok, amelyekben megbízhat

Rate this post
25 éves a GumiPiac MagazinFile Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
Telefon: 305620602.
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A Vredestein Ultrac lenyűgözően teljesített az Auto Motor und Sport SUV-gumiabroncsokat vizsgáló csoportos tesztjén

A Vredestein Ultrac lenyűgözően teljesített az Auto Motor und Sport SUV-gumiabroncsokat vizsgáló csoportos tesztjén

A Vredestein Ultrac dobogós helyen végzett az Auto Motor und Sport című német szaklap legújabb csoportos gumiabroncstesztjén. Középpontjában SUV-okon való használatra optimalizált nyári gumiabroncsok álltak. Az Ultrac több rivális márka termékeit is maga mögé utasította, és „nagyon jó” értékelést kapott a tesztet végző szakemberektől. Akiket lenyűgözött a gumiabroncs által nedves útfelületeken biztosított „egyszerű irányíthatóság” és a száraz körülmények közötti „jó kezelhetőségi jellemzők”.

A Vredestein gumiabroncs nagykereskedője >>>

A gumiabroncs jól teljesített a számos, komoly kihívást jelentő tesztfeladat során, amivel kiérdemelte, hogy a „gumiabroncs, amelyben megbízhat” kategóriába sorolják.

Az Auto Motor und Sport a Németországban elérhető legnépszerűbb gumiabroncsmárkák nyolc termékét vette górcső alá. A 235/55 R méretű és 18 colos könnyűfém keréktárcsákra szerelt gumiabroncsok mindegyikét egy SEAT Tarraco SUV-modellen tesztelték. A tesztelők szerint a termékek hasonló teljesítményt nyújtanak a piacon jelenleg kapható más népszerű SUV-okra felszerelve is, beleértve az Audi, a Land Rover, a Mercedes, a Toyota és a Volkswagen modelljeit.

Nedves útviszonyok mellett az Ultrac a második helyet szerezte meg a fékezési teljesítményt vizsgáló teszten. Mindössze 28,7 méterre volt szüksége a 80 km/h-s sebességről történő megálláshoz, továbbá a nedves útfelületen való kezelhetőség és a vízen csúszás elkerülése szempontjából is a második helyen végzett. A Vredestein gumiabroncsa száraz körülmények között is remekül teljesített. Szoros versenyben a második helyen zárt a gördülési zaj kategóriájában, mindössze 70,1 dB-es zajszinttel, éppen csak lemaradva az első helyről.

Az eredmények megbízhatóságának biztosítása érdekében minden tesztet akár 20 alkalommal is elvégeztek a pálya ugyanazon szakaszán, nedves és száraz körülmények között egyaránt.

Yves Pouliquen, az Apollo Tyresértékesítési és marketingosztályának vezetője így fogalmazott:

„Az SUV-ok jelenleg minden egyéb kategóriába tartozó járműveknél népszerűbbek Európában, ezért különösen örömteli, hogy az Ultrac ilyen jól szerepelt az Auto Motor und Sport legutóbbi tesztjén. Az egyre kiszámíthatatlanabb időjárású évszakok miatt fontos, hogy olyan nyári gumiabroncsot biztosítsunk, amely a nagyobb kihívást jelentő körülményekkel is képes megbirkózni, így biztonságossá, kényelmessé és élvezetessé téve a vezetést. Gondoskodtunk róla, hogy a négyévszakos gumiabroncsok terén betöltött piacvezetői szerepünk az Ultrac abroncsnak is előnyére váljon, hiszen újgenerációs futófelületkeverék-technológiával és minden időjárási körülményre készen álló futófelület-kialakítással terveztük meg.”

Az Ultrac kategóriaelső teljesítményt nyújt nedves és száraz körülmények között is, ami ideális nyári gumiabronccsá teszi. Az Apollo Tyres globális kutatási és fejlesztési csapata által a vállalat Enschedében, Hollandiában található központjában kifejlesztett Ultrac gumiabroncsok kiváló kényelmi jellemzőket, valamint lenyűgöző kezelhetőségi és kanyarvételi képességeket biztosítanak, nagy sebesség mellett is. Ez a szögletesebb futófelületet biztosító továbbfejlesztett abroncsüregnek, a merevebb futófelület-mintázatnak és központi bordának, valamint az oldalirányú barázdáknak köszönhető. A gumiabroncs a kormányzási reakciót és pontosságot is javítja a biztonságos és dinamikus vezetési élmény érdekében. Továbbá rendkívül alacsony gördülési ellenállást és jó üzemanyag-hatékonyságot biztosít.

További sikerek a GTÜ tesztjein

Az Ultrac további sikereket ért el a német járművizsgáló szervezet, a GTÜ új, éves nyárigumiabroncs-tesztjén, ahol összesítésben a második helyet szerezte meg. A Vredestein több jól ismert versenytársát is maga mögé utasítva „erősen ajánlott” minősítést kapott a tesztelőktől.

A teszt során 10 piacvezető nyári gumiabroncsot vizsgáltak, 225/45 R 17 méretben. Két járműmodellre, egy Opel Astra Sports Tourerre és egy Volkswagen Golfra felszerelve. A Frankfurtban található TRIWO Automotive Test Centerben végzett vizsgálat során minden terméket alapos tesztelésnek vetettek alá, hogy felmérjék azok nedves és száraz körülmények között nyújtott teljesítményét. Kiemelt figyelmet fordítva a fékezési, a kezelhetőségi és a vízen csúszás elkerülésével kapcsolatos jellemzőkre.

Az Ultrac a nedves körülmények közötti teszteken teljesített a legjobban. Az első helyen végzett a vízen csúszás elkerülésével kapcsolatos teljesítmény tekintetében. A fékezési és kezelhetőségi jellemzőivel pedig a második helyet szerezte meg. A gumiabroncs lenyűgözte a tesztelőket a zord időjárási körülmények között tanúsított megbízhatóságával és hatékonyságával. Ami még inkább megerősíti, hogy kiváló választást jelent az igényes járművezetők számára.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

EV Ready technológia, amely az innováció ütemét hajtja

EV Ready technológia, amely az innováció ütemét hajtja

Most, az elektromos járművek széles körű elterjedésével a Goodyear innovációjának új fejezete lendületben van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − nyolc =