Külföldön folytatják az Apollo gumigyár első technikusai

Rate this post

Indiába és Hollandiába tart az Apollo Tyres első 70 munkatársa
Indiába és Hollandiába indultak a hétvégén azok a technikusok, akikkel az Apollo Tyres Hungary nyár elején kötött munkaszerződést. A július óta tartó elméleti tréning lezárása után egy 2 és fél hónapos gyakorlat vár a nemzetközi abroncsgyártó első 70 munkatársára a cég Chennai-ban és Enschedébentalálható üzemeiben.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.
Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

Az Apollo Tyres első európai zöldmezős gyárában dolgozik majd az a 70 technikus, akik már áprilisban tanulmányi, majd júliustól munkaszerződést kötöttek az indiai székhelyű céggel. A vállalat többkörös felvételi folyamat után választotta ki azokat a végzős diákokat, akikre már agyártás 2017-es indulásakor mindenképpen számít. A nyáron indult gyöngyösi elméleti képzést sikeresen elvégző fiatalok egy rövid pihenő után már az indiai és holland munkatársaik segítségével sajátítják el mindazt a gyakorlati tudást, amelyre az Apollo gyöngyöshalászi, state-of-the-art gyárában elengedhetetlen szükségük lesz.

„Intenzív hónapokon vagyunk túl, az Apollo első munkatársai a nyarukat tanulással és a külföldi képzésre való felkészüléssel töltötték. Mindig izgalmas egy teljesen új emberekből álló csapat felépítése, de nagyon jó alapanyagból dolgoztunk és büszkék vagyunk a technikusok első csoportjára. Izgalmas utazás vár rájuk, bízunk benne, hogy Indiába és a Hollandiába tartó csapatok élményekkel telve és felkészülten érkeznek majd vissza”- mondta el Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója.

Az abroncsgyártó cég közel 90 emberből álló második csoportja szeptember végén kezdteel a felkészülést.

Megnyitása után a gyöngyöshalászi gyár évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani.

Ezt olvasta már?

Ahhoz, hogy az AUTO BILD tesztmezőnyének ebbe az elit körébe még bekerülhessen, jó kvalifikációs teljesítményre van szükség. Itt a 35 négyévszakos guminak a lehető legrövidebb, 100 km/h-s féktávot kellett igazolnia nedves és száraz körülmények között.

35 négyévszakos gumiabroncs az AUTO BILD 2023-as féktáv teszten

Ahhoz, hogy az AUTO BILD négyévszakos gumi tesztmezőnyének elit körébe bekerülhessen, jó féktáv teljesítményre van szükség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 − 2 =