ALCAR SR3 LAKKOZÁS – AZ ALUFELNIK TÖKÉLETES TÉLI VÉDELME

Rate this post

ALCAR ALUFELNIVEL TÉLEN IS STÍLUSOSAN

Sokszor kérdezik tőlünk, hogy az AEZ, DOTZ, DEZENT, ENZO alufelnik alkalmasak-e a téli használatra?

Aggódnak, hogy a téli útviszonyok kikezdhetik a felnik felületét és ronthatnak azok szépségén.

Büszkék vagyunk rá, hogy a kétkedőknek megnyugtató választ adhatunk. A magas színvonalú és innovatív SR3 lakkozásnak köszönhetően, az ALCAR alufelnik ugyanis hatékonyan állnak ellen a sónak és a felverődéseknek, így éveken át megőrzik eredeti szépségüket!

Mit jelent az SR3?
Az SR rövidítés „Salt Resistant” szókapcsolatból származik, ami só-állót jelent, míg a hármas szám a 3 rétegű festési folyamatra utal: alapozás, festés, végső lakk-bevonat. Az alapozó mindig egy ultra kemény, fekete vagy világosszürke por-réteg, amit elektrosztatikusan visznek fel, majd 210°C fokon 45 percig „sütik”. A festék réteg, azaz a nedves bevonat, további 40 percet tölt 180°C fokon. Legfelülre az átlátszó szigetelés, azaz a prémium lakk réteg kerül, mely biztosítja az első védelmi vonalat a környezeti hatásokkal szemben.

Painting layers_SR3_HIGH RES 660

Csúcsminőségű szabványok
Hogy mennyire jól védi az alufelniket az SR3 lakkozás, azt a független laboratóriumban, ECE-R 124 uniós szabályozás szerint elvégzett tesztek kiváló eredményei is igazolják.  Ilyenek az ún. 300 órás „CASS – copper accelerated salt spray” tesztek, ahol a felnik borítását megkarcolják és egy sós, rezes, ecetsavas oldattal permetezik folyamatosan, miközben még kőfelverődésnek is alávetik.

Sziklaszilárd
Annak érdekében, hogy ellenőrizzék, a rétegek milyen erősen tapadnak a felni felületéhez, az ún „standard cross-cut” vizsgálatot is elvégzik. A felnire hat helyen párhuzamos vonalakat karcolnak, majd azokat másik hattal keresztben is átkarcolják. Ezt a sérült felületet ismételten lefestik, hogy beigazolódjon: a festés „kivirágzás”, és hámlás nélkül áll ellen a sónak. Annak biztosítása érdekében pedig, hogy egy sorozat összes felnije megfeleljen az SR3 lakkozás magas minőségi előírásainak, minden egyes terméket még vizuálisan is megvizsgálnak és megmérik a rétegek vastagságát is.Ezután az összes ALCAR felniről elmondható, hogy „só-álló”, azaz „Salt Resistant” lesz egész életében!

DCF 1.0

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük