ALCAR SR3 LAKKOZÁS – AZ ALUFELNIK TÖKÉLETES TÉLI VÉDELME

Rate this post

ALCAR ALUFELNIVEL TÉLEN IS STÍLUSOSAN

Sokszor kérdezik tőlünk, hogy az AEZ, DOTZ, DEZENT, ENZO alufelnik alkalmasak-e a téli használatra?

Aggódnak, hogy a téli útviszonyok kikezdhetik a felnik felületét és ronthatnak azok szépségén.

Büszkék vagyunk rá, hogy a kétkedőknek megnyugtató választ adhatunk. A magas színvonalú és innovatív SR3 lakkozásnak köszönhetően, az ALCAR alufelnik ugyanis hatékonyan állnak ellen a sónak és a felverődéseknek, így éveken át megőrzik eredeti szépségüket!

Mit jelent az SR3?
Az SR rövidítés „Salt Resistant” szókapcsolatból származik, ami só-állót jelent, míg a hármas szám a 3 rétegű festési folyamatra utal: alapozás, festés, végső lakk-bevonat. Az alapozó mindig egy ultra kemény, fekete vagy világosszürke por-réteg, amit elektrosztatikusan visznek fel, majd 210°C fokon 45 percig „sütik”. A festék réteg, azaz a nedves bevonat, további 40 percet tölt 180°C fokon. Legfelülre az átlátszó szigetelés, azaz a prémium lakk réteg kerül, mely biztosítja az első védelmi vonalat a környezeti hatásokkal szemben.

Painting layers_SR3_HIGH RES 660

Csúcsminőségű szabványok
Hogy mennyire jól védi az alufelniket az SR3 lakkozás, azt a független laboratóriumban, ECE-R 124 uniós szabályozás szerint elvégzett tesztek kiváló eredményei is igazolják.  Ilyenek az ún. 300 órás „CASS – copper accelerated salt spray” tesztek, ahol a felnik borítását megkarcolják és egy sós, rezes, ecetsavas oldattal permetezik folyamatosan, miközben még kőfelverődésnek is alávetik.

Sziklaszilárd
Annak érdekében, hogy ellenőrizzék, a rétegek milyen erősen tapadnak a felni felületéhez, az ún „standard cross-cut” vizsgálatot is elvégzik. A felnire hat helyen párhuzamos vonalakat karcolnak, majd azokat másik hattal keresztben is átkarcolják. Ezt a sérült felületet ismételten lefestik, hogy beigazolódjon: a festés „kivirágzás”, és hámlás nélkül áll ellen a sónak. Annak biztosítása érdekében pedig, hogy egy sorozat összes felnije megfeleljen az SR3 lakkozás magas minőségi előírásainak, minden egyes terméket még vizuálisan is megvizsgálnak és megmérik a rétegek vastagságát is.Ezután az összes ALCAR felniről elmondható, hogy „só-álló”, azaz „Salt Resistant” lesz egész életében!

DCF 1.0

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc − 7 =