ADAC – A Vredestein nyerte a tesztet

Rate this post

A győztes abroncsot 2013-ban Budapesten mutatták be a nagyközönségnek, a szakembereknek és a sajtónak! Ez lett belőle! :-) A német autóklub (ADAC) az idén is elvégezte az új nyári abroncsok tesztjét, melyen meglepő eredmények születtek.

2016_adac_nyari_gumi_185 65 15

A tesztelők ezúttal a 185/65 R15-ös, illetve a 225/45 R17-es méretből válogattak. Ahogy ez lenni szokott, most is több abroncs szegmensből rakták össze a teszt abroncsokat.

Érdekessége volt a tesztnek, hogy volt olyan prémuim márkás abroncs, amit több helyen vásároltak és a két abroncs teljesen más eredményt hozott ugyanazzal a névvel.

Összesen 32 abroncsot vizsgáltak a teszten, de most is a középmezőny abroncsai voltak a legtöbben.

A kisebbik méretben a Vredestein Sportrac 5 minta nyújtotta a legjobb teljesítményt, megelőzve a Contintental és a Dunlop abroncsát. A 17 colos abroncsok között a Continental ContiSportContact 5 futott be győztesnek, a második helyen viszont egy nem túl ismert márka végzett.

2016_adac_nyari_gumi_225 45 17

Az ESA-Tecar Svájcban számít népszerű belföldi márkának, a Spirit 5 UHP mintája azonban olyan jól sikerült, hogy a teljes nemzetközi mezőnyben alig van ellenfele.

Forrás: ADAC

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × egy =