Alfa Radiál Plusz Kft. és az Autó-Doktor Kft. stratégiai együttműködése

4.7/5 - (7 votes)

auto doktor siofok 3

GumiPiac Magazin – Hogyan jött az ötlet, hogy egy olyan tekintélyes múlttal és tapasztalattal rendelkező cég, mint az Alfa Radiál Plusz Kft., működési koncepciót vegyen át? Kérdezem Czipa Lászlót az Alfa Radiál Plusz Kft. Ügyvezetőjét.

Czipa László- Valóban jól látja, vállalkozásunk eddig is sikeresen és szépen fejlődött, és ha megnézi a honlapunkat, láthatja, hogy a működésünk elég szerteágazóvá vált: mezőgazdasági gépalkatrészek majd később autóalkatrészek kereskedelme, gépgyártás, gumiszerviz, gumi, -akkumulátor, -kerti gépek és -szerszámok internetes kereskedelme, műszaki vizsgabázis kiépítése…

Viszont a gumiszervizek szezonalitása jelentősen csökkenti az éves hatékonyságunkat, mert leegyszerűsítve van 2-3 hónapunk, ami alatt meg kell keresni az egész éves árbevételt és ebből származó nyereséget a költségeink fedezésére. Ekkor határoztuk el, hogy egy klasszikus gyorsszerviz szolgáltatási körrel bővítjük tevékenységünket. Ezáltal a munkatársakat és a rendelkezésre álló területet is sokkal hatékonyabban tudnánk kihasználni. Ahhoz azonban, hogy a fejlesztéssel járó költségek megtérüljenek, muszáj volt a szolgáltatások körét a lehetőségek szerint minél jobban kibővíteni. Illetve ami még fontosabb, olyanokkal bővíteni, amelyek fontosak az Ügyfelek számára.Ehhez viszont szüksége volt egy olyan tapasztalt támogató partnerre, aki ezeket már sikeresen bevezette és alkalmazza évtizedeken át.

GumiPiac Magazin – És milyen megoldást találtak a hatékonyabb működés érdekében?
Czipa László- Többféle esetet és lehetőséget meghallgattunk és fontolóra vettünk, végül az Autó-Doktor Horváth Kft. koncepciója és kiépített rendszere ígérte az elképzelésünknek legmegfelelőbbet.A jelenlegi gazdasági helyzetben fontos, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amellyel tovább tudjuk növelni árbevételünket,profitunkat.

GumiPiac Magazin – Mit ért pontosan a legmegfelelőbb kifejezés alatt?
Czipa László- Sokan mondják, milyen fontos az Ügyfélkezelés és, hogy a szolgáltatások szerepe milyen meghatározó tényező egy szerviz sikerében, de ezek gyakorlati megvalósítását egyedül az Autó-Doktor Horváth Kft.-nél tapasztaltam. Csak megjavítani a járművet ma már nem elég, ki kell használni minden lehetőséget, amivel az Ügyfelet a szervizhez tudjuk kapcsolni. Ehhez viszont valóban értékes szolgáltatásokat kell nyújtani Nekik.

Szintén nagyon fontos szempont volt, hogy ne nekünk kelljen kitalálni a szolgáltatások körét (mi az, ami beválhat, mi az, ami nem), mert ennek kitalálására rengeteg idő és anyagi ráfordítás ment volna el.Szerencsére az Autó-Doktor Horváth Kft. készen nyújtotta ezeket a nemzetközileg is elfogadott megoldásokat.
Rengeteg jogi, hatósági, biztonságtechnikai kritériumnak kell megfelelni ráadásul arra is figyelni kell, hogy szervizünk le legyen védve az esetleges rosszakaratú visszaélésekkel szemben, ezért olyan az Autó-Doktor Horváth Kft által kidolgozott és évek során finomított szabályrendszert és nyomtatványokat, űrlapokat, stb. kaptunk, amelyek biztonsággal megfelelnek többek között ezeknek a feltételeknek is.
Szakmailag az is fontos, hogy ebből a körből is mondjak egy példát: milyen beszállítókkal dolgozzunk, kiket kell kerülni, melyek azok az utángyártott alkatrészek amelyek jó minőségűek de lényegesen kedvezőbbek mint a gyári alkatrészek… és még sorolhatnám… tényleg sok lényeges szempont van.

Összegezve: Olyan kiforrott ügyfélkezelési, működési, Know-how-t kaptunk amely javítja a kihasználtságunkat a rentabilitásunkat és növeli a profitunkat, oly módon, hogy az az ügyfelek teljes megelégedésére is szolgáljon.

GumiPiac Magazin – Ön szerint milyen egy jó Ügyfélkezelési rendszer?
Czipa László- Az AUTÓ-DOKTOR rendszere és a hagyományos műhelyek közötti legfőbb különbséget – az átláthatóság jelenti minden vonatkozásban, továbbá minden szervizlátogatást igénybe vevő gépjármű díjtalan jármű diagnosztikai vizsgálaton esik át. Így az Ügyfelek pontos képet kaphatnak járművük műszaki állapotáról, ami hozzásegít minket ahhoz, hogy megnöveljük a gépjárművek értékállóságát, megelőzzük a váratlan meghibásodásokkal járó költséges javításokat, valamint, hogy biztonsággal vehessenek részt a közlekedésben. Szakembereink kizárólag a gyártói technológiai utasításoknak megfelelően végzik a javításokat, gyárival egyenértékű alkatrészek felhasználásával, minimális várakozási idő mellett, fix, csomagban kezelt beszerelési árakkal. Célunk, a gépjármű gyári eredeti műszaki állapotának visszaállítása.

Gyorsszerviz koncepcióból kifolyólag fontos, hogy gépjárműtípustól függetlenül magas színvonalon, rövid határidő alatt vállalhassunk minden olyan javítást, alkatrészcserét és időszakos szervizelést, aminek folyamatát a gépjármű tulajdonosa – előzetes árajánlat jóváhagyása után – maga is a helyszínen nyomon követhet.Igazából ezekkel az érvekkel jellemezhető az AUTÓ-DOKTOR filozófiája.

GumiPiac Magazin – Ez azt jelenti, hogy az ügyfél világosan látja, mit javítanak az autóján, s milyen alkatrészeket cserélnek ki rajta?

Czipa László- Igen, természetesen. Partnereink egy pillanatra sem tévesztik autójukat szem elől és jelen lehetnek a javításnál. Amíg ügyfelünk az autójára vár, megihat egy kávét és elolvashatja a számukra odakészített magazinokat és újságokat. Még a javítás megkezdése előtt tájékoztatjuk arról, hogy mennyit kell majd fizetnie. Az ár az anyagárból és a munkáért felszámított fix árból tevődik össze. Itt nincsenek úgynevezett „mester-díjtételek”, amiket képtelenség ellenőrizni. Az AUTÓ-DOKTOR valamennyi szolgáltatására csomagban kezelt fix árat kínál, amely mindenki számára publikus és ettől semmilyen körülmények között nem térünk el.
Az átláthatóságra törekszünk a számlázás területén is. A kiállított számlát az ügyfelekkel együtt ellenőrizzük, és az semmi olyat nem tartalmazhat, amiben előre nem állapodtunk meg. A fizetés aztán lehet készpénzzel, de természetesen hitelkártyával is.

GumiPiac Magazin – Az Önök által elvégzett munka minőségére garanciát is vállalnak?
Czipa László – Minden esetben hosszú távú garanciát vállalunk alkatrészeink és szolgáltatásaink minőségére. Ezért csak kizárólag a gyári technológiai utasításnak megfelelő – a gyári garancia megtartása melletti – javítást végzünk. Minden mérő és beállító eszközünk a világ élvonalába tartozó digitális elektronikával vezérelt, és rendelkeznek az autógyárak műszaki információival és beállítási értékeivel, valamint a javítási technológiáival. A betöltött kenőanyagok mennyisége, a beállított abroncsnyomás mért és ellenőrzött.

GumiPiac Magazin – A gyors javítás elengedhetetlen feltétele, hogy az esetlegesen beépítendő cserealkatrész „kéznél” legyen. Hogyan tudják ezt garantálni?
Czipa László – A raktárunkban több ezer – gyári- és az eredetivel megegyező minőségű – alkatrész áll rendelkezésre. Az áttekinthetőséget egy komoly kiépítettségű számítógépes hálózat és egy kimondottan erre a célra kifejlesztett szoftver biztosítja. Szolgáltatásaink igénybevételével partnereink jelentős értéket képviselő gépjárművét olyan műszaki állapotban tudjuk tartani, hogy az mindig üzembiztos legyen. El tudják kerülni a költséges, váratlan meghibásodásokat. Korszerű, gyárilag adalékolt német LIQUI MOLY motorolajaink használatával, tiszta levegőszűrő betéttel üzemanyagot takaríthatnak meg, jelentősen csökkenthetik a motor kopását, növelhetik annak élettartamát. Egy jól beállított futómű, korrekt lengéscsillapító tízezer kilométerekkel hosszabbíthatja meg abroncsainak futásteljesítményét. Egy jól működő fékrendszer pedig – az elkerült baleset gazdasági hasznán kívül – garancia partnereink biztonságára is.

Autó-Doktor Horváth Kft
Prémium Gyorsszerviz
H-8600 Siófok-Kiliti Papfődi út. 1.
Tel.: +36 84 519 219
Mobil: +36 30 9366 077
horvath.robert@auto-doktor.hu
www.auto-doktor.hu
www.liqui-moly.hu

Ezt olvasta már?

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyár kollégái a magyar labdarúgó válogatottnak

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyárban

A Bridgestone gumiabroncsgyár kollégái a szívükön viselik a magyar labdarúgó válogatott sikerét: „Hajrá, magyarok!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + hat =