Legfrissebb hírek

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. megnégyszerezheti gyártókapacitását 2020-ra

Rate this post
A vállalat egy éven belül 20 százalékkal tervezni növelni alkalmazottai létszámát
A vállalat egy éven belül 20 százalékkal tervezni növelni alkalmazottai létszámát

A jelenleg is zajló kapacitásbővítő beruházásnak köszönhetően a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 20 százalékkal tervezi megnövelni alkalmazottainak számát, továbbá 2020-ig megnégyszerezheti abroncsgyártó kapacitását, így termelését a jelenlegi évi 1,8 millió abroncsról 7,2 millióra növeli. A vállalat a közelmúltbana Bridgestone belső auditálása során eredeti beszállítói tanúsítást szerzett, és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. tervei között szerepel, hogy 2017-től vezető autómárkák számára közvetlenül szállítson gumiabroncsokat.

A négy évvel ezelőtt megkezdett kapacitásbővítő beruházásnak köszönhetően a vállalat mind a gyártókapacitás, mind pedig az alkalmazottak létszámában jelentős bővülést ért el. Jelenleg több mint 230 abroncsméret készül a cég teljesen automatizált BIRD-X (Bridgestone Innovative and Rational Development) gyártósorán, valamint az újonnan telepített gyáregységében, így 2015-ben összesen 1,8 millió db ultra magas teljesítményű (magas sebességindex, nagyméretű, elsősorban prémium kategóriás autókra gyártott) abroncs készült a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. üzeméből. Ahogyan a hagyományos gyártóüzemben folyamatosan bővül a már aktív és működő gyártósorok száma, a vállalat gyártókapacitása is ennek megfelelően, dinamikusan bővült: 2020-ra a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. tervei szerint a jelenleg gyártott abroncsok számát megnégyszerezheti, vagyis évente 7,2 millió darab legyártott abroncsra emelheti.

22_Bridgestone_gumi gyartas

Globális export helyi beszállítókkal Tatabányáról
A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. teljes termelési volumenének 99,96%-át exportálja. A vállalat legfontosabb exportpiacai Németország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Franciaország, de termékei értékesítésre kerülnek tengeren túli piacokon is, köztük is elsősorban Mexikóban, az Egyesült Államokban, Japánban és Törökországban.

Termékei előállításához a Bridgestone Tatabánya elsősorban helyi és regionális beszállítóktól szerzi be az alapanyagot. A vállalat többmint 700 magyar beszállítóval áll szerződéses kapcsolatban, amelyek rövid szállítási határidővel, a termeléshez rugalmasan igazodva és a rövid ellátási útvonal miatt alacsony szén-dioxid kibocsátás mellett képesek biztosítani a gyár alapanyag ellátását.

“A folyamatban lévő kapacitásbővítő beruházásnak köszönhetően vállalatunk már most teljesíti a korábban meghatározott legfontosabb célkitűzéseit, miközben további növekedési lehetőségek kapujához ért. A 2016. áprilisban megszerzett OEM (eredeti beszállító) minősítés lehetővé teszi számunkra, hogy már 2017-től vezető nemzetközi autógyártók számára is szállítsunk gumiabroncsokat, amivel párhuzamosan elérjük azt az üzleti célunkat is, hogy gyártókapacitásunk 2020-ra a jelenlegi négyszeresére bővüljön. Vállalatunk célja az, hogy a Bridgestone Csoport meghatározó, legfejlettebb technológiával rendelkező európai gyárává váljon, amely folyamatban elsősorban képzett munkatársainkra valamint a helyi önkormányzatokkal és országosan is elismert egyetemekkel megkötendő jövőbeni megállapodásainkra építünk.” – mondta Fernando del Cerro, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. gyárigazgatója.

23_Bridgestone_gumi gyartas

Együttműködésen alapuló humán erőforrás stratégia
Komárom-Esztergom megyében számos nagyvállalat szembesül azzal a kihívással, hogy növekedési terveinek megvalósításához egyre nehezebben talál szakképzett munkaerőt. E kihívásra válaszul a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egy integrált humán erőforrás stratégiát alakított ki. Ennek keretében a vállalat együttműködik Tatabánya Önkormányzatával a megfelelő képzettségű szakemberek megtalálásában, akik technikai ismereteit és felkészültségét az Edutus Főiskolával együttműködve igyekszik fejleszteni, mindezek mellett pedig támogatja műszaki és angol nyelvi továbbképzések és tréningek megvalósítását is. A vállalat célja, hogy ezt az együttműködési modellt kiterjessze műszaki egyetemek és főiskolák körére is, annak érdekében, hogy a végzős mérnökhallgatók számára gyakornoki pozíciókat tudjon felajánlani.

A Bridgestone jó úton halad afelé, hogy a Magyar Kormánnyal 2012-ben megkötött stratégiai partnerségi megállapodásban meghatározott foglalkoztatási célokat teljesítse. A vállalat magasan képzett munkavállalóinak száma jelenleg közöl 700 fő, amelyet a cég 2017-re, 20%-al 840 főre tervez emelni.

Ezt olvasta már?

"Példamutató" új Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

„Példamutató” – Vredestein Ultrac Pro

A Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − 2 =