Dunlop RoadSmart III abroncsok az elektromos motorokon

Rate this post

A STORM Eindhoven DunlopRoadSmart III abroncsokon indul elektromos motorkerékpárral világ körüli útra

Dunlop gumi Roadsmart III on STORM 660
  • A STORM Pulse-t a „motorkerékpárok Teslájaként” is emlegetik a 380 km-es hatótávolsága miatt
  • A STORM Eindhoven csapata 80 nap alatt szeretné megkerülni a Földet, hogy demonstrálja a fenntartható közlekedésben rejlő potenciált.
  • A RoadSmart III-ra az erősebb felépítésből adódó nagyobb teljesítmény miatt esett a választás. 82%-kal tartósabb elülső abroncs a vizsgált versenytársak átlagához képest*
  • A STORM Pulse abroncsot a Dunlop mirevali próbaterepén tesztelték

A STORM Pulse a világ első elektromos túra-motorkerékpárja a maga 380 km-es hatótávolságával. Ezt a radikálisan új motorkerékpárt az Eindhoveni Műszaki Egyetem (TU/e) hallgatói fejlesztették, akik 2016-ban egy 80 napos világ körüli túrán vezetni is fogják ezt a motorkerékpárt.

Ehhez a megmérettetéshez a csapat a Dunlop legújabb sport túra abroncsát – a RoadSmart III-at választotta.

A STORM Eindhovennek olyan abroncsra volt szüksége, amely megbirkózik a világ legnagyobb kihívást jelentő útjaival is. Azt követően választották a RoadSmartIII-at, hogy tesztek igazolták, hogy elülső abroncsai a főbb versenytársak teljesítményénél 82%*-kal magasabb futásteljesítményt érhetnek el.

Ez a teljesítmény elengedhetetlen egy olyan projektben, ahol a STORM motorosok Európa, Ázsia és Észak-Amerika legnehezebb útjain kanyarognak majd – összesen 26 000 kilométeren.

A STORM Pulse-t a „motorkerékpárok Teslájaként” is emlegetik. Az innovatív, moduláris akkumulátornak köszönhetően a motorosok percek alatt akkumulátort cserélhetnek. Rövidebb utak esetén lehetőség van arra, hogy csak az akkumulátor-egység egy részét használják, könnyebbé téve így a motorkerékpárt, illetve a kormányzást.

Egy másik ok, amiért a Dunlop RoadSmart III-ra esett a választás. A motorkerékpár-abroncsok 190/55ZR17 hátsó méretkategóriájában a Dunlop gyárt GT és SP (Sport) verziót is, amely lehetővé teszti a motorosok számára, hogy a motorkerékpár karakterisztikájának legjobban megfelelő abroncsot válasszák. A STORM motorkerékpárra a GT verzió került fel, mivel ez a nyomaték és tapadás terén jobban megfelel a 240Nm forgatónyomatékot leadó hajtáslánc jelentette kihívásoknak.

A Dunlop Europe Moto marketing igazgatója, Andy Marfleet büszke arra, hogy a STORM Eindhoven a RoadSmart III-at választotta:

„Tesztek bizonyítják, hogy a RoadSmart III rendelkezik kategóriájában a legjobb tapadással és irányíthatósággal száraz útviszonyok között, illetve hihetetlen futásteljesítménnyel. Ahhoz, hogy egy 26 000 km-es világ körüli túra megvalósítható legyen egy ilyen nagy forgatónyomatékkal rendelkező motoron, optimális stabilitásra, tapadásra és tartósságra van szükség. Ezt az abroncsot erre tervezték.”


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 10 =