Dunlop RoadSmart III abroncsok az elektromos motorokon

Rate this post

Dunlop gumi Roadsmart III on STORM 660

A STORM Eindhoven DunlopRoadSmart III abroncsokon indul elektromos motorkerékpárral világ körüli útra

– A STORM Pulse-t a „motorkerékpárok Teslájaként” is emlegetik a 380 km-es hatótávolsága miatt
– A STORM Eindhoven csapata 80 nap alatt szeretné megkerülni a Földet, hogy demonstrálja a fenntartható közlekedésben rejlő potenciált.
– A RoadSmart III-ra az erősebb felépítésből adódó nagyobb teljesítmény miatt esett a választás: 82%-kal tartósabb elülső abroncs a vizsgált versenytársak átlagához képest*
– A STORM Pulse abroncsot a Dunlop mirevali próbaterepén tesztelték

A STORM Pulse a világ első elektromos túra-motorkerékpárja a maga 380 km-es hatótávolságával. Ezt a radikálisan új motorkerékpárt az Eindhoveni Műszaki Egyetem (TU/e) hallgatói fejlesztették, akik 2016-ban egy 80 napos világ körüli túrán vezetni is fogják ezt a motorkerékpárt.

Ehhez a megmérettetéshez a csapat a Dunlop legújabb sport túra abroncsát – a RoadSmart III-at választotta.

A STORM Eindhovennek olyan abroncsra volt szüksége, amely megbirkózik a világ legnagyobb kihívást jelentő útjaival is. Azt követően választották a RoadSmartIII-at, hogy tesztek igazolták, hogy elülső abroncsai a főbb versenytársak teljesítményénél 82%*-kal magasabb futásteljesítményt érhetnek el.

Ez a teljesítmény elengedhetetlen egy olyan projektben, ahol a STORM motorosok Európa, Ázsia és Észak-Amerika legnehezebb útjain kanyarognak majd – összesen 26 000 kilométeren.

A STORM Pulse-t a „motorkerékpárok Teslájaként” is emlegetik. Az innovatív, moduláris akkumulátornak köszönhetően a motorosok percek alatt akkumulátort cserélhetnek. Rövidebb utak esetén lehetőség van arra, hogy csak az akkumulátor-egység egy részét használják, könnyebbé téve így a motorkerékpárt, illetve a kormányzást.

Egy másik ok, amiért a Dunlop RoadSmart III-ra esett a választás, hogy a motorkerékpár-abroncsok 190/55ZR17 hátsó méretkategóriájában a Dunlop gyárt GT és SP (Sport) verziót is, amely lehetővé teszti a motorosok számára, hogy a motorkerékpár karakterisztikájának legjobban megfelelő abroncsot válasszák. A STORM motorkerékpárra a GT verzió került fel, mivel ez a nyomaték és tapadás terén jobban megfelel a 240Nm forgatónyomatékot leadó hajtáslánc jelentette kihívásoknak.

A Dunlop Europe Moto marketing igazgatója, Andy Marfleet büszke arra, hogy a STORM Eindhoven a RoadSmart III-at választotta: „Tesztek bizonyítják, hogy a RoadSmart III rendelkezik kategóriájában a legjobb tapadással és irányíthatósággal száraz útviszonyok között, illetve hihetetlen futásteljesítménnyel. Ahhoz, hogy egy 26 000 km-es világ körüli túra megvalósítható legyen egy ilyen nagy forgatónyomatékkal rendelkező motoron, optimális stabilitásra, tapadásra és tartósságra van szükség. Ezt az abroncsot erre tervezték.”

Ezt olvasta már?

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre. Mi sem bizonyítja ezt jobban minthogy az Auto Bild Sportscars nyári pályanapi abroncstesztjén a mezőny élén, összesített győzelemmel zárt.

A Bridgestone Potenza Race első helyen az Auto Bild Sportscars pályatesztjén

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük