Elindult a technikusok képzésének harmadik üteme az Apollo Tyres-nél

Rate this post

Az Apollo OKJ-s abroncsgyártó képzésen újabb 120 jövendőbeli munkatárs vesz részt

Az OKJ-s abroncsgyártó képzésen újabb 120 jövendőbeli munkatárs vesz részt

Az Apollo Tyres április elején kötött ösztöndíjszerződést azokkal a középiskolásokkal, akik most, a tanév lezárultát követően, július 1-jén megkezdik az elméleti képzést Gyöngyösön. Ősszel pedig 10 hetes szakmai gyakorlaton vehetnek részt, méghozzá Indiában és Hollandiában, a vállalat ottani gyáraiban.

Különleges képzésben vesznek részt nyáron az Apollo Tyres magyar üzemének technikus munkatársai, amelynek végén Abroncsgyártó OKJ-s végzettséget szerezhetnek. A tréning célja, hogy a technikusok magabiztos szaktudással indíthassák majd el a gyöngyöshalászi gyár első gépeit. Az gyár munkatársai Európa egyik legmodernebb, korszerű technológiával felszerelt üzemében kezdhetik majd meg pályafutásukat.

A képzéssel kapcsolatban Bányai Tibor, humánerőforrás igazgatója megjegyezte: „Rendkívül örülünk annak, hogy az Apollo Tyres abroncsgyártó OKJ-s képzésének már a harmadik csoportját tudjuk elindítani. Ezek után további 120 technikussal bővülünk majd. Számunkra nagyon fontos, hogy a leendő munkatársaink a gyár minden pontját ismerjék, és ehhez elengedhetetlenek az általunk szervezett hazai és külföldi tréningek. Természetesen odafigyelünk arra, hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is ismerjék az Apollo Tyres folyamatait.”

Az OKJ-s abroncsgyártó képzésben az első két körben 66, illetve 78 technikus vett részt. Kiegészülve az oktatást most kezdőkkel, az év végére már több mint 250 magasan képzett technikus dolgozik majd az Apollo Tyres-nél.

Megnyitása után a gyöngyöshalászi gyár évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban. Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban, 2015-ben pedig Indiában kapta meg ugyanezt a címet. Az Apollo Vredesteint 2013-ban a harmadik Legjobb Munkáltatónak választották Hollandiában.

Ezt olvasta már?

MICHELIN City Street, az új abroncs a városi elektromos kerékpárokhoz

MICHELIN City Street

MICHELIN City Street, az új gumiabroncs a városi elektromos kerékpárokhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 − három =