20 éve alapították az Alcoa székesfehérvári gyárát

Rate this post
Az Alcoa Keréktermék az innováció 20 évét ünnepli a Köfémben egy 4,9 milliárd forint értékű beruházás átadásával
Az Alcoa Keréktermék az innováció 20 évét ünnepli a Köfémben egy 4,9 milliárd forint értékű beruházás átadásával

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András és az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, Colleen Bell, a dolgozókkal együtt ünnepli
a cég új gyártósorának átadását

Az Alcoa Keréktermék a mai napon ünnepli magyarországi gyáralapításának 20-éves évfordulóját egy új, a székesfehérvári Köfém Keréktermék üzemében végrehajtott 4,9 milliárd forint értékű beruházás átadásával. Az elmúlt tíz évben az Alcoa több mint 19 milliárd forintnyi befektetést hajtott végre a Köfémben, amellyel a kereskedelmi szállítmányozási piacra gyártott innovatív préskovácsolt alumínium keréktermékeit fejlesztette.

Amerikai Egyesült Államok nagykövete, Colleen Bell
Az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, Colleen Bell

„Székesfehérvár városa büszke az Alcoával fennálló partneri kapcsolatára és nagyra értékeli az Alcoa növekedésének ezt az újabb jelentős mérföldkövét” – mondta a város polgármestere, Cser-Palkovics András. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a világ leginnovatívabb kamion-, autóbusz- és vontatmány keréktermékei itt, a mi városunkban készülnek.”

alco-alufelni-3-660

A Köfém Keréktermék üzeme 1996-ban indult 32 fővel. Most, az új gyártósor üzembe állításával a foglalkoztattak létszáma csaknem eléri az 500 főt. A gyártás várhatóan a 2017-es év elején indul.

VIDEO A RENDEZVÉNYRŐL >>>

Ezt olvasta már?

Ahhoz, hogy az AUTO BILD tesztmezőnyének ebbe az elit körébe még bekerülhessen, jó kvalifikációs teljesítményre van szükség. Itt a 35 négyévszakos guminak a lehető legrövidebb, 100 km/h-s féktávot kellett igazolnia nedves és száraz körülmények között.

35 négyévszakos gumiabroncs az AUTO BILD 2023-as féktáv teszten

Ahhoz, hogy az AUTO BILD négyévszakos gumi tesztmezőnyének elit körébe bekerülhessen, jó féktáv teljesítményre van szükség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =