Legfrissebb hírek

Hankook AL10+ e-cube MAX: új alacsony oldalfalú gumiabroncs a kormányzott tengelyre

Rate this post

Manapság, amikor egyre nagyobb és nagyobb mennyiségek szállítására van igény, a flottakezelő cégek hamar elérik a legálisan engedélyezett 4 méteres külső magassági határt a kereskedelmi járműveken. Ez a probléma még hangsúlyosabbá válik, ha a szállítmányozó cég – ráadásul a nagy mennyiségű fuvarok mellé – nagyméretű és nehéz árut is akar szállítani. Ebben az esetben a szabványos 295/60 vagy 315/60 méretű abroncsokkal gyorsan eléri a a terhelhetőségi kapacitás határát. A prémium gumiabroncsokat gyártó Hankook ezért most az alacsony építésű szegmens számára kihozta az AL10+ e-cube MAX nagy távolságra szánt gumiabroncsot. Az új, alacsony oldalfalú gumiabroncsot 355/50R22,5 méretben a tehergépkocsik kormányzott tengelyére tervezték, különös tekintettel a nagyméretű szállítmányok követelményeire.

A flottakezelők a 60-as és 80-as közötti sorozatú gumiabroncsokkal eddig nem tudták teljes mértékben kihasználni a maximális, 3 méteres belső rakománymagasságot anélkül, hogy túllépnék a legálisan engedélyezett négy méteres teljes magasságot. Ennek következtében terhelési kapacitás vész el, ami a későbbiekben gazdasági veszteséget jelenthet. Mindezekből következően, illetve a piaci trendet követve a Hankook a tehergépkocsik kormányzott tengelyére szánt 50-es sorozatba tartozó abroncsot kínál ügyfeleinek. Az AL10+ e-cube MAX gumiabroncsot 355/50R22,5 méretben, kizárólag nagy távolságokon dolgozó kamionokon való használatra tervezték, 156-os terhelhetőségi index-szel, ami azt jelenti, hogy a tengely legfeljebb 8 tonnával terhelhető. Az abroncs kisebb átmérőjével csökken a vonójármű csatlakoztatási magassága, aminek következtében a belső rakomány magassága növelhető, vagyis az alacsony profilú gumiabroncsoknak köszönhetően a három méteres magasságú rakodási felület teljes egészében kihasználható.

A kereskedelmi járművekhez tervezett e-cube MAX gumiabroncs család maximális költséghatékonyságot, energiahatékonyságot és környezetbarát jellemzőket biztosít, hosszirányú mintaárkokkal kialakított, hullámszerkezetű futófelületének köszönhetően megelőzi az egyenetlen kopást, amivel hosszabb élettartamot garantál. A AL10+ e-cube MAX gumiabroncs a továbbfejlesztett futófelületnek és a nagyobb terhelhetőségi indexnek köszönhetően nagyobb üzemanyag-hatékonységot tesz lehetővé, és emellett a terhelhetőségi indexe is . magasabb Az egyenes mintaárok-szerkezet biztos iránytartást, maximális pontosságú kormányzást és jobb vízelvezetést tesz lehetővé.

A nagy távolságú szállításhoz a kormányzott tengelyre tervezett modellt a hajtott tengelyen a DL10+ e-cube MAX egészíti ki. A háromdimenziós lamelláknak köszönhetően az abroncs kiváló vonóerő átvitelt nyújt a vezetőknek, miközben a különlegesen széles mintaelemblokkok és a mély mintaárkok nagyobb futásteljesítményt tesznek lehetővé. A DL10+ e-cube MAX mintaelem-stabilizátorai hozzájárulnak a magasabb élettartamhoz és az alacsonyabb gördülési ellenálláshoz. Az e-cube MAX sorozatot egy annak megfelelő TL10+ pótkocsi gumiabroncs egészíti ki, amelyre a maximális vezetési stabilitás és alacsony gördülési ellenállás a jellemző.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + öt =