Hankook AL10+ e-cube MAX: új alacsony oldalfalú gumiabroncs a kormányzott tengelyre

Rate this post

Manapság, amikor egyre nagyobb és nagyobb mennyiségek szállítására van igény, a flottakezelő cégek hamar elérik a legálisan engedélyezett 4 méteres külső magassági határt a kereskedelmi járműveken. Ez a probléma még hangsúlyosabbá válik, ha a szállítmányozó cég – ráadásul a nagy mennyiségű fuvarok mellé – nagyméretű és nehéz árut is akar szállítani. Ebben az esetben a szabványos 295/60 vagy 315/60 méretű abroncsokkal gyorsan eléri a a terhelhetőségi kapacitás határát. A prémium gumiabroncsokat gyártó Hankook ezért most az alacsony építésű szegmens számára kihozta az AL10+ e-cube MAX nagy távolságra szánt gumiabroncsot. Az új, alacsony oldalfalú gumiabroncsot 355/50R22,5 méretben a tehergépkocsik kormányzott tengelyére tervezték, különös tekintettel a nagyméretű szállítmányok követelményeire.

A flottakezelők a 60-as és 80-as közötti sorozatú gumiabroncsokkal eddig nem tudták teljes mértékben kihasználni a maximális, 3 méteres belső rakománymagasságot anélkül, hogy túllépnék a legálisan engedélyezett négy méteres teljes magasságot. Ennek következtében terhelési kapacitás vész el, ami a későbbiekben gazdasági veszteséget jelenthet. Mindezekből következően, illetve a piaci trendet követve a Hankook a tehergépkocsik kormányzott tengelyére szánt 50-es sorozatba tartozó abroncsot kínál ügyfeleinek. Az AL10+ e-cube MAX gumiabroncsot 355/50R22,5 méretben, kizárólag nagy távolságokon dolgozó kamionokon való használatra tervezték, 156-os terhelhetőségi index-szel, ami azt jelenti, hogy a tengely legfeljebb 8 tonnával terhelhető. Az abroncs kisebb átmérőjével csökken a vonójármű csatlakoztatási magassága, aminek következtében a belső rakomány magassága növelhető, vagyis az alacsony profilú gumiabroncsoknak köszönhetően a három méteres magasságú rakodási felület teljes egészében kihasználható.

A kereskedelmi járművekhez tervezett e-cube MAX gumiabroncs család maximális költséghatékonyságot, energiahatékonyságot és környezetbarát jellemzőket biztosít, hosszirányú mintaárkokkal kialakított, hullámszerkezetű futófelületének köszönhetően megelőzi az egyenetlen kopást, amivel hosszabb élettartamot garantál. A AL10+ e-cube MAX gumiabroncs a továbbfejlesztett futófelületnek és a nagyobb terhelhetőségi indexnek köszönhetően nagyobb üzemanyag-hatékonységot tesz lehetővé, és emellett a terhelhetőségi indexe is . magasabb Az egyenes mintaárok-szerkezet biztos iránytartást, maximális pontosságú kormányzást és jobb vízelvezetést tesz lehetővé.

A nagy távolságú szállításhoz a kormányzott tengelyre tervezett modellt a hajtott tengelyen a DL10+ e-cube MAX egészíti ki. A háromdimenziós lamelláknak köszönhetően az abroncs kiváló vonóerő átvitelt nyújt a vezetőknek, miközben a különlegesen széles mintaelemblokkok és a mély mintaárkok nagyobb futásteljesítményt tesznek lehetővé. A DL10+ e-cube MAX mintaelem-stabilizátorai hozzájárulnak a magasabb élettartamhoz és az alacsonyabb gördülési ellenálláshoz. Az e-cube MAX sorozatot egy annak megfelelő TL10+ pótkocsi gumiabroncs egészíti ki, amelyre a maximális vezetési stabilitás és alacsony gördülési ellenállás a jellemző.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük