Remek szezont zárt a Goodyear UltraGrip termékvonal

Rate this post

Négy tesztgyőzelemmel és kilenc dobogós helyezéssel a Goodyear bebiztosította vezető pozícióját a téli gumiabroncsok kategóriájában

A Goodyear méltán ünnepelhet, hiszen a közelmúltban egy sor, rangos magazinok által rendezett fontos téligumiabroncs-teszten ért el kiemelkedő eredményeket, köztük első helyezést a német Autobild és ADAC² tesztjein. A különféle téli körülmények között végzett alapos tesztek során az UltraGrip termékvonal nemcsak négy első és kilenc dobogós helyezést szerzett, hanem az UltraGrip 9, az UltraGrip Performance Gen-1, az UltraGrip Performance SUV Gen-1 és az UltraGrip Ice 2 gumiabroncsok három „példás”, négy „nagyon ajánlott” és három „ajánlott” minősítést is elnyertek. Ezek a győzelmek is alátámasztják a Goodyear célkitűzését annak érdekében, hogy járművek és vezetőik minél szélesebb körének tegye nyugodtabbá útját. Lássuk a részleteket!

Goodyear UltraGrip 9
Mint azt a gumiabroncs-tesztek tanúsítják, az UltraGrip 9 a legkeményebb téli körülmények között is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Kiváló fékezési tulajdonságokkal bír, nedves és száraz téli időjárás esetén egyaránt. A gumiabroncs az idei ADAC téligumiabroncs-teszten is első helyezett lett. Az ADAC² tesztjén az UltraGrip 9 üzemanyag-fogyasztás terén érte el a legmagasabb pontszámot, és nedves útfelületeken is kiválóan vizsgázott. Rendkívül kiegyensúlyozott téli gumiabroncsnak nevezték, amely havon különösen jól teljesít. Az ADAC testvérmagazinja, a Touring Club Switzerland szintén igen kiegyensúlyozott gumiabroncsnak minősítette az UltraGrip 9-et. Az ÖAMTC pedig havas útfelületen nyújtott teljesítményét méltatta. Havas és nedves útfelületeken nyújtott meggyőző menetteljesítményének, a vízen felúszással szembeni védelmének és alacsony gördülési ellenállásának köszönhetően az UltraGrip 9 az Autozeitung magazintól „nagyon ajánlott”, az Autobild-től pedig „példás” minősítést kapott és dobogós helyezést ért el.

Goodyear UltraGrip Performance Gen-1
A Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 szintén sok pozitív visszajelzést zsebelt be. Minden időjárási körülmény mellett dinamikus kezelhetőséget biztosít, ami első helyet hozott neki az Auto Bild Sportscars tesztjén. Stabil oldalirányú tapadása nedves és havas útfelületeken, vízen felúszással szembeni védelme és üzemanyag-takarékos gördülési ellenállása szintén sokat nyomott a latban az első hely megszerzésénél. Nem véletlen, hogy példásnak minősítették. A gumiabroncs az ADAC tesztjén is a dobogón végzett, ahol havon nyújtott teljesítmény és üzemanyag-fogyasztás terén a legmagasabb pontszámot érte el. A Sport Auto magazinnál szintén dobogós helyezést, valamint „nagyon ajánlott” minősítést szerzett.

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1
Az SUV minden versenytársát maga mögé utasítva első helyen végzett az Auto Bild Allrad tesztjén. A magazin nemcsak példásnak minősítette a gumiabroncsot, hanem annak havas felületeken nyújtott teljesítményét, nedves felületeken is kiváló tapadását, száraz és nedves úton egyaránt rövid féktávolságát, alacsony gördülési ellenállását és komfortos menettulajdonságait is méltatta. A gumiabroncs ezenkívül a német Auto Strassenverkehr magazin téli tesztjén is harmadik helyezést ért el, téli útviszonyok között nyújtott meggyőző teljesítménye pedig az Auto und Motor Sport magazinnál is dobogós helyezést hozott. Ezenfelül nedves felületen is tanúsította megbízhatóságát könnyű kezelhetőség és kanyarodás terén, amiért „ajánlott” minősítést kapott.

A Nordic : UltraGrip Ice 2
Az UltraGrip Ice 2 megnyerte a Teknikens Värld magazin tesztjét, 109 pontjával maga mögé utasítva versenytársait. Miután a lap méltatta az abroncs fejlesztési filozófiáját, teljesítményét, kiemelte ideális kezelhetőségét különösen havon. Az abroncs harmadik helyezést ért el a Test World és a Tekniikan Maailma, valamint 73 ponttal a Vi Bilägare Magazinban. A Vi Bilägare Magazin szerint az Ultra Grip Ice 2 kiválóan gyorsul és kiválóan fékezhető havon. Fékezési teljesítménye nedves útfelületen pedig nagyon jó, jól kezelhető, konzisztens maradt végig a teszt során. A Tekniikan Maailma szerint a gyorsulási és fékezési tapadás mind jégen, mind pedig havon jó, a kormányozhatóság biztos és precíz. Nedves felületen a Goodyearé volt a legjobb nem szegecselt Nordic téli abroncs a teszt során.

„Nagyon örülünk, hogy a Goodyear folyamatos innovációra, kiváló teljesítményre és biztonságra való törekvését most egy sor magazin is elismerte rangos tesztjein” – nyilatkozta Martijn de Jonge, a PBU EMEA részleg fogyasztói márkaigazgatója. „Járművezetők széles körének utazását tehetjük nyugodtabbá, különösen télen, amikor a nehéz időjárási viszonyok miatt a gumiabroncsok minősége kulcsfontosságú.”

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 4 =