Főoldal / 1 Egyéb / Mesterséges intelligenciát használ a Bridgestone

Mesterséges intelligenciát használ a Bridgestone

Mesterséges intelligenciát használó technológiával nyerte el az „Év Gumiabroncs Gyártási Innovációja Díjat” a Bridgestone. Az új, digitális technológia azt teszi lehetővé, hogy a nagy tapasztalattal rendelkező kollégák szakmai ismereteit a fiatalabb kollégák is alkalmazni és használni tudják munkájuk során.

Az eljárást a világon először tatabányai gyárában, valamint új oroszországi üzemében vezette be a Bridgestone. A vállalat képviselői Hannoverben, a Gumiabroncs Technológiai Expón vehették át a rangos szakmai elismerést.

Az EXAMATION a Bridgestone egy olyan új, a gumiabroncsgyártásban alkalmazott, mesterséges intelligenciára épülő digitális technológiája, amely könnyebbé és gyorsabbá teszi a munkatársak között a gyártási folyamaton belüli információcserét és a tapasztalatok átadását. A rendszer a készülő gumiabroncsok minőségét 480 ponton méri szenzorokkal, és adatelemzési technológiákkal vizsgálja annak érdekében, hogy a gumiabroncsok gyártása gyors, pontos és kiváló minőségű legyen.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezetője a díj kapcsán elmondta: „Rendkívül büszkék vagyunk, hogy az EXAMATION technológiával kivívtuk ezt a rangos elismerést. Hisszük, hogy az infokommunikációs (ICT) technológiánk és a gyártási rendszerhez használt mesterséges intelligencia kombinációja nagy előnyökkel jár majd. Nagyon megtisztelő a tatabányai gyáregység számára, hogy az elsők között lehetett a bevezetésben”.

Shunichi Yamazaki, a Japán Intelligens Járműkutató Intézet elnöke a zsűri tagjaként kiemelte. „Japánban a magasan képzett mérnökök nagy része mára elérte a nyugdíj korhatárt. Ez kihívást jelent az évek során felhalmozódott tudást tökéletesen átadni a fiatal kollégák számára. A Bridgestone által kínált megoldás egy hasznos helyettesítő eszköz, amely hatékonyan tudja kiküszöbölni az emberi mulasztásokat. Egyúttal növeli a hatékonyságot és a termékek minőségét. A rendszer nem kevesebb, mint 480 ponton méri a minőséggel kapcsolatos adatokat szenzorok segítségével. Valós idejű automatizált ellenőrzést végez a mesterséges intelligencia használatával, hogy a gumiabroncsot optimális körülmények között szereljék össze. Várható, hogy ez a típusú technológia korszakalkotó lesz valamennyi iparágban.”

A Bridgestone immár hatodik alkalommal szerez elismerést a gumiabroncsgyártásban alkalmazott innovatív technológiájával a díj 2008-as megalapítása óta. A gyártó már az első évben és 2016-ban is megkapta az év gumiabroncs gyártója díjat. 2012-ben az érintkezési felületi információérzékelő technológiáért (CAIS), 2013-ban pedig az „ologic”, vagyis csökkentett gördülési ellenállásért, és még ugyanebben az évben a fenntartható abroncsgyártásért tett erőfeszítésekért is elnyert már.

Nem ez az egyetlen elismerés azonban, amelyet a Bridgestone a közelmúltban kapott. A cég legmodernebb, Tatabányán gyártott DriveGuard abroncsa ugyanis nemrég nyerte el a REIFEN Essen Innovációs Díját. Az Auto Express „Év Terméke” díját is a “Technológiák és Termékek” kategóriában.

Ezt olvasta már?

Sokéves tapasztalat, valamint sazéles körű kutatások és tesztelések veztteek az ELIT technológia kifejlesztéséhez. E technológia hozta konstrukciós fejlesztések teszik lehetővé, hogy a 344 Forestar ELIT ugyanazt a rakományt szállítsa a névleges légnyomás felénél, mint a standard erdészeti gumiabroncsok és így nagyobb felfekvő felületet, jobb tapadást és üzemanyaghatékonyságot biztosít.

Bohnenkamp – Alliance ALACSONY NYOMÁSÚ ERDÉSZETI ABRONCS

Sokéves tapasztalat, valamint széles körű kutatások és tesztelések vezettek az ELIT technológia kifejlesztéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 17 =