Legfrissebb hírek

A Goodyear bemutatja a CityCube-ot

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A Goodyear CityCube a Toyota innovatív koncepcióautójához való érzékelő-technológiával készült és vegyesen szerelhető fel

A Goodyear a 2017-es Genfi Autószalonon bemutatta legújabb koncepcióabroncsát, a Goodyear CityCube-ot, melyet a Toyota i-TRIL koncepcióautóhoz terveztek.


A továbbfejlesztett érzékelő-technológiának és az egyedi futófelületi mintázatnak köszönhetően a CityCube egy sor különféle útviszonyt képes érzékelni, az adatokat pedig továbbítja a járműnek, így segítve a továbbfejlesztett ütközés-megelőző rendszerek működését.

A Toyota i-TRIL első kerekei dönthetők, ami a motorkerékpárok gumiabroncsaihoz hasonló mintázatra ihlette a Goodyear tervezőit. Az eredmény egyedi kontúrral rendelkező, vegyesen felszerelhető abroncs lett: magas és keskeny („tall and narrow”) gumiabroncsok elöl és szélesebb, aszimmetrikus kialakítású hátul.
A dönthető első kerekekre fordított irányban is felszerelhetők a „tall and narrow” gumiabroncsok, amit a motorkerékpárok szimmetrikus kialakítása ihletett. Így nő a vezetési biztonság és eltávolítható a víz a nagyobb hátsó gumiabroncsokból, amitől jobb lesz a tapadás.

A hátsó gumiabroncsok kialakítása aszimmetrikus: belső oldaluk szilárdabb a nagyobb kanyarodási stabilitás érdekében.

A Goodyear új, hologramos felületszerkezettel is előrukkolt a gumiabroncsokon, modern, színátmenetes oldalsó szélekkel, ami egyedi, prémium kategóriás és vonzó megjelenést kölcsönöz az abroncsoknak.

A Toyota szigorú követelményeire szabott CityCube könnyű, gördülési ellenállása pedig alacsony, ami fontos szempont a jövő elektromos autóinak gumiabroncsainál. A CityCube-on a barázdák száma is kevesebb, ami növeli a futásteljesítményt és csökkenti a zajszintet, így téve élhetőbbé a várost.

David Anckaert, a Goodyear EMEA OE termékfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta.

„Örömmel mutatjuk be a Toyota i-TRIL koncepcióautóhoz tervezett innovatív koncepcióabroncsunkat. A Goodyear ezúttal is bizonyította szakértelmét az autógyártók számára testre szabott megoldások terén. Szívügyünk, hogy az új mobilitási trendek, például az önvezető járművek vagy az okos városok támasztotta követelményeknek megfelelő megoldásokat dolgozzunk ki.”


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Ezt olvasta már?

"Példamutató" új Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

„Példamutató” – Vredestein Ultrac Pro

A Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 5 =