Ultrac Vorti+ Breadvan Hommage koncepcióautón

Rate this post

Az Breadvan Hommagenel közösen készített Vredestein Ultrac Vorti+ új magasságokba emeli az irányíthatóságot és a precizitást.

Az ItalDesignnal közösen készített Ultrac Vorti+ új magasságokba emeli az irányíthatóságot és a precizitást.

Az új generációs, a rendkívül nagy teljesítményű (UHP) szegmens számára készült nyári gumiabroncs javítja a vezetési precizitást. A holland/olasz autódizájn remekül elegyedik a holland abroncsgyártási örökséggel és az olasz abroncstervezési eleganciával a nagyszerű Breadvan Hommage koncepcióautón. A lenyűgöző egyedi karosszériával rendelkező autó a tökéletes jármű a Vredestein legújabb, a nagy teljesítményű szegmens számára készült nyári gumiabroncsának bemutatásához.

A Breadvan Hommage célja, hogy egy legendás járművet modern köntösbe öltöztetve mutasson be. Az autó belsejét és külsejét a holland Niels van Roij Design tervezte, és végig felügyelte a gyártás folyamatát. A vállalat korábban olyan jelentős projekteken dolgozott együtt a Vredesteinnel, mint a Tesla Model S-en alapuló sportkombi, mely a 2019-es genfi autószalon egyik legnépszerűbb látványossága volt.

A lényeg a részletekben rejlik

„Az olasz V12-es kupén alapuló Breadvan Hommage azt mutatja be, hogy mit érhet el, egy olyan tervező, mint Niels, akinek kiváló szeme van a részletekhez”

– mondta Patrick Bosmann, az Apollo Vredestein európai márka- és dizájnmenedzsere.

„Az egyedi karosszériaépítésnek köszönhetően az autó minden eleme a tervező ízlését tükrözi, és a tény, hogy Vredestein abroncsokat választott a kerekekhez – amelyek a megjelenés és a teljesítmény szempontjából is komoly jelentőséggel bírnak –, remekül mutatja a termékeink által kínált előnyöket a minőség és az esztétika terén.”

„Emellett arra is rámutat, hogy a dizájn nagyon fontos szempont a Vredestein márka számára, ezért is állunk hosszú ideje partneri kapcsolatban az ItalDesignnal. A prémium tervezési koncepciónknak és kiváló minőségű termékeinknek köszönhetően számos tuning- és dizájnspecialista szavazott már bizalmat a Vredesteinnek egyedi járműveikkel kapcsolatban, melyek közül mindeddig a Breadvan Hommage jelenti a csúcsot.”

Prémium tervezés

A Breadvan Hommage-on használt Ultrac Vorti+ – 235/35 ZR20 (elöl) és 285/30 ZR20 (hátul) méretben – nyári gumiabroncs a sikeres Ultrac Vorti sorozat legújabb, továbbfejlesztett változata, melyet 2013-ban mutatott be a Vredestein, kimondottan a rendkívül nagy teljesítményű szupersportautók tulajdonosai számára. A számos független európai abroncsteszten diadalmaskodó Ultrac Vorti terveit maga Giorgetto Giugiaro mester rajzolta, és ezek az abroncsok az első és hátsó tengelyekhez is optimalizálhatók. A nagy gonddal összeállított futókeverék és a széles hőmérséklet-tartomány magas szintű irányíthatóságot tesz lehetővé, nagy sebesség mellett is.

A A Breadvan Hommage tulajdonosa az Ultrac Vorti+ olyan további prémium tervezési tulajdonságait is élvezheti majd. Mint a precíz és dinamikus vezetést biztosító teljesítmény (különösen a kanyarokban), a kiemelkedő fékteljesítmény nedves és száraz útfelületen egyaránt, az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, a közvetlen és kiszámítható kormányzási pontosság és a hosszú abroncsélettartam.

A teljesítmény és a formatervezés találkozása

„Mivel a korábbi projektjeim során remekül sikerült megvalósítanom ezt a Vredesteinnel. Tudtam, hogy a Breadvan Hommage esetén is olyan gumiabroncsokra van szükségem, melyek kiemelik a vállalatunk páratlan képességeit a teljesítmény és a formatervezés ötvözésével kapcsolatban”

– mondta Niels van Roij.

„A kivételes megjelenésű járműveknek kivételes vezetési élményt kell nyújtaniuk, amiben a gumiabroncsoknak kulcsfontosságú szerepük van. Ezért fontos a számomra, hogy a kiemelkedően nagy teljesítményű szegmens számára készült gumiabroncsokat használjunk. Ezek megfelelnek a prémium minőségi normáknak, és esztétikai szempontból is lenyűgözőek. A tény, hogy a Vredestein Ultrac Vortihoz hasonló gumiabroncsai az ItalDesign közreműködésével készültek. Ez biztosítja a holland abroncsgyártási örökség és az utánozhatatlan olasz elegancia tökéletes ötvözetét.”

Az új eredeti

Egy legendás autó stílusjegyeinek átültetése egy modern formatervre összetett folyamat. Nielsnek és csapatának inspirációt kell merítenie az eredeti járműből. De nem szabad, hogy ez korlátozza a kreativitásukat. A Breadvan Hommage az új eredeti modell, melyet kézzel rajzoltak, majd számos nagy felbontású digitális képet készítettek hozzá, hogy elkészülhessen az agyagmodell. Az egyedi ívek acélötvözetből készült kerete az alapjárműre lett felszerelve, majd erre közvetlenül felvitték az agyagot.

A Breadvan Hommage alumínium karosszériaelemei kézzel készültek, és Bas van Roomen karosszériaépítő munkáját dicsérik. Továbbá az autó belseje is kézzel készült. A külső dizájn ikonikus körvonalait belül kék Alcantara szénszálas ülések egészítik ki. Az egyik alumínium dizájnelem sarkában pedig egy olasz zászló található, utalva az autó gyökereire.

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − négy =