PIRELLI CINTURATO P7 BLUE

Rate this post

A FEJLESZTÉSEKNEK KÖSZÖNHETŐEN A CINTURATO P7 BLUE A VILÁGON A LEGNAGYOBB MÉRETEKBEN ELÉRHETŐ „AA” MINŐSÍTÉSŰ GUMIABRONCS

A Cinturato P7 Blue, a Pirelli fenntarthatósági nagykövete megújult! Mostantól pedig új normát teremtve minden új méretre kiterjeszti az „AA” európai abroncscímke-minősítést. 2012-es bemutatkozásakor a Cinturato P7 Blue volt a világ első olyan gumiabroncsa, mely az európai abroncscímke-minősítésen az energiahatékonyság és biztonság kategóriájában maximum értéket kapott (bizonyos méretekben).

A legújabb Cinturato P7 Blue ezt a minőséget az újonnan bevezetett méretekre is kiterjesztette. Így már a termékcsalád szinte minden mérete a legmagasabb európai abroncscímke-minősítéssel büszkélkedhet.

Ez a fontos eredmény annak a technikai fejlődésnek köszönhető, mely a Cinturato P7 Blue-t úttörő jelentőségűvé tette. Az új P7 Blue nemcsak megtartotta elődje minden előnyös tulajdonságát, hanem bizonyos teljesítményi vonatkozásokban továbbfejlődött. Összhangban az autóipar kortárs trendjeivel, ahol a fenntarthatóság mind elsődlegesebb rangú szempont. Az új generációs Cinturato P7 Blue alacsonyabb gördülési ellenállása következtében költséghatékonyabbá válik az üzemanyag-felhasználás és csökken a CO2-kibocsátás, ezáltal óvja a környezetet.

A fejlesztés középpontjában a Low Rolling technológiacsomag áll. Ez a speciális csomag a (különösen az övrendszerben alkalmazott) új konstrukciós folyamatokat a legkorszerűbb belső anyagok használatával ötvözi.

A csomag, melyet a Pirelli Settimo Torinese-i csúcstechnológiai központjában fejlesztettek ki. Legfőképpen egy olyan új rendszeren alapul, mely a vulkanizáció egyes lépéseit irányítja. A rendszer lehetővé teszi a különféle anyagok számára ideális hőmennyiség egyedi szabályozását. A „nulla fokos” konstrukciót és övet szintén optimalizálták a nyomás egyenletesebb eloszlása érdekében, így nemcsak a csúcsteljesítmény, hanem a fékezés biztonsága is minden körülmények között garantált.

A Pirelli mérnökeinek egyik legfigyelemreméltóbb eredménye a gördülési ellenállás csökkentése, mely bizonyos új generációs, szabadalmaztatott belső anyagok használatának köszönhető. A cél érdekében nem adtak alább sem a száraz, sem a nedves tapadás mértékéből, hogy garantálják a magas fokú vezetési biztonságot. Az új technológia a gumiabroncsok élettartamát is 10%-os mértékben megnövelte. A korábbi P7 Blue, mely a közepes és nagy teljesítményű limuzinok és kupék tulajdonosai számára alapmércévé vált, a nemzetközi autós sajtó 14 abroncstesztjén 11 dobogós helyezést ért el – ebből hármat csak a tavalyi évben.

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük