ÚJ PIRELLI LOGÓ

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

AZ ÚJ PIRELLI LOGÓ-T AZÉRT HOZTÁK LÉTRE, HOGY AZONOSÍTSA A LEGALÁBB 50%-BAN FENNTARTHATÓ ANYAGOKBAN KÉSZÜLT GUMIABRONCSOKAT

ÚJ PIRELLI LOGO, HOGY AZONOSÍTSA A LEGALÁBB 50%-BAN FENNTARTHATÓ ANYAGOKBAN KÉSZÜLT GUMIABRONCSOKAT

A Pirelli személyre szabott logót készített az olyan gumiabroncsok azonosítására, amelyek legalább 50%-ban bio-alapú és újrahasznosított eredetű anyagokat tartalmaznak

Az új jelölés – amely két nyilat ábrázol egy körben, és az új termékeken kerül alkalmazásra – hangsúlyozza a Pirelli környezetvédelem iránti elkötelezettségét, megőrizve az olasz cég által gyártott minden egyes gumiabroncsban rejlő magas szintű biztonsági teljesítményt. Ez az új logó egyértelmű jelzésként szolgál az ügyfelek számára. Lehetővé téve számukra, hogy fenntarthatóbb gumiabroncsokat válasszanak.

A legújabb Pirelli jelölést először a P Zero E-n használták. Ez a gumiabroncs több mint 55%-ban bio-alapú és újrahasznosított eredetű anyagokat tartalmaz. A teljes termékpaletta bevezetésekor, a Bureau Veritas tanúsításával: világelső a piacon. A minőségi, környezetvédelmi, egészségügyi, biztonsági és társadalmi felelősségvállalási szabványok megfelelőségének ellenőrzése és tanúsítása (ISO14021). A környezetbarát anyagok harmadik fél általi ellenőrzése továbbra is alap lesz minden olyan jövőbeni terméknél, amely az új logót alkalmazza.

Giovanni Tronchetti Provera, a Pirelli fenntarthatósági és jövőbeli mobilitási részlegének vezetője a következőket mondta:

„ A Pirelli több éven keresztül folyamatosan csökkentette környezeti hatását: ezt a politikát az összes fő fenntarthatósági mutató igazolja, amelyek elismerték elkötelezettségünket és átláthatóságunkat mind az eredmények tekintetében. és az ethosz. Emiatt például a fenntartható anyagok százalékos arányát úgy jelöljük meg, hogy „legalább” nem „akár”. Ezen az úton haladunk tovább, amit autógyártó partnereink is elismernek és értékelnek .”

A Pirellinek a környezetterhelés csökkentése felé vezető útja magában foglalja a fenntartható anyagok egyre növekvő használatát. A Pirelli eredeti, 2025-re kitűzött célját már két évvel korábban elérte a P Zero E-nek köszönhetően. A következő lépés, amelyet a kiválasztott termékcsaládok esetében 2030-ig tűztek ki, legalább 60%-ban bio-alapú anyagok felhasználását irányozza elő. 12%-a újrahasznosított, kevesebb mint 30%-a fosszilis eredetű összetevőkkel. A Pirelli célja, hogy rendszeresen javítsa ezeket a célokat az abroncsfejlesztésben részt vevő különböző részlegek technológiai innovációinak köszönhetően.

Ezek az innovációk új utat indítottak el mind mennyiségi szinten – köszönhetően a fenntartható anyagok egyre magasabb százalékos arányának –, mind pedig minőségi szinten, az ellátási láncok nemzetközileg akkreditált szabványok szerinti tanúsítása révén.

2021-ben például a Pirelli először gyártott FSC ® (Forest Stewardship Council®) tanúsítvánnyal rendelkező gumiabroncsot, amely természetes gumit és FSC ® műselymet használ. Ennek eredményeként a vásárlók garanciát kaptak arra, hogy az erdőkből származó összes anyag olyan ültetvényekről származik, amelyek elősegítik a biológiai sokféleséget. Miközben gazdasági fenntarthatóságot hoznak a helyi közösségek és dolgozók életébe.

Az új P Zero E fejlesztésének fő kihívása az volt, hogy a fenntarthatóság igényét ötvözzük az UHP abroncsoktól megkövetelt nagy teljesítménnyel. Ezt a célt ezeknek az új anyagoknak köszönhetően sikerült elérni, amelyek többek között:

LIGNIN

A lignin a cellulóz- és papíripar hulladékából származik. A lignin hozzájárul a gumiabroncsok tartósságához és a gördülési ellenállás várható csökkenéséhez.

RIZSPELYÓ HAMUSSZILIKA

A rizshéj hamu szilícium-dioxid a rizstermesztésből származó hulladékból származik. A szilícium-dioxidot széles körben használják futófelület-keverékekben, hogy magas szintű teljesítményt érjenek el nedves körülmények között. A rizshéj hamu szilícium-dioxid jó helyettesítője a fosszilis alapú szilícium-dioxidnak az ilyen futófelületi alkalmazásokban.

A kör alakú korom

A kör alakú korom az elhasználódott gumiabroncsok pirolízisolajából származik. A pirolízis egy módja annak, hogy megakadályozzuk az elhasználódott gumiabroncsok hulladéklerakókba kerülését. A kormot gumikeverékekben használják a gumiabroncsok stabilitásának, szilárdságának és tartósságának optimalizálására.

Bio-kör alakú polimerek

A bio-kör alakú polimerek használt étolajból vagy gumiabroncs-pirolízis-olajból származó monomerekből készülnek. Ezek helyettesítik a fosszilis eredetű polimereket.

TERMÉSZETES GUMI

A természetes gumit a Hevea Brasiliensis gumifa latexéből nyerik. Ez egy 100%-ban biomasszából származó anyag.

BIOGYANTÁK

A biogyanták növényi biomasszából, például növényi magvakból (napraforgó vagy repce) vagy erdei alapú gyantákból származó lágyítószerek. A biogyanták sokoldalú összetevők, amelyek jobb egyensúlyt biztosítanak a száraz és nedves teljesítmény között.

MŰSELYEM

A műselyem a gumiabroncs textil megerősítése, cellulózból származó szálakkal.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 17 =