Legfrissebb hírek

MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Rate this post

Rekordot döntött a közúti használatra homologizált szériaautók kategóriájában a MICHELIN Pilot Sport Cup 2 abroncsokkal szerelt új Porsche-modell, a 911 GT2 RS. A németországi Nürburgring híres Nordschleife pályáján mindössze 6 perc és 47,3 másodperc alatt tett meg egy teljes kört.

A rekorder 911 GT2 RS modellt a Porsche tesztpilótája, Lars Kern vezette. Ugyanolyan gumiszettel, mint amilyen a zuffenhauseni Porsche-üzemből kiguruló autók 80%-án is lesz gyári felszereltségben. Elöl 265/35 ZR 20 méretű, a hátsó tengelyen pedig 325/30 ZR 21 méretű MICHELIN Pilot Sport Cup 2 sportabroncs.

A rekord felállítása után Lars Kern így nyilatkozott: – Szavakkal nehéz kifejezni, mennyire fantasztikus az új GT2 RS teljesítménye. A felépítmény és az abroncs között meglévő tökéletes összhang és egyensúly nélkül viszont biztosan nem jöhetett volna össze ez a gyors köridő.

A német konstruktőr számos modelljére már gyári felszerelésben felkerülnek a MICHELIN legnevesebb világversenyeken kipróbált, csúcstechnológiás Pilot Sport Cup 2 abroncsai. Így van ez a 918 Spyder, Cayman GT4, 911 GT3és a911 GT3 RS esetében is. A széria felszerelésben kapható sportabroncs gyakorlata azt mutatja, hogy a Michelin által kifejlesztett, vezető technológiai megoldások a személyautók számára ugyanúgy hozzáférhetők. A tartós, meggyőzően tapadó abroncs, a kiváló úttartás és a biztonság nem csupán a versenyautók kiváltsága.

A Pilot Sport Cup 2 abroncs egyik csúcsmegoldása például, hogy a futózónába többféle keveréket építettek be. A futó külső és belső részén két különböző gumikeverék biztosít kitűnő és minden időjárásban megbízható tapadást az abroncs számára. Egy másik fontos technológia a Track Variable Contact Patch 3.0. Az érintkezési felületen kialakuló nyomás optimalizálásában játszik szerepet. Arról gondoskodik, hogy az útfelülettel érintkező anyag mindig ugyanolyan mennyiségű legyen, akár szűk kanyarban, akár egyenesen halad a jármű. Az abroncsot használó autósok így biztonságban élvezhetik a sportos vezetést. A MICHELIN Pilot Sport Cup 2 egyaránt alkalmas a mindennapos közúti használatra és az embert-abroncsot próbáló versenypályára is.

Az abroncsot a Michelin és a Porsche szakemberei közösen, folyamatos együttműködéssel fejlesztették, kifejezetten az új 911 GT2 RS modell igényeinek megfelelően. Magas szintű tapadás, megbízható és állandó teljesítmény, kitűnő első-hátsó kiegyensúlyozottság jellemzi az abroncsot, amely mindemellett a gördülési ellenállásra vonatkozó európai szabályozásnak (117-2. sz. előírás) is megfelel.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + öt =