A Hankook Europe új elnök-vezérigazgatója Kim Han-Jun

Rate this post

Kim Han-Jun veszi át a Hankook ügyvezető igazgatói posztját Európában és a FÁK országokban 2018 elején Pae Ho-Youl-tól, aki jelentősen hozzájárult a Hankook márka megerősítéséhez Európában. Pae 2014 óta dolgozott ebben a pozícióban, mostantól pedig új szerepet tölt be a vállalat globális központjában.

A Hankook prémium abroncsgyár Kim Han-Jun-t (52) nevezte ki Európa és a FÁK országok ügyvezető igazgatói, valamint az európai központ vezetői posztjára 2018. január 1-i hatállyal. Kim 2011-ben lépett be a céghez, és az utóbbi időben a vállalatvezetés rangidős alelnökeként dolgozott a Hankook Tire globális központjában, a koreai Szöulban. Sokéves nemzetközi irányítási tapasztalatra tett szert elismert vállalatoknál, ugyanakkor életrajzából kitűnik, hogy az autóipari szektorban is jelentős háttérrel rendelkezik, hiszen a Hankookhoz való belépését megelőzően majd 9 éven át töltött be különféle vezetői pozíciókat a németországi székhelyű MAN tehergépkocsi és autóbusz csoportnál.

Kim Han-Jun Pae Ho-Youl (60) nyomába lép, aki az elmúlt négy évben jelentősen megerősítette a Hankook márka pozícióját Európában, többek között a magyarországi csúcsszintű abroncsgyár bővítésének harmadik fázisával és a vállalat téli abroncs tesztüzemének megnyitásával a finnországi Lappföldön. Az újév kezdetétől Pae a Hankook Tire dél-koreai globális központjában vállal új feladatot.

„A Hankook jelentős fejlődésen ment keresztül ebben a régióban, különösen az elmúlt évtizedben, az abroncs-fejlesztés és gyártás átfogó megközelítésével.Ma már a prémium európai autómárkák is olyannyira megbíznak termékeink minőségében és teljesítményében, hogy eredeti gyári felszerelésként rendelik.“ – jelentette kiKim Han-Jun.„A következő években a márka jelenlétének, ismertségének és imázsának további erősítése jelenti majd a kihívást Európában, hogy elérhessük világszintű célunkat, a Hankook globális prémium márkaként való elismertségét, valamint azt, hogy vállalatunk középtávon a világszintű abroncsgyártók közé kerüljön.Ennek érdekében folyamatosan tájékoztatnunk kell az autósokat innovatív, nagy teljesítményű termékeinkről az egész régióban.“ – tette hozzá Kim.

Han-Jun Kim (52)

Tanulmányok: M.A. – üzletvitel, német nyelv és irodalom,
Yonsei Egyetem, Korea
1991-1999: Hyosung vállalat
2000-2001: Bayer Korea, controlling
2002-2004: MAN Truck & Bus Kelet-Ázsia, pénzügyi igazgató
2005-2006: MAN Truck & Bus Kelet-Ázsia, koreai megbízott igazgató
2007-2010: MAN Truck & Bus, Kelet-Ázsia, főigazgató,
2011-2015: Hankook Tire Co. Ltd, Vállalati igazgatási részleg, alelnök
2016-2017: Hankook Tire Co, Ltd, Vállalati igazgatási részleg, rangidős alelnök
2018 ~ Hankook Tire Europe, elnök-vezérigazgató

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + egy =