PIRELLI GUMIABRONCS A LAMBORGHINI URUS-HOZ

Rate this post

A Pirelli hatféle gumiabroncsot biztosít az új Lamborghini Urushoz. A Pirelli által fejlesztett 21 és 23 collos gumik kiemelik a Lamborghini első super SUV-ja által kínált különböző funkciókat és vezetési élményt.

Egy ilyen extrémen különleges autó számára, amely 3,6 másodperc alatt gyorsul 100 és 12,8 másodperc alatt 200 km/órára, a maximális sebessége pedig 305 kilométer óránként, a Pirelli nem csak egy fajta gumiabroncsot fejlesztett. Vezetési stílustól és módtól függően a Pirelli három termékcsaládot biztosít az Urus vezetőinek: a P Zero-t a teljesítmény kedvelőinek, a P Zero Corsa-t az adrenalin-függőknek és a Scorpion-t azok számára, akik terepen keresik a kalandokat (ez a gumiabroncs-család, amelyet a legextrémebb használatra terveztek és nem csak a standard kivitelben, hanem a téli és négyévszakos változatban is elérhető, akár minden terepre alkalmas – all terrain -modellként).

A gumiabroncsok hat különböző típusa tükrözi tehát a világ leggyorsabb SUV modelljének sokoldalúságát és lelkét (legyen szó havas, kavicsos, homokos talajról, dinamikus, versenyre élezett vagy sima országúti körülményekről), de a funkcionalitás mellett mindegyik sportos vezetési élményt is ígér.

A legfontosabb technikai kihívás, amelyre a Pirelli mérnökeinek az új Urus-nál választ kellett találniuk olyan gumiabroncs létrehozása volt, amelynek sokszor ellentétes igényeknek kell megfelelnie. Ilyen például a tapadás, a havas-nedves fékhatás, ellenállás a terepautózás okozta sérülésveszéllyekkel szemben és a kopásállóság. Az eredmény egy olyan gumiabroncs lett, amely rendkívül gyors aszfalton, de sokoldalúságának köszönhetően hóban vagy sóderúton is megállja a helyét. Mindezt anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a komfortérzet kapcsán, amely természetesen az egyik legfontosabb tulajdonság, amit egy SUV-nak kínálnia kell.

A Pirelli fejlesztési munkái elsősorban a futófelület összetételére és mintázatára összpontosultak, amelyeket maximális tapadást és optimális rugalmasságot biztosítva, a gyorsan változó igények kielégítésére terveztek.

Néhány hagyományos futófelületi minta újratervezésével például a gumiabroncsok tökéletesen helytállnak kavicsos terepen, miközben biztonságot ígérnek hagyományos száraz és nedves útfelületeken is.

A Pirelli az Urus tulajdonosainak tehát számos választási lehetőséget kínál: minden esetben sokoldalú felhasználást, de a termékcsaládok egyedi teljesítményhez igazodó különleges opciókat is. Más szavakkal azok, akik inkább terepjáróként használják az Urus-t, biztonságosan járhatnak vele kevésbé szélsőséges utakon, hóban, vagy esőben, azok pedig, akik szeretik az aszfalton száguldás élményét, nem kell aggódniuk városi környezetben nedves és száraz felületeken sem
Sokoldalúság: ez a Pirelli gumiabroncsok kulcsfontosságú tulajdonsága az új modell számára, amely forradalmasította a SUV piacot.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 − három =