PIRELLI GUMIABRONCS A LAMBORGHINI URUS-HOZ

Rate this post

A Pirelli hatféle gumiabroncsot biztosít az új Lamborghini Urushoz. A Pirelli által fejlesztett 21 és 23 collos gumik kiemelik a Lamborghini első super SUV-ja által kínált különböző funkciókat és vezetési élményt.

Egy ilyen extrémen különleges autó számára, amely 3,6 másodperc alatt gyorsul 100 és 12,8 másodperc alatt 200 km/órára, a maximális sebessége pedig 305 kilométer óránként, a Pirelli nem csak egy fajta gumiabroncsot fejlesztett. Vezetési stílustól és módtól függően a Pirelli három termékcsaládot biztosít az Urus vezetőinek: a P Zero-t a teljesítmény kedvelőinek, a P Zero Corsa-t az adrenalin-függőknek és a Scorpion-t azok számára, akik terepen keresik a kalandokat (ez a gumiabroncs-család, amelyet a legextrémebb használatra terveztek és nem csak a standard kivitelben, hanem a téli és négyévszakos változatban is elérhető, akár minden terepre alkalmas – all terrain -modellként).

A gumiabroncsok hat különböző típusa tükrözi tehát a világ leggyorsabb SUV modelljének sokoldalúságát és lelkét (legyen szó havas, kavicsos, homokos talajról, dinamikus, versenyre élezett vagy sima országúti körülményekről), de a funkcionalitás mellett mindegyik sportos vezetési élményt is ígér.

A legfontosabb technikai kihívás, amelyre a Pirelli mérnökeinek az új Urus-nál választ kellett találniuk olyan gumiabroncs létrehozása volt, amelynek sokszor ellentétes igényeknek kell megfelelnie. Ilyen például a tapadás, a havas-nedves fékhatás, ellenállás a terepautózás okozta sérülésveszéllyekkel szemben és a kopásállóság. Az eredmény egy olyan gumiabroncs lett, amely rendkívül gyors aszfalton, de sokoldalúságának köszönhetően hóban vagy sóderúton is megállja a helyét. Mindezt anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a komfortérzet kapcsán, amely természetesen az egyik legfontosabb tulajdonság, amit egy SUV-nak kínálnia kell.

A Pirelli fejlesztési munkái elsősorban a futófelület összetételére és mintázatára összpontosultak, amelyeket maximális tapadást és optimális rugalmasságot biztosítva, a gyorsan változó igények kielégítésére terveztek.

Néhány hagyományos futófelületi minta újratervezésével például a gumiabroncsok tökéletesen helytállnak kavicsos terepen, miközben biztonságot ígérnek hagyományos száraz és nedves útfelületeken is.

A Pirelli az Urus tulajdonosainak tehát számos választási lehetőséget kínál: minden esetben sokoldalú felhasználást, de a termékcsaládok egyedi teljesítményhez igazodó különleges opciókat is. Más szavakkal azok, akik inkább terepjáróként használják az Urus-t, biztonságosan járhatnak vele kevésbé szélsőséges utakon, hóban, vagy esőben, azok pedig, akik szeretik az aszfalton száguldás élményét, nem kell aggódniuk városi környezetben nedves és száraz felületeken sem
Sokoldalúság: ez a Pirelli gumiabroncsok kulcsfontosságú tulajdonsága az új modell számára, amely forradalmasította a SUV piacot.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük