Legfrissebb hírek

A MICHELIN kopottság szintje is egyszerűbben olvasható

Rate this post

Az új MICHELIN Primacy4 gumiabroncson a kopottság szintje is egyszerűbben olvasható. A hagyományos, oldalfalon elhelyezett Michelin Mester jelöléssel egyvonalban a barázdák aljában is látható kopásjelző. A kétfajta jelöléssel egyszerűen meghatározható a gumi kopottsága.

A Michelin a közlekedés fenntartható fejlesztésén dolgozik, missziójához híven mutatja most be a PRIMACY család legújabb tagját, az új MICELIN Primacy 4 abroncsot, mely referenciaként szolgál a biztonság terén. Három éves fejlesztő munka előzte meg az új gumi piacra kerülését. Ennek eredményeként az abroncs magas teljesítményt nyújt nedves útfelületen az első használattól a jogszabályban megengedett 1.6 mm-es kopottságig egyaránt. Ezáltal megfelel az élettartam végéig tartó abroncsteljesítmény stratégiának, vagyis annak az elvárásnak, hogy kopottan is magas teljesítményt nyújtson.

A legújabb generációs elasztomereknek köszönhetően a MICHELIN Primacy4 abroncs hosszú élettartamot és egyedülálló fékhatást biztosít nedves útfelületen új és kopott állapotban egyaránt.

Ahhoz, hogy ezt a tapadást elérje, optimalizált futófelületet kapott, mintázata még kopott állapotban is megőrzi kiváló vízelvezető teljesítményét.

A MICHELIN Primacy 4 guminak újonnan és kopottan is kiváló a fékezése nedves úton. 205/55 R16 91V méretben a versenytársakkal összehasonlítva az új MICHELIN Primacy 4 átlagosan 0,9 méterrel rövidebb fékútra képes. Kopottan,a versenytársak átlagához képest 2,8 méterrel rövidebb a MICHELIN Primacy 4 fékútja.(1) (2).

A közvetlen versenytársakkal összehasonítva az új MICHELIN Primacy 4 átlagosan 18 000 kilométerrel (3) tovább tart, bizonyítva, hogy hosszútávon is képes a kiváló teljesítményre.

Az új MICHELIN PRIMACY 4 abroncs tökéletes példája a Michelin csoport stratégiájának: a fogyasztók mindvégig biztonságban kell, hogy vezethessenek az abroncs teljes élettartama alatt, egészen a jogszabályban megengedett 1,6 mm-es kopottságig.

MICHELIN PRIMACY 4 2018 januárjától 64 méretben kapható:

7 méret 15 colban
17 méret 16 colban
30 méret 17 colban
10 méret 18 colban


(1) Az új és kopott futójú (a kopottság mértéke: 2 mm profilmagasság), 205/55 R16 91V méretű MICHELIN PRIMACY 4 abroncsok a 117. sz. ENSZ-EGB-előírásban ismertetett nedves tapadási küszöbértékeknél jobb teljesítményt nyújtanak.
(2) A Michelin megbízásából a TÜV SÜD Product service által végzett fékteszt eredménye alapján: fékezés 80 km/ó sebességről 20 km/óra nedves útfelületen, VW Golf 7 modellre szerelt 205/55 R16 91V méretű MICHELIN PRIMACY 4 illetve BRIDGESTONE TURANZA T001 EVO, CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5, DUNLOP BLURESPONSE, GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE és PIRELLI CINTURATO P7 BLUE abroncsok összehasonlítása, 2017. június-július.
(3) A Michelin megbízásából a DEKRA TEST CENTER által végzett termékélettartam teszt eredménye alapján: VW Golf 7 modellre szerelt 205/55 R16 91V méretű MICHELIN PRIMACY 4 illetve BRIDGESTONE TURANZA T001 EVO, CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 5, DUNLOP BLURESPONSE, GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE és PIRELLI CINTURATO P7 BLUE abroncsok összehasonlítása – élettartam teszt 10.000 km valós futás (D50) + 1,6 mm profilmagasságnál becslés.

Ezt olvasta már?

"Példamutató" új Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

„Példamutató” – Vredestein Ultrac Pro

A Vredestein Ultrac Pro dobogós helyezést ért el az Auto Bild nagyteljesítményű gumiabroncsok tesztjében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + tizenhét =