3 milliárdból bővíti raktárát a Bridgestone Tatabánya

Rate this post

Több mint 3 milliárd forint értékű beruházással új abroncsraktárat épít a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. A 10.000 négyzetméter alapterületű létesítmény összesen 180.000 darab gumiabroncs tárolását teszi majd lehetővé, amellyel 600.000 abroncsra nő a cég teljes raktár kapacitása. Az új raktárépület építési munkálatai várhatóan az év végére fejeződnek be. A beruházás keretében a tatabányai telephelyén egy új öltözőépület is felépül és egy oktatóterem is kialakításra kerül, amellyel folyamatosan bővülő munkavállalói körének munka- és képzési körülményeit fejleszti a vállalat.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. tavaly októberben avatta fel 85 milliárdos beruházással felépített második abroncsgyártó üzemét. A modern gyáregységben mesterséges intelligencia alapú, digitális gyártástechnológiával készülnek a kiváló minőségű, prémium gumiabroncsok.

Emiatt a vállalat két gyáregységében folyamatosan bővül a termelés volumene. Az idén várhatóan 5 millió, 2020-ban pedig már 7 millió abroncs készül majd a cég teljesen automatikus, digitális gyártósorain. A bővülő kapacitással párhuzamosan, folyamatosan nő az abroncsgyártó munkavállalói létszáma is, amely tavaly több mint 400 fővel, 1.100 főre emelkedett.

„Folyamatos fejlesztésink eredményeként tatabányai üzemünk a Bridgestone Csoport egyik legkorszerűbb európai gyártásközpontjává válik a személygépkocsi és kisteherautó abroncsok gyártása terén” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya gyárigazgatója. „Örömteli feladat számunkra, hogy gyártástechnológiánk fejlődése okán raktárunk kapacitásait is bővíteni szükséges, annak érdekében, hogy európai ügyfeleink számára még jobb logisztikai szolgáltatást nyújthassunk” – tette hozzá az igazgató.

A Bridgestone Tatabánya raktárai jelenleg 420.000 darab gumiabroncs tárolására alkalmasak. Az új raktárépület felépítésével a telephelyen 600.000 darab abroncsra nő a raktározási és logisztikai kapacitás.

A több mint 3 milliárd forint értékű beruházás keretében nem csak raktár, de egy új, komfortosabb öltözőépület is felépül és kialakításra kerül. Egy jól felszerelt, 40 fő befogadására alkalmas oktatóterem is, ahol az újonnan belépő munkatársak betanítását, valamint a dolgozók belső továbbképzéseit végzi majd a vállalat.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 1 =