Bridgestone a 2018. évi IAA szalonon

Rate this post

A Bridgestone a hatékonyság, kényelem és fenntarthatóság legmagasabb szintjét kínáló termékeit és megoldásait mutatja be a 2018. évi IAA szalonon

A világ első számú gumiabroncs- és gumitermék-gyártó vállalataként[1] a Bridgestone elkötelezett a flották előtt álló mindennapi kihívások meghatározása és megoldása iránt prémium kategóriájú gumiabroncsok, technológiák és szolgáltatások biztosítása révén.

A gyors átalakulással jellemezhető iparágban és szerte a világon a Bridgestone vezető szerepet tölt be az új termékek, technológiák és digitális megoldások terén, válaszolva a flották, az autógyártók és a kiemelt ügyfelek kényelemmel, fenntarthatósággal és hatékonysággal kapcsolatos igényeire, miközben hozzájárul a mobilitás jövőjének alakításához.

A 2018. évi IAA szalonon a Bridgestone prémium minőségű gumiabroncs és mobilitási megoldásainak portfólióját kiegészítő új termékeket mutat be.

Új, élenjáró gumiabroncsok és megoldások flották számára

A mai gépjármű flották hatékony, kényelmes és fenntartható termékeket és szolgáltatásokat igényelnek.

Az idei IAA keretében a Bridgestone bemutatja a teherautókra és autóbuszokra gyártott Ecopia gumiabroncsainak új generációját. A Bridgestone európai flottapartnereivel együtt kifejlesztett és tesztelt új Ecopia termékcsaládot. Az év minden szakában csökkenti a flották üzemeltetési költségeit, jelentősen mérsékelve az üzemanyag-fogyasztást, kitűnően tapad vizes úton és kompromisszumoktól mentes futásteljesítményt biztosít. Ezek az új gumiabroncsok a Bandag-eljárással végzett újrafutózásnak köszönhetően többször használhatóak.

A Bridgestone az IAA szalonon mutatja be a flottapartnereinek új jármű karbantartási megoldását is. Ez a digitális megoldás adatalapú elemzéseket biztosít. Ennek segítségével az üzemeltetők növelhetik a járművek rendelkezésre állását és limitálhatják a mindennapi üzemeltetéssel járó kihívásokat.

Kitűnő eredményeket hoznak az új digitális megoldások a flották és a partnerek számára

A Bridgestone bejelenti, hogy 2019-től a teher- és buszabroncsokat elektronikus RFID (rádió-frekvenciás azonosítás) jelzőrendszerrel látja el.

Az RFID alkalmazása további értéket jelent a flotta ügyfelek számára. Javítja gumiabroncs-elhasználódás nyomon követhetőségét, időtakarékos és pontos rendszert biztosít az adatbevitelre és megosztásra. Az ügyfelek bármikor hozzáférhetnek a riportokhoz, amely végső soron segít a vállalkozások információinak bővítésében és optimalizálja a teljes üzemeltetési költséget.

Az RFID a Bridgestone összes digitális felületén alkalmazásra kerül és jelentős hozzáadott értéket biztosít a haszonjármű flották gumiabroncs-kezelési rendszereiben, amit ma elsősorban a „Total Tyre Care”[2] néven ismernek. A „Total Tyre Care” elérhető a Bridgestone 2.100 kereskedőből álló partnerhálózatban. Ez a szolgáltatás biztosítja az optimális biztonságot és csökkenti a gumiabroncsokkal összefüggő és karbantartási költségeket, miközben a flotta járművei maximális hatékonysággal üzemelhetnek.

Kézben tartva a jövőt

Ezek a legfrissebb megoldások még csak a kezdetet jelentik abban a folyamatban, amellyel a Bridgestone az autósokat a mobilitás jövőjébe vezeti. Az olyan makrotrendek, mint a klímaváltozás és a digitalizáció, valamint a CASE. Ez a megközelítés erősödő befolyása új kihívásokat jelent. A Bridgestone munkatársai folyamatosan dolgoznak a háttérben élenjáró digitális mobilitások kifejlesztésén, az innováció, a partnerség és a kutatás-fejlesztés kombinációjával. Az IAA 2018. évi rendezvényének látogatói elsők között szerezhetnek tapasztalatot olyan kutatásokról, amelyek a flották számára biztosítanak biztonságos, hatékony, kényelmes és fenntartható megoldásokat a jövőben.

A Bridgestone „okos sarok” koncepciója bemutatja a forradalmi Ologic™ technológiát, amelyet első alkalommal alkalmaznak a teherautó- és autóbusz-gumiabroncsok koncepciójaként. Az elektromos járművek számára kifejlesztett „ologic” technológia nagyobb abroncsátmérőt és keskenyebb futófelületet alkalmazva biztosítja a kiemelkedő üzemanyag-takarékosságot, azonos biztonsági szint mellett.

Szintén az IAA keretében mutatkozik be a Firestone Ipari Termék Divíziójának innovatív Airide™ Pro pneumatikus lengéscsillapító technológiája. Pótkocsikon való használatra tervezve az Airide Pro valódi kocsiszekrény- és tengelyszabályozást tesz lehetővé, biztosítva a magasabb színvonalú futásminőséget, hosszabb gumiabroncs élettartamot és az üzemeltetési költségek csökkentését.


[1] A 2016. évi gumiabroncs értékesítések alapján. Forrás: Tire Business 2017 – Gumiabroncs gyártóvállalatok globális rangsora.

[2] ideértve: Tirematics, Fleetbridge, Basys, Toolbox és Insights.


A Bridgestone EMEA-ról

A belgiumi központú Bridgestone Europe (BSEU) a világ legnagyobb gumiabroncs és gumitermék gyártó vállalata, a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió több mint 60 országában van jelen. Összesen több mint 18.200 főt foglalkoztat, valamint 12 gumiabroncs és gumitermék gyárat. Egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet. A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten és Afrikában gyártott prémium gumiabroncsait világszerte értékesítik.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 1 =