Legfrissebb hírek

BRIDGESTONE BUDAÖRS FÉLMARATONON 2018

Rate this post

Öt távon állhatnak majd rajthoz a futók az ország legfiatalabb hosszútávú futóversenyén, a Bridgestone Budaörs Félmaratonon. A verseny immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre. A legkisebbek és szüleik az 500 és 1.000 méteres, a profi és amatőr felnőtt futók 7 és 14 km-es távokon, valamint a 21 km-es félmaratoni távokon indulhatnak. Eddig már több mint kilencszáz, vagyis minden eddiginél több futó regisztrált a versenyre.

Egyre többet és egyre többen futnak az egészségükért

Magyarországon évről évre egyre többen húznak futócipőt és kezdenek el futni, először rövidebb majd hosszabb, komolyabb távokat. A futás népszerűsége nem meglepő, hiszen ez egyik legegészségesebb sport, amely növeli szervezetünk vitálkapacitását, az erek rugalmasságát, a tüdő oxigénfelvevő képességét, erősíti a szív izomzatát és immunrendszerünket, így járulva hozzá általános testi-lelki jólétünk és egészségünk fenntartásához. Mi több, a futás fokozza a növekedési hormon elválasztást is, ami lassítja az öregedés folyamatát.

Nevezési rekord a Bridgestone Budaörs Félmaratonon

Évről évre egyre többen vágnak neki a Bridgestone Budaörs Félmaratonnak is, amelyre az idén minden eddiginél többen, eddig már több mint kilencszázan regisztráltak. A profi és amatőr futók az idén már 5 távon indulhatnak. A gyermekek és szüleik az 500 és 1.000 méteres minifutamokon, a profi és amatőr felnőtt futók 7 és 14 km-es távokon, valamint a 21 km-es félmaratoni távokon állhatnak rajthoz, ezen a távon akár 3 fős csapatokban, váltókban is. A versenyre a futók személyesen a Maratonman DEPO-ban (a XIII. kerület, Népfürdő u. 5/c.-ben csütörtökön és pénteken, 10:00-20:00-ig, szombaton pedig 10:00-14:00-ig), illetve a helyszínen (vasárnap reggel, 8:00-9:30-ig) nevezhetnek.

„A versenysorozat budaörsi állomásán is teljes frissítésre számíthatnak a futók. Szerencsére nemcsak a sport, hanem a tudatos táplálkozás és frissítés is egyre nagyobb teret hódít, Budaörsön mi ehhez szeretnénk maximális támogatást adni versenyzőinknek. A teljesítés után nem is akármilyen környezetben; egy gyönyörűen berendezett és felszerelt Athletes Gardenben lazíthatnak futóink.” – mondta Zelcsényi Miklós, a Bridgestone Budaörs Félmaraton főszervezője.

Fussanak az autósok is!

Minden második magyar felnőtt napi 6-8 órában végez ülőmunkát, amin felül átlagosan 4 órát tölt a televízió előtt. Ez azt jelenti, hogy a lakosság jelentős része naponta 11-13 órát is ül. Ha pedig autótulajdonos, akkor hetente további 5-6 órát tölt autójában ülve. A Bridgestone korábbi, autótulajdonosok körében végzett felméréséből azonban kiderül, hogy nagyon kevesen fordítanak gondot arra, hogy a hosszabb üléssel járó munkanapokat sportolással ellensúlyozzák.

„Vállalatunk számára gyártóvállalatként és foglalkoztatóként is fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy egészségünkért rendszeres testmozgással és tudatos életmóddal tehetünk a legtöbbet. Ezért a versenyen mi magunk is rajthoz állunk és egymást ösztönözve futjuk le a távot!” – mondta Károlyi Katalin, a Bridgestone Magyarország marketingvezetője. „A futást csak elkezdeni nehéz. Ha egyszer valaki megszerette ezt a sportot, amely során mindenki ugyanúgy szenved vagy élvezi a mozgást, akkor máris aktívan tett saját egészségért” – tette hozzá.

A sportot és az egészséget támogatja a Bridgestone

A Bridgestone számára fontos a sport és az egészséges életmód, a vállalat nemcsak világszerte, de Magyarországon is rendszeresen támogat sporteseményeket. A Budaörs Félmaraton mellett a vállalat támogatásával kerül megrendezésre a Komárom-Komárno utcai futóverseny és az Ultrabalaton futóverseny is. Illetve a vállalat támogatásával lép pályára az Oroszlányi Sport Egylet felnőtt férfi kosárlabda csapata, valamint Csernoviczki Éva, Európa- és világbajnok, olimpiai bronzérmes cselgáncsozó.

A Bridgestone EMEA-ról

A belgiumi központú Bridgestone Europe (BSEU) a világ legnagyobb gumiabroncs és gumitermék gyártó vállalata, a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió 38 országában, összesen több, mint 18.300 főt foglalkoztat. 15 gumiabroncs és gumitermék gyárat, egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet. A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten és Afrikában gyártott prémium gumiabroncsait világszerte értékesítik.

Ezt olvasta már?

Continental ContiAttack SM 2Continental

Az új ContiAttack SM 2: Erős futásteljesítmény és teljesítmény közúti és versenypályán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 2 =