Vredestein Wintrac Pro

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

A Vredestein Wintrac Pro gumiabroncsot, egy dedikált termékbemutató keretén belül fedték fel a nagyközönség előtt

Az Apollo Vredestein bemutatott egy vadonatúj, ultramagas teljesítményű Vredestein téli gumiabroncsot.

Az Apollo Vredestein bemutatott egy vadonatúj, ultramagas teljesítményű Vredestein téli gumiabroncsot.

A Vredestein Wintrac Pro abroncsot a 17 hüvelykes és azt meghaladó, ultramagas teljesítményű gumiabroncsok szegmensének növekvő piaci igényeinek kielégítésére tervezték. Az új téli gumiabroncs nem tesz engedményeket a teljesítmény terén: maximális kanyarodás közbeni tapadást, nedves utakon való rövid féktávolságot és nagyszerű kezelhetőséget biztosít, még nagy sebesség mellett is. A Wintrac Pro Y sebesség besorolásban áll rendelkezésre, így alkalmas az akár 300 km/h sebességnél történő használatra is, számos méret esetén. A gumiabroncs ötvözi a megnyerő kivitelezést (a Giugiaro vállalat együttműködésével tervezve) és a fejlett technológiát.

A gumiabroncs a tervek szerint páratlan téli teljesítményt nyújt a legerősebb gépkocsik számára.

A futókeverékek új nemzedéke

Míg a gumiabroncs a Vredestein új fejlődési szintjének hírnöke a szerkezet és felépítés terén, a legnagyobb újítása mégis az anyaghasználatban rejlik. A műgyanta és a magas szilikatartalom a futókeverékben történő egyedi felhasználása a lehető legmagasabb szintű kezelhetőséget és fékteljesítményt biztosítja havas és nedves útfelületeken.

A Wintrac Pro futófelülete emellett új lamella- és barázda-kialakítással is rendelkezik. A központi barázdák és a vállrészi lamellák éles szögben helyezkednek el, így biztosítva a lehető legjobb kezelhetőséget havas útfelületeken; míg a központi sáv függőleges lamellái garantálják az egyedülálló fékezési és gyorsulási teljesítményt.

A hosszú és ovális futófelület növeli a víz lepergését a mintázatról, így javítva a nedves útfelületen nyújtott teljesítményt. Ez közvetlen kormányreakciót és kiegyensúlyozott kanyarodási tulajdonságokat eredményez.

Emellett szemléltették, hogy a Wintrac Pro az ultramagas teljesítményű szegmensen belül is csúcsteljesítményt nyújt.

Csúcsteljesítmény

Ezen újítások hosszas szimulációk, emellett alapos laboratóriumi és téli környezetben történő kültéri tesztelés eredményeként valósulhattak meg. Az Apollo Vredestein egy olyan gumiabroncsot akart alkotni, amely nem csak a tervezőasztalon bizonyít, hanem valós körülmények között is. A belső kutatások biztató eredményeket hoztak: a már önmagában figyelemreméltó elődhöz, a Wintrac xtreme S gumiabroncshoz képest 15%-kal jobb kezelhetőséget havas, valamint 10%-kal jobb fékteljesítményt nedves útfelületen.

Emellett szemléltették, hogy a Wintrac Pro az ultramagas teljesítményű szegmensen belül is csúcsteljesítményt nyújt.

Az első kerékméretek kiválasztási alapját olyan gépkocsik képezték, mint a vadonatúj Audi A6, a BMW 5 sorozat, a Volvo V90, a Mercedes C-Class, valamint a Porsche, a Tesla és egyéb első osztályú márkák. A Wintrac Pro a tervezett 35 méretből már 30-ban kapható, a maradék 5 pedig hamarosan szintén elérhetővé válik. A későbbiekben a kínálat több mint száz méretre bővül.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy + 17 =