Vredestein Wintrac Pro

Rate this post

Az Apollo Vredestein bemutatott egy vadonatúj, ultramagas teljesítményű Vredestein téli gumiabroncsot. A Vredestein Wintrac Pro gumiabroncsot, egy dedikált termékbemutató keretén belül fedték fel a nagyközönség előtt. A gumiabroncs a tervek szerint páratlan téli teljesítményt nyújt a legerősebb gépkocsik számára.

A Vredestein Wintrac Pro abroncsot a 17 hüvelykes és azt meghaladó, ultramagas teljesítményű gumiabroncsok szegmensének növekvő piaci igényeinek kielégítésére tervezték. Az új téli gumiabroncs nem tesz engedményeket a teljesítmény terén: maximális kanyarodás közbeni tapadást, nedves utakon való rövid féktávolságot és nagyszerű kezelhetőséget biztosít, még nagy sebesség mellett is. A Wintrac Pro Y sebesség besorolásban áll rendelkezésre, így alkalmas az akár 300 km/h sebességnél történő használatra is, számos méret esetén. A gumiabroncs ötvözi a megnyerő kivitelezést (a Giugiaro vállalat együttműködésével tervezve) és a fejlett technológiát.

A futókeverékek új nemzedéke

Míg a gumiabroncs a Vredestein új fejlődési szintjének hírnöke a szerkezet és felépítés terén, a legnagyobb újítása mégis az anyaghasználatban rejlik. A műgyanta és a magas szilikatartalom a futókeverékben történő egyedi felhasználása a lehető legmagasabb szintű kezelhetőséget és fékteljesítményt biztosítja havas és nedves útfelületeken.

A Wintrac Pro futófelülete emellett új lamella- és barázda-kialakítással is rendelkezik. A központi barázdák és a vállrészi lamellák éles szögben helyezkednek el, így biztosítva a lehető legjobb kezelhetőséget havas útfelületeken; míg a központi sáv függőleges lamellái garantálják az egyedülálló fékezési és gyorsulási teljesítményt.

A hosszú és ovális futófelület növeli a víz lepergését a mintázatról, így javítva a nedves útfelületen nyújtott teljesítményt. Ez közvetlen kormányreakciót és kiegyensúlyozott kanyarodási tulajdonságokat eredményez.

Csúcsteljesítmény

Ezen újítások hosszas szimulációk, emellett alapos laboratóriumi és téli környezetben történő kültéri tesztelés eredményeként valósulhattak meg. Az Apollo Vredestein egy olyan gumiabroncsot akart alkotni, amely nem csak a tervezőasztalon bizonyít, hanem valós körülmények között is. A belső kutatások biztató eredményeket hoztak: a már önmagában figyelemreméltó elődhöz, a Wintrac xtreme S gumiabroncshoz képest 15%-kal jobb kezelhetőséget havas, valamint 10%-kal jobb fékteljesítményt nedves útfelületen.

Emellett szemléltették, hogy a Wintrac Pro az ultramagas teljesítményű szegmensen belül is csúcsteljesítményt nyújt.

Az első kerékméretek kiválasztási alapját olyan gépkocsik képezték, mint a vadonatúj Audi A6, a BMW 5 sorozat, a Volvo V90, a Mercedes C-Class, valamint a Porsche, a Tesla és egyéb első osztályú márkák. A Wintrac Pro a tervezett 35 méretből már 30-ban kapható, a maradék 5 pedig hamarosan szintén elérhetővé válik. A későbbiekben a kínálat több mint száz méretre bővül.

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük