Madarak és ürgék megfigyelésében segít a Bridgestone

Rate this post

Az ürgék megfigyelésében és természetes élőhelyük kezelésében, tanösvények felújításában, valamint madárfigyelő les építésében segíti a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságot a Bridgestone Tatabányai Termelő Kft. Az abroncsgyár 2 millió forinttal támogatja az Igazgatóság Gerecsei Természetvédelmi Tájegységét érintő élőhely kezelési, bemutatóhely karbantartási, illetve a látogatókat célzó edukációs programjait.

Évente százezrek keresik fel a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságot
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Magyarország leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike. A több mint 600 km2-en elterülő, 5 megye területét érintő park két nagy hegyvidékünknél – a Dunántúli- és az Északi-középhegységnél – a folyóvölgyek és a síkság találkozásánál fekszik.

A nemzeti park azért bír kiemelt fontossággal környezetvédelmi szempontból, mert területe 8 tájvédelmi körzetet foglal magába, amelyeken több mint 300 forrás és 200 barlang található, számos állat- és növényfaj pedig csak itt él Magyarországon.

„Budapest közelsége miatt a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság 17 tanösvényét évente több százezer kiránduló és túrázó keresi fel. Éppen ezért különösen fontos, hogy számukra kulturált módon tudjuk bemutatni a terület természeti értékeit, eközben ugyanakkor védeni tudjuk a veszélyeztetett állatfajok élőhelyét” – fogalmazott Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója. „A környezetet a lakosság szemléletmódjának alakításával, megváltoztatásával védhetjük a leghatékonyabban. A Bridgestone támogatása pont ebben, illetve a munkánk elvégzésében nélkülözhetetlen mobilitásban segít minket” – tette hozzá.

Madarak és ürgék megfigyelésében segít a Bridgestone
A Bridgestone támogatásából Naszályon, a Ferenc-majori Madárvártán megépítésre került egy speciális detektívüveges madármegfigyelő les gyermekek, érdeklődők és természetfotósok számára. Valamint kültéri pad és asztal szigetek kerülnek kialakításra a látogatók pihenési, étkezési körülményeinek javítása céljából. A támogatás mindemellett segíti Neszmélyen a gombás-pusztai ürge élőhely kezelési program megvalósítását is. Ennek keretében az Igazgatóság szakemberei monitoring rendszert építenek ki a védett ürgefajok megfigyeléséhez, illetve a megfelelő mezőgazdasági munkák elvégzésével gondozzák, karbantartják az állatok folyamatosan visszaszoruló élőhelyét. A gyártó továbbá 28 abroncsot biztosít a park személy és terepjáró autóira.

„A Bridgestone, mint felelős gyártóvállalat számára kiemelten fontos, hogy tevékenységét a lehető legkisebb környezeti hatással valósítsa meg. A környezettudatos-gyártás mellett vállalatunk azon szervezeteket is aktívan segíti anyagiakkal és termékeivel, amelyeknek hivatása a környezeti és a természeti értékek védelme, megőrzése” – mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A Bridgestone elkötelezett a környezetvédelem iránt
A vállalat tavaly indította útjára GreenStone elnevezésű környezetvédelmi programját. Nagy hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődésre és a természeti értékek megóvására. A kezdeményezés keretében a tatabányai abroncsgyár munkatársai minden évben részt vesznek környezetvédelmi akciókban; tavaly a TeSzedd! mozgalom keretében hulladékot gyűjtöttek, az idén pedig a Gerecsei Tájvédelmi Körzetben végeztek élőhely kezelési feladatokat.

A Bridgestone EMEA-ról

A belgiumi központú Bridgestone Europe (BSEU) a világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermék-gyártó vállalata, a tokiói központú Bridgestone Corporation leányvállalata. A cég a régió 38 országában, összesen több mint 18.300 főt foglalkoztat, valamint 15 gumiabroncs- és gumitermék-gyárat, egy kiemelt K+F központot és egy tesztközpontot működtet. A Bridgestone Európában, a Közel-Keleten és Afrikában gyártott prémium gumiabroncsait világszerte értékesítik.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-ről

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 2006-ban kezdte meg működését, és napjainkra Magyarország egyik legnagyobb abroncsgyárává vált. Alapítása óta a vállalat munkavállalóinak száma több mint kétszeresére emelkedett: míg 2008-ban 361 munkavállalóval kezdődött meg a termelés, addig mára mintegy 1.200-an dolgoznak a világhírű márkával fémjelzett abroncs gyártásán.

A tatabányai gyárban elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó- és terepjáró-abroncsok készülnek 230 féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékei, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékei készülnek.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. beszállítói hálózatát mintegy 750, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég tavaly 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. A vállalat éves árbevétele 2016-ban 36 milliárd forint, 2017-ben pedig 53,1 milliárd forint volt.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + tizenhárom =