Hunyadi Szabolcs a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) élén

Rate this post

Hunyadi Szabolcs váltotta a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében Bakonyi Tamást, aki továbbra is az elnökség tagja maradt. Az új elnök, elődeihez hasonlóan továbbra is fontosnak tartja a hét hazai gumiabroncs-gyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepét a gumiabronccsal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban. Nagy hangsúlyt kíván fektetni továbbá arra is, hogy a felhasználókat és a szakmát közelebb hozza a Szövetséghez és növelje annak ismertségét.

Hunyadi Szabolcs 44 éves, nős, két gyermek édesapja. A Magyar Testnevelési Egyetemen szerzett tanári diplomát 1996-ban, ezt követően a BGF (ma BGE) Külkereskedelmi Főiskolai Karán folytatta tanulmányait és 2011-ben végzett nemzetközi marketing szakos közgazdászként. Idén húsz éve, 1998-ban csatlakozott a Bridgestone szervezetéhez, ahol kezdetektől az értékesítési csapatban töltött be különböző pozíciókat. 2007 óta a magyar értékesítési csapat vezetője, míg 2017 elejétől a csehországi és szlovákiai értékesítés is az irányítása alá tartozik. Hunyadi Szabolcs anyanyelvén kívül angolul és németül beszél. A HTA elnökségi tagja 2016-tól.

A szakmai szövetség elnöksége legutóbbi közgyűlésén Hunyadi Szabolcs urat, a Bridgestone Magyarország Kft. értékesítési vezetőjét választotta meg elnökének. Az új elnök, akárcsak az őt megelőző elnökök, a Szövetség legfontosabb feladatának a biztonságos közlekedés elősegítését tekinti. Ahogy fogalmazott, ez a munka többrétű lesz a jövő évben is: egyrészt fent kívánja tartani a Szövetség tájékoztató szerepét és a megfelelő szakmai szolgáltatási háttér biztosítását; másrészről kívánatos cél a szezonális gumiabroncs (téli-nyári) használat kiterjesztése, illetve az ehhez szükséges hazai jogi szabályozás előkészítése. Emellett a 4 évszakos gumiabroncsok terjedésével az ehhez kapcsolódó jogi szabályozás és tájékoztatás kiterjesztése is kiemelt feladata lesz a Szövetségnek. Ugyanakkor Hunyadi Szabolcs megválasztásakor hangsúlyozta azt is, hogy a jövőre módosításra kerülő Európai Uniós gumiabroncs címkézési rendelet is sok feladatot ad majd a szövetségnek az egységes téli gumiabroncs szimbólum (3 hegycsúcs hópihével) európai bevezetésével együtt, amit a Szövetség teljes eszköztárával kíván támogatni.

 

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × öt =