Hankook Tire „Design Insight Forum”

Rate this post

A „Design Insight Forum”a jövő mobilitási iparának versenyképességével kapcsolatos alapvető kérdések megvitatására és hozzáadott érték létrehozására ad lehetőséget. Egyben ez az első alkalom, ahol a „2018 Design Innovation” olyan díjnyertes munkáit mutatják be, melyek az autóvezetés 2035-ben várható jövőjét vetítik előre.

A Hankook megtartotta a „Design Insight Forum” rendezvényt Technodome elnevezésű globális kutatás-fejlesztési központjában, a koreai Daejeonban. Többek között a mobilitás és a gumiabroncs ipar jövőjével kapcsolatos témákat vitattak meg.

A Hankook Tire 2004 óta minden évben megtartja a „Design Insight Forum”-ot a jövő autózásának témájában. Ennek keretében belső és külső szakértők közötti interaktív szemináriumokat tartanak a kreativitás és innováció területén. Az idén a fórum alkalmával leleplezték a „2018 Design Innovation” díjnyertes munkáit “. A jövőbeni élet kiterjesztése a mobilitáson túlra” témakörében.

A Design Innovation a Hankook Tire kutatás-fejlesztési projektje. Két évente tartanak meg a világ legismertebb formatervező egyetemeivel együttműködve. Hogy itt képet adjanak a jövőbeni autóvezetésről és ehhez megoldásokat kínáljanak a gumiabroncsokon keresztül. Az idén az Egyesült Királyságból a nagy presztízsű Royal College of Art (RCA) 19 ipari formatervező hallgatója működött együtt a Hankook Tire vállalattal. Olyan gumiabroncs-rendszert tervezzenek mely hozzáadott érték létrehozására képes, és megfelel a 2035-ös jövőbeni autóvezetés követelményeinek.

2018 januárjában két munkát választottak ki és mutattak be a hallgatók végső pályázataiból. Ezek közül az egyik az „Aeroflow” egy futurisztikus egyszemélyes versenyautóhoz készülő abroncs, maximális leszorítóerővel. A másik pedig a „Hexonic”. Ez egy okos érzékelőkkel szerelt abroncs, mely optimális vezetési megoldást kínál olyan önvezető autók számára, melyeket autómegosztó szolgáltatásoknál alkalmaznak. Ezeken kívül bemutatták még a ‘HLS-23’-at, mely a jövőbeni logisztikai rendszereket látja el.

Ezeket a munkákat világszinten is bemutatják majd a Hankook Tire innovatív tervezési technológiájának szemléltetésére. Először az RCA hallgatók 2019-es diploma kiállításán, majd Németországban a frankfurti és esseni autószalonokon, illetve a kölni gumiabroncs kiállításon lesznek láthatóak.

„A Hankook Tire örül annak, hogy lehetőséget biztosíthatott ezeknek a diákoknak arra, hogy a jövő autóvezetésének egészen újfajta élményére készítsenek terveket. Arra számítunk, hogy ezek az innovatív ötletek és a lelkesítő megbeszélések tovább erősítik a Hankook Tire elkötelezettségét technológiájának a jövő mobilitásáért történő fejlesztése iránt” – jelentette ki Cho Hyun Bum, a Hankook Tireelnök-vezérigazgatója.

Ezt olvasta már?

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat − négy =