Hankook Tire „Design Insight Forum”

Rate this post

A „Design Insight Forum”a jövő mobilitási iparának versenyképességével kapcsolatos alapvető kérdések megvitatására és hozzáadott érték létrehozására ad lehetőséget. Egyben ez az első alkalom, ahol a „2018 Design Innovation” olyan díjnyertes munkáit mutatják be, melyek az autóvezetés 2035-ben várható jövőjét vetítik előre.

A Hankook megtartotta a „Design Insight Forum” rendezvényt Technodome elnevezésű globális kutatás-fejlesztési központjában, a koreai Daejeonban. Többek között a mobilitás és a gumiabroncs ipar jövőjével kapcsolatos témákat vitattak meg.

A Hankook Tire 2004 óta minden évben megtartja a „Design Insight Forum”-ot a jövő autózásának témájában. Ennek keretében belső és külső szakértők közötti interaktív szemináriumokat tartanak a kreativitás és innováció területén. Az idén a fórum alkalmával leleplezték a „2018 Design Innovation” díjnyertes munkáit “. A jövőbeni élet kiterjesztése a mobilitáson túlra” témakörében.

A Design Innovation a Hankook Tire kutatás-fejlesztési projektje. Két évente tartanak meg a világ legismertebb formatervező egyetemeivel együttműködve. Hogy itt képet adjanak a jövőbeni autóvezetésről és ehhez megoldásokat kínáljanak a gumiabroncsokon keresztül. Az idén az Egyesült Királyságból a nagy presztízsű Royal College of Art (RCA) 19 ipari formatervező hallgatója működött együtt a Hankook Tire vállalattal. Olyan gumiabroncs-rendszert tervezzenek mely hozzáadott érték létrehozására képes, és megfelel a 2035-ös jövőbeni autóvezetés követelményeinek.

2018 januárjában két munkát választottak ki és mutattak be a hallgatók végső pályázataiból. Ezek közül az egyik az „Aeroflow” egy futurisztikus egyszemélyes versenyautóhoz készülő abroncs, maximális leszorítóerővel. A másik pedig a „Hexonic”. Ez egy okos érzékelőkkel szerelt abroncs, mely optimális vezetési megoldást kínál olyan önvezető autók számára, melyeket autómegosztó szolgáltatásoknál alkalmaznak. Ezeken kívül bemutatták még a ‘HLS-23’-at, mely a jövőbeni logisztikai rendszereket látja el.

Ezeket a munkákat világszinten is bemutatják majd a Hankook Tire innovatív tervezési technológiájának szemléltetésére. Először az RCA hallgatók 2019-es diploma kiállításán, majd Németországban a frankfurti és esseni autószalonokon, illetve a kölni gumiabroncs kiállításon lesznek láthatóak.

„A Hankook Tire örül annak, hogy lehetőséget biztosíthatott ezeknek a diákoknak arra, hogy a jövő autóvezetésének egészen újfajta élményére készítsenek terveket. Arra számítunk, hogy ezek az innovatív ötletek és a lelkesítő megbeszélések tovább erősítik a Hankook Tire elkötelezettségét technológiájának a jövő mobilitásáért történő fejlesztése iránt” – jelentette ki Cho Hyun Bum, a Hankook Tireelnök-vezérigazgatója.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük