MICHELIN X® COACH Z – Busz gumiabroncs

Rate this post

A Michelin Hannoverben, a 2018-as Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon mutatta be legújabb buszabroncsát, a Michelin X Coach Z-t. Az új abroncs kifejezetten a hosszútávú és regionális személyszállítási szektor számára készült, sokoldalúan felhasználható: időjárástól függetlenül minden úttípusra ajánlott.MICHELIN X® COACH™ Z A legújabb, egész évben használható,univerzális autóbuszabroncs – alacsonyabb üzemeltetési költség és nagyobb biztonság

A Michelin Hannoverben, a 2018-as Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon mutatta be legújabb buszabroncsát, a Michelin X Coach Z-t. Az új abroncs kifejezetten a hosszútávú és regionális személyszállítási szektor számára készült, sokoldalúan felhasználható: időjárástól függetlenül minden úttípusra ajánlott.

A busszal közlekedőknek a biztonság és a kényelem az elsődleges szempont, a személyszállító vállalkozóknak és flottaüzemeltetőknek pedig a maximális üzemidő és járműkihasználtság, illetve a kedvező üzemeltetési költség a legfontosabb – így tudnak a gyorsan fejlődő alternatív utazási formákhoz képest is előnyös ajánlatokat kínálni utasaiknak.

A fenti igényekre idén szeptembertől a 295/80 R22.5 méretű MICHELIN X Coach Z abroncs lehet a válasz.

Sokoldalú, egész évben használható,mind az első, mind pedig a hátsó tengelyeken. Erőteljes felépítménye nagyobb stabilitást és terhelhetőséget biztosít.Költséghatékony, jobb élettartam és alacsony gördülési ellenállás jellemzi. Kényelmes,kitűnő az úttartása és halk (a gördülési zajt egy hanghullám jelzi)

Az új MICHELIN X Coach Z  abroncs felépítményét és mintázatát kifejezetten autóbuszokra tervezték, futója után vágható és újrafutózható, így hosszú hasznos termék élettartammal hálálja meg a vevők bizalmát. További tudnivalókért keresse fel weboldalunkat: https://transport.michelin.hu.

Tények és számok:

16% – ennyivel hosszabb az új MICHELIN X Coach Z abroncs futásteljesítménye az előző generációs MICHELIN X Coach HL Z abronccsal összehasonlítva**, vagyis ennyivel több kilométert tesz meg élete során az új termék. Ez nagyban hozzájárul a buszflotta üzemeltetési költségeinek csökkentéséhez.

400 méter: ilyen hosszúságú az az acéldrót, amely a szerkezeti váz köré tekerve biztosítja az abroncs robusztusságát – ez a Michelin által szabadalmaztatott INFINICOIL technológia. A megerősített felépítményű új abroncs ellenállóbb, azaz biztonságosabb, üzemeltetése megbízható, azaz kevesebb az abroncs miatti üzemidő kiesés, mindemellett maximálisan teljesíti az utasok elvárásait.

7,5 – tonna: ekkora az első tengelyre szimplán szerelt gumiabroncs terhelhetősége. Mindezt a kivételesen robusztus, megerősített abroncsszerkezet teszi lehetővé.

90% – ez a Michelin márkájú abroncsok újrafutózhatósági aránya*, mellyel messze a többi márka előtt jár. Az újrafutózással meghosszabbodik a hasznos termékélettartam, vagyis alacsonyabb lesz a termék tulajdonlási-fenntartási költsége (TCO), és szintén kisebb a környezeti lábnyoma. Az újrafutózás támogatásával a Michelin újabb bizonyítékát adja, hogy mennyire elhivatottan támogatja a fenntartható, felelős mobilitás ügyét.

DÍJNYERTES INNOVÁCIÓ:

Az új abroncsban is megtalálható a REGENION, vagyis önmegújító technológia, amellyel a Michelin két kiváló fejlesztőmérnöke 2018-ban feltalálói díjat nyert. A technológia lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs futófelülete a termék egész élettartama alatt meggyőző tapadást nyújtson. Az önregeneráló gumiblokkoknak köszönhetően a fékhatás is egészen addig kitűnő marad, míg az abroncs profilja teljesen (a törvényileg meghatározott minimum mélységűre) el nem kopik.

Csúcstechnológia a gyártásban:

Az új MICHELIN X Coach Z  abroncs gyártásánál használt vulkanizáló forma 3D-fémnyomtatással készült. Ezzel a technológiával vált lehetővé a speciális, önregenráló futókiképzés.

Biztonság minden időjárásban: 

A 3PMSF jelölés azt igazolja, hogy az abroncsot télies időben való használatra is tesztelték, a vonatkozó ISO normáknak megfelelően. Az új MICHELIN X Coach Z abroncs rendelkezik ezzel a jelöléssel, így az időjárástól függetlenül, sokoldalúan, egész évben használható.

*adat forrása: TRS, UK based casing company data

**Belső teszt(2017); 295/80 R22.5 méretű MICHELIN X® COACH™ HL Z abronccsal szerelt járművel való összehasonlítás

Piaci helyzet:

Európában az autóbuszabroncs felvevőpiaca mintegy 400 000 járműből áll. Az értékesítési volumen kétharmadát az új abroncsok adják, a maradékot pedig újrafutózott buszabroncsok. A szegmensre jellemző személyszállítási tevékenységek: szervezett utak, menetrend szerinti nemzetközi vagy helyi/helyközi buszjáratok, illetve a munkavállalók ingajáratai, iskolabuszok. Az egyéb utazási formák robbanásszerű fejlődése miatt mozgalmas szektor legfontosabb piaci szereplői az utazási irodák, a személyszállító vállalkozások és a különböző költségvetési szervek. Az autóbuszokat egyre nagyobb teljesítményű motorral gyártják. Az utasok pedig magas elvárásokat támasztanak a járművek kényelmi szolgáltatásaival és biztonsági teljesítményével kapcsolatban.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük