A Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 téligumi teszt

4/5 - (3 votes)

A német AutoBildallrad magazin „kitűnő” minősítést adott a Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 abroncsnak.

A teszten a Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 nagyon jó és sokoldalú téli gumiabroncsnak bizonyult. A hideg évszakban bármilyen útviszony mellett jól használható. A gumiabroncs maximális pontszámot kapott a nedves útfelületen elért tapadásra és a száraz útfelületen való kezelhetőségre, valamint havas úton történő fékezésnél is kiemelkedően teljesített.

Mike Rytokoski, a Goodyear alelnöke és európai marketingvezetője elmondta: „Nagyon örülünk annak, hogy a Goodyear ismét az élen végzett. Ez az elismerés jól mutatja, hogy a Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 a piacon kapható legjobb gumiabroncsok közé tartozik.”

Több érv is szól a téli gumiabroncsok megvásárlása mellett:

  • Törvényi előírás: egyes hidegebb éghajlatú európai országokban a téli gumiabroncsok használata kötelező.
  • Minél hidegebb az idő, annál jobb a teljesítmény. A speciális összetételű gumikeverékből készült futófelülettel rendelkező téli gumiabroncsok megkönnyítik az autó irányítását a jeges és havas utakon.
  • Jó kapaszkodóképesség: a téli gumiabroncsok futófelületén széles blokkok és extra lamellák találhatók, melyek biztosítják a téli utakon, lejtőkön és éles kanyarokban szükséges plusz tapadást, valamint megakadályozzák a hó feltapadását.
  • Magabiztosság és irányítás: a vezetők többsége szerint a téli gumiabroncs extra biztonságérzetet ad a nehéz téli útviszonyok között.
  • Tartósság: A nyári gumiabroncsok alacsony hőmérsékleten gyorsabban kopnak, mint a téli gumiabroncsok.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük