A 2018-as év DOTZ-szemmel

Rate this post

Épp a második hónapjába lépett 2019, ezért úgy gondoltuk, gyorsan számot vetünk, mik is történtek a DOTZ háza táján 2018-ban.

Kellemes tavaszi előjelek

Szőke hajzuhatagával és kék szemeivel Anja, az DOTZ-lány is előrevetítette, hogy forró és energikus év vár ránk 2018-ban.

Szőke hajzuhatagával és kék szemeivel Anja, a DOTZ-lány is előrevetítette, hogy forró és energikus év vár ránk 2018-ban.

Anja számára testhezálló feladat volt a tavasz nagykövete, az új DOTZ CP5 bemutatása. A CP5-tel a DOTZ teljesen új értelmezést adott a klasszikus 5-küllős felniknek. A CP5 Dark változata pedig többek közt egy nem mindennapi SUV alatt emelte még tovább a tétet.

Tradíció

Bizonyos dátumok minden évben kihagyhatatlanok, ezért nem is volt túlságosan meglepő, hogy a DOTZ a 37. Wörthersee GTI találkozót is méltó módon ünnepelte meg. A DOTZ ugyanúgy szerves része volt a találkozónak, akárcsak a kerekek az autónak: mint főszponzor és a minőségi tuning nagykövete, igen forró felhozatalt pakolt össze a rendezvényen felhúzott standjára. Idén partnerük, a Lowrider.at csapata vitte a prímet, aki a szemet gyönyörködtető T-Roc technikáját építette. Az SUV-t az Air-Lift-Performance airride rendszerével szerelték, a 3M „Satin Sheer Luck Green” fóliájával vonták be és az új CP5 Dark garnitúrát szerelték fel rá, 8.5×20-as méretben, 45-ös ET-vel. DOTZ-lány Anjá-val kombinálva tömegesen vonzotta a látogatókat – na és persze a felnik iránt érdeklődő tunereket is.

Időközben a DOTZ-Szörny, a DD2.JZ is folyamatosan fejlődött, a 2018-as tavaszi szezon csúcspontja pedig a második teszt volt. A DD2.JZ műhelyében, a Greinbach Racing-Centerben Christian és Daniel rengeteg előkészületet követően tudta végre pályakörülmények között is kipróbálni a módosításokat. Az első körök után egy defekt okozott kényszerleállást, de gyorsan felkerültek a tartalékkerekek és a verseny folytatódhatott.

Októberig az ősz is rendkívül enyhe volt, a DOTZ figyelmét azonban ez nem téríthette el a tél közeledtéről. A hideg évszakra való megfelelő felkészülést három fő csapásirány mentén, a www.readyforwinter.eu weboldalon mutatták be. A legszerencsésebb olvasó ráadásul egy garnitúra felnit is nyert.

Világpremier: DD2.JZ

A másik fix rendezvény az év során az Essen Motor Show, amelyre a DOTZ különleges meglepetéssel készült. Christian, Daniel és Dominic a DOTZ standján számtalan látogatónak mutatta be az elkészült projektautót – a DD2.JZ-t. Az autó koronadísze egy speciális, kifejezetten erre a modellre készült felniszett, a DOTZ Misano Concept volt, ami fix fotótémát biztosított a show összes látogatójának.

Tovább feszegetve a határokat

A tuning-rajongók bizakodással tekinthetnek a jövőbe a továbbiakban is. A koncepcióból származtatott Misano utcai változata egy igazán agresszív, egyrészes felniként debütált a piacon. Öt szélesre nyitott dupla küllővel a design teljes mértékben megfelel a mai trendeknek.

A DOTZ Misano ötlete a DD2.JZ projektből származik. Az alapot a mély perem és a nyitott küllők adják. A sorozatgyártás követelményeinek és jogszabályi előírásainak teljesítése érdekében a DOTZ optimalizálta a designt, és két fegyverszürke változatot készített a kerékből, sima, valamint polírozott peremmel.

A DOTZ az adventi szezont is beadta

A DOTZ idén nem spórolt sem a költségeken, sem az erőfeszítéseken. A márka adventi naptárával az autórajongók ugyanolyan értéket kaptak, akár az ínyencek, az adrenalinfüggők, a kultúra szerelmesei, a versenyzők, a fitness-guruk, az off-road rajongók, az életmód-fanok, vagy a gamerek.

Most pedig egy újabb izgalmas év közeledik, de visszamenőleg is összefoglalható: a célok kitűzésre, a dolgok kipróbálásra kerültek, az eredmény pedig szinte mindent hozott, ami tervben volt 2018-ra. Pihenésre azonban már egy szusszanásnyi idő sincs, hiszen nyakunkon a 2019-es szezon – a DOTZ részéről hasonlóan ütős elképzelésekkel.

Ebben a szellemben kíván minden rajongójának, ügyfelének és partnerének boldog új évet a DOTZ csapata!

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 7 =