A LIQUI MOLY beszáll a Forma 1-be

Rate this post

„A Forma 1 és a LIQUI MOLY jól összeillenek, hiszen mindkettő a csúcsteljesítményt képviseli”

A március 31-i Bahreini Nagydíjon lesz a LIQUI MOLY első nagy bemutatkozása. "A Forma 1 és a LIQUI MOLY jól összeillenek, hiszen mindkettő a csúcsteljesítményt képviseli", mondja Ernst Prost.
A német olaj- és adalékspecialista milliókat fektet a versenysorozatba, hogy növelje bevételét

A LIQUI MOLY a 2019-es üzleti évet egy szenzációval nyitja: A német olaj- és adalékspecialista beszáll a Forma 1-be. Tizenegy versenyen hirdet a pálya mentén – kevés márka egyikeként.

„Reméljük, hogy a világszerte az összes versenyt követő 1 milliárd tévénéző közül néhányan arra a gondolatra jutnak, hogy közelebbről is foglalkoznak a LIQUI MOLY-val, és megvásárolják termékeinket”, magyarázza Ernst Prost ügyvezető.

A Bahreini Nagydíj után a LIQUI MOLY logó a versenyek felén lesz látható. Ehhez a cég milliós összeget vett kézbe. „Aki ennyi embert akar elérni, annak nem szabad garasoskodnia, hanem globálisan kell gondolkodnia, és jelentős befektetést kell végrehajtania”, így Ernst Prost. A Forma 1 nem új terület a kenőanyagmárka számára. Kezdeti éveiben a LIQUI MOLY már részt vett a Jordan csapat munkájában.

„A Forma 1-es reklám célja a márkaismertségünk növelése. Az olajok és adalékok feladatukat a motor mélységeiben, láthatatlanul végzik. Nem olyan termékekről van szó, amelyekkel az autóvezetők mindennap találkoznak, és amelyekben örömüket lelik. Ezért olyan fontos a LIQUI MOLY számára a márka láthatósága. A csúcsminőség önmagában kevesebbet segít, ha senki sem ismeri azt, és senki sem tudja, miért hasznos”, magyarázza Ernst Prost.

A Forma 1 mellett a LIQUI MOLY nemzetközi tevékenységei közé tartozik a MotoGP motorkerékpár-világbajnokság, valamint a TCR túraautó-bajnokság. Ehhez még számos nemzeti, regionális vagy akár helyi tevékenység is kapcsolódik. „Ott találkozunk az ügyfelekkel, ahol otthon vannak, ez pedig a haza”, így Günter Hiermaier, a LIQUI MOLY értékesítési vezetője és második ügyvezetője.

A LIQUI MOLY azonban nem korlátozza magát a motorsportra. A kék-piros-fehér logó ezen a télen is látható volt és marad a kézilabda világbajnokságon, amely minden rekordot megdöntött; a jégkorong VB-n, a négysáncversenyen, a sí VB-n és az NBA-ben, a Chicago Bulls-nál. „Így új célcsoportokat és ügyfeleket érhetünk el, és áthidaljuk a motorsport téli szünetét. Mindig három tényező áll a középpontban: a helyszíni nézőszám, a médiajelenlét és a lehetőség, hogy pozitív hatásokat vezethessünk le a saját márkánk számára”, magyarázza Peter Baumann marketingvezető.

„A Forma 1, a MotoGP, a kézilabda VB, a jégkorong VB – ez azért nem semmi”, hangsúlyozza Ernst Prost. „Ez mutatja a szintet, amit időközben elértünk. Ennél magasabbra már alig lehet jutni. Szponzorként csak kiváló sportrendezvényeket támogatunk, kiemelkedő tévés eléréssel. Főleg nemzetközi és globális kihatással rendelkező eseményekről van szó.”

A szponzoráció mellett a LIQUI MOLY hagyományos reklámhirdetésekkel is bővíti az üzletet. 2018. őszén a cég elindította első, globális digitális kampányát, amelynek keretében 1,6 milliárd kontaktot ért el. „Érezzük, hogy az elmúlt években nőtt a reklámnyomás”, így Ernst Prost. „Ahhoz, hogy egyáltalán észrevegyenek, még intenzívebben kell hirdetnünk, és még több pénzt kell fektetnünk a márkaismertségünk növelésébe.”
Németországban és Ausztriában nemsokára kezdődik a következő milliós reklámkampányunk. A LIQUI MOLY minden releváns autós magazinban dupla oldalakon hirdet. Ennek kiindulópontja a német „Auto Zeitung” olvasóinak szavazata. Arra kérték őket, nevezzék meg a legjobb olajmárkát. Az eredmény: LIQUI MOLY. Az olvasók 2010 óta választják a LIQUI MOLY-t az olajok „top márkájának”. Ezen kívül a LIQUI MOLY az autóápolás kategóriában a második helyet érte el. „A kampányokkal nem csak termékeinket akarjuk hirdetni, hanem köszönetet is szeretnénk mondani azoknak, akik megajándékoztak minket a bizalmukkal”, magyarázza Ernst Prost.

A LIQUI MOLY a 2018-as évet újabb árbevételi rekorddal zárta. A siker azonban nézőpont kérdése is. A két százalékos árbevétel-növekedés a sikerrel elkényeztetett cég számára nem éppen fényes teljesítmény. Ezért Ernst Prost offenzívára szólít: „2019-ben a lovak közé csapunk! Ehhez kapcsolódik a Forma 1-es szereplés is.”

A tavalyi 545 millió eurós árbevétel után az idén legalább 600 millió eurót akarunk elérni, ami legalább tíz százalékot jelent. Hazai piacán, Németországban, a LIQUI MOLY már annyira erős pozíciót ért el, hogy a további növekedés nehezen érhető el. Ezért a globális exportüzletre összpontosítanak.

Itt a LIQUI MOLY határozottabban épít az új értékesítési stratégiára. A cég hagyományosan a legtöbb országban független importőrökön keresztül értékesít. Olaszországban és Franciaországban a LIQUI MOLY saját kézbe veszi az értékesítést. „Nem minden importőr rendelkezik azokkal az erőforrásokkal, amelyek a forgalom elképzeléseinknek megfelelő növeléséhez szükségesek”, magyarázza Ernst Prost. „Egészen más lehetőségekkel rendelkezünk, hogy ne csak kis lépésekkel, hanem nagy ugrásokkal növekedjünk.” Ehhez első körben pénz kell a személyzethez és a reklámhoz. „Ezek a befektetések azonban hosszú távon megtérülnek, hiszen mind Olaszországban, mind Franciaországban hatalmas potenciál rejlik.”

Az idei siker három pilléren nyugszik. Ernst Prost: „A kiemelkedő termékminőség, a világcsúcs értékesítési teljesítmény és az ismertségünk drasztikus növelése.”

Autó-Doktor Horváth Kft. Prémium Gyorsszerviz H-8600 Siófok-Kiliti Papfődi út. 1. Tel.: +3684519219 Mobil: +36309366 077

Autó-Doktor Horváth Kft.
Prémium Gyorsszerviz
H-8600 Siófok-Kiliti Papfődi út. 1.
Tel.: +3684519219
Mobil: +36309366 077

horvath.robert@auto-doktor.hu
www.auto-doktor.hu
www.liqui-moly.hu

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük