Legfrissebb hírek

Hankook innovációk a Busexpo kiállításon

Rate this post

A korábbi évek hagyományaihoz híven a prémium gumiabroncsokat gyártó Hankook idén is képviselteti magát a 2019. május 8-án megrendezésre kerülő Busexpón.

Az autóbuszos szegmens szakmai találkozóján a vállalat a városi és távolsági buszokra tervezett csúcsminőségű abroncsait vonultatja fel. A gyártótól megszokott kiemelkedő menettulajdonságok mellett a hangsúly változatlanul a biztonságos közlekedés megteremtésén van.

Az autóbuszos személyszállítás szerepe és jelentősége mind a közösségi közlekedésben, mind a turisztikai ágazatban egyaránt számottevő. Az autóbuszok nem csupán kényelmes, stresszmentes, és környezettudatos alternatívát kínálnak a városi és távolsági közlekedésben. De a legbiztonságosabb közlekedési eszköznek számítanak, az Európai Bizottság közlekedésbiztonsági statisztikái szerint . Mindez annak is köszönhető, hogy az abroncsgyártók komoly erőfeszítéseket tesznek a minél biztonságosabb buszos közlekedés megteremtéséhez.

Az autóbuszok biztonságos üzemeltetésével kapcsolatos rendkívül magas elvárások arra ösztönzik a Hankook mérnökeit, hogy évről évre a legjobbat nyújtsák. A fejlesztések során a vállalat arra összpontosít, hogy a termékei a fokozott igénybevétel ellenére is maximális biztonságot és hatékony üzemeltetést tegyenek lehetővé.

A Hankook autóbusz abroncs specifikációi magas szintű biztonságot, megbízhatóságot és költséghatékonyságot nyújtanak a városi és a távolsági buszos közlekedésben egyaránt. A vállalat autóbuszokra tervezett abroncsai speciális tulajdonságaiknak köszönhetően ellenállnak az egyenetlen terhelésnek és sérüléseknek. Kiváló tapadást, rendkívül alacsony gördülési ellenállást és zajt, illetve optimális kopást biztosítanak.

„A Hankook számára az éves Busexpo a kiemelt fontosságú események egyike, mindig nagy érdeklődéssel várjuk. Tapasztalataink szerint az egyik legszínvonalasabb buszipari rendezvénnyé nőtte ki magát és évről-évre egyre több látogatót vonz. Ez számunkra is kiváló lehetőség, hiszen több érdeklődővel ismertethetjük meg termékeinket. Az itt gyűjtött visszajelzések is segítenek munkatársainknak abban, hogy piacvezető termékeket gyártsunk – mondta Kaliba Róbert, a Hankook Tire Budapest Kft. teherabroncs termékvonal kereskedelmi vezetője.

Teljesítmény, kényelem és maximális biztonság hosszú távon

Ezek a szempontok játszották a legnagyobb szerepet az idei kiállításon főszerepet kapó két csúcstechnológiás gumiabroncs. A SmartTouring AL22 és a SmartTouring DL22 fejlesztése során is. A kifejezetten távolsági autóbuszokra kialakított SmartTouring abroncsok tervezésekor a Hankook mérnökei a maximális biztonság mellett a minden eddiginél jobb futásteljesítményt és üzemanyag-felhasználást tartották szem előtt. A távolsági buszok sok százezer kilométert tesznek meg évente. Ezért a fejlesztés során különösen nagy gondot fordítottak a menetkényelemre, a csendes futásra és a megbízható vezetési teljesítményre is.

„A SmartTouring AL22 jellemzői nem pusztán maximális utazási kényelmet biztosítanak az utasoknak, hanem elsőrendű vezetési és kezelhetőségi jellemzőket nyújtanak a vezetőnek is a nagy távolságú utak során” – emelte ki Klaus Krause, a Hankook hannoveri Európai Fejlesztési Központjának igazgatója.

Fókuszban az élhetőbb városi közlekedés

A speciálisan városi forgalomhoz kialakított Smart City AU04+ tökéletesen alkalmazkodik az elektromobilitással járó kihívásokhoz, miközben segít kiaknázni annak minden előnyét. A Smart City AU04+ nem csak, hogy helytáll a városi forgatagban, de a környezetvédelmi szempontok is hangsúlyos szerepet kaptak a fejlesztésben. Ugyanis az elektromos autóbuszok számára is ideális az abroncs. A Smart City AU04+alacsony gördülési ellenállása és megemelt terhelhetősége lehetővé teszi az elektromos hajtású városi buszok akkumulátorainak kímélését és az extra súly viselését. Az innovatív abroncsok magas szintű nyomatékátvitele és kimagasló tapadási szintje a futófelület szabálytalan kopását is csökkenti. Az extrém városi terhelésre tekintettel a Hankook mérnökei módosították a vállrész szélességét és kialakítását is. Illetve új futófelületi keveréket dolgoztak ki a még gazdaságosabb üzemeltetés érdekében. A városi használat során fellépő nagymértékű melegedésnek pedig, a peremzóna gumikeverékének továbbfejlesztésével, és az abroncs hőleadásának növelésével válaszoltak a mérnökök.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 16 =