Innovatív tehergépjármű-abroncsokat dobott piacra a Premio

Rate this post

Az új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 tehergépkocsi abroncsok megnövelt futásteljesítményt és hatékony üzemanyag fogyasztást biztosítanak időjárástól függetlenül.

Az új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 tehergépkocsi abroncsok megnövelt futásteljesítményt és hatékony üzemanyag fogyasztást biztosítanak időjárástól függetlenül.

A Goodyear Total Mobility program legújabb elemeiként, a Goodyear bemutatta új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 közúti flották igényeire szabott tehergépkocsi-abroncsokat. A Goodyear Total Mobility program egy olyan egyedi, flottáknak szóló, teljes élettartamot végigkísérő szolgáltatáscsomag, amely elemei a professzionális szervizhálózat és további innovatív termékek és megoldások.

A régiók közötti és a távolsági szállítmányozással foglalkozó flottáknak szánt új termékek főbb előnyei a futásteljesítmény és az üzemanyag-hatékonyság. Az új termékeket kifejezetten úgy tervezték, hogy megfeleljenek a kimagasló futásteljesítményű gumiabroncsok iránti elvárásoknak. Így az abroncs teljes élettartama során, minden időjárási körülmény melletti jobb tapadás iránti igénynek, valamint a változó terheléssel járó követelményeknek. Az új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 termékcsalád a meglévő KMAX és FUELMAX termékeket váltja fel.

„A KMAX és a FUELMAX termékcsaládot eredetileg 2013-ban vezették be a járműparkok üzemeltetési költségeinek csökkentésére. A KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 gumiabroncsok új generációja még több előnyt kínál az üzemanyag-hatékonyság, az adatkapcsolat és a – minden időjárási körülmény mellett – megnövelt futásteljesítmény terén. Napjainkban a helyi és nemzetközi közúti szállítmányozás terén fokozott igény mutatkozik a folyamatos és hatékony napi munkavégzést biztosító, kiegyensúlyozottabb teljesítmény iránt. Az új termékváltozatok további költségcsökkentést tesznek lehetővé a járműparkok tulajdonosai számára” – mondta David Anckaert, az európai haszongépjármű-abroncsokért felelős alelnök.

A kormányzott és meghajtott tengelyhez kifejlesztett Goodyear KMAX GEN-2 gumiabroncsok prémiumkategóriás futásteljesítményt biztosítanak, lehetővé téve a főként regionális szállítással foglalkozó járműparkok számára a gumiabroncs élettartamának optimalizálását és a kihívást jelentő útviszonyok leküzdését. A KMAX D GEN-2 termékcsalád átfogó előnyei közé tartozik az akár 25 százalékkal jobb négy évszakos teljesítmény, a 15 százalékkal nagyobb ellenállás a sérülésekkel szemben és az 5 százalékkal jobb üzemanyag-hatékonyság1, miközben továbbra is megtartja elődje, a KMAX kimagasló futásteljesítményét.

A kormányzott és meghajtott tengelyhez kifejlesztett Goodyear FUELMAX GEN-2 gumiabroncsok megnövelt futásteljesítménnyel, jó tapadással és mérsékelt zajkibocsátással kombinált, kimagasló üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak a közúti szállítmányozással foglalkozó flották számára. A FUELMAX GEN-2 gumiabroncsok akár 10 százalékkal jobb futásteljesítményt, 30 százalékkal jobb négy évszakos teljesítményt és kisebb zajkibocsátást1. ugyanakkor a korábbi FUELMAX gumiabroncsokkal megegyezően magas szintű üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak.

Jobb adatkapcsolat az RFID révén

A technológiába úttörő Goodyear a legújabb digitális trendeket használja, ezért valamennyi új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 gumiabroncs rádiófrekvenciás azonosításra (RFID) szolgáló jelölővel van ellátva. Az RFID-jelölő a gumiabroncs belsejében található, lehetővé téve az egyszerű azonosítást, valamint a gumiabroncs-kezelő és nyomkövető rendszerrel való adatkapcsolatot. A felhőalapú rendszerhez a gumiabroncsok egyedi sorozatszámuk alapján kapcsolódnak. Ennek eredménye a hatékony gumiabroncs-folyamatkezelés és a könnyű nyomon követhetőségből adódó lopásgátlás.

3PMSF-jelölés és alacsonyabb CO2-kibocsátás

A törvényi előírások szempontjából az összes új termék megfelel a téli abroncsokra vonatkozó szigorúbb jogszabályoknak, beleértve a „három hegycsúcs és hópehely” (3PMSF) minősítést. A kategóriában legjobbnak számító alacsony gördülési ellenállása miatt az új KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 termékcsalád hozzájárul a tehergépkocsik kisebb CO2-kibocsátásához, és segíti a közeljövőben életbe lépő CO2-kibocsátási előírások teljesítését.

KMAX GEN-2 termékcsalád – Főbb jellemzők és előnyök

A FUELMAX S GEN-2 kormányzott gumiabroncsot a fokozott tapadással ötvözött optimális futásteljesítményért fejlesztették ki. A Goodyear ennél a gumiabroncsnál az IntelliMax Rib futófelület-technológiát Flexomatic lamellákkal alkalmazta a gumiabroncs teljes élettartama alatti pontos kezelhetőség, kimagasló futásteljesítmény, rövid féktávolság és a minden időjárási körülmények közötti üzemanyag-takarékos, alacsony gördülési ellenállás érdekében.

További előnyei a nagyobb méretű kopásálló felület révén megnövelt futásteljesítmény, a jobb fékezési képesség nedves úton, a gumiabroncs 75 százalékos kopottsága mellett is jól látható bevágások révén jobb tapadás, valamint a futófelület egyenletes kopása. A futókeveréket úgy állították össze, hogy biztosítsa az üzemanyag-megtakarítást és a kimagasló kopásállóságot.

A kormányzott tengelyekhez kifejlesztett FUELMAX S GEN-2 gumiabroncsok a következő, európai uniós címkebesorolásokat kapják2: „B” besorolást az üzemanyag-hatékonyságra, „B” vagy „C” besorolást a nedves tapadásra, és mérettől függően egy hullámvonalat a külső zajszint szempontjára.

A meghajtott tengelyhez kifejlesztett FUELMAX D GEN-2 gumiabroncsok több és mélyebb lamellát tartalmaznak. Ennek köszönhetően minden időjárási körülmény között jó tapadást biztosítanak a gumiabroncs teljes élettartama alatt. Emellett kiváló fékezési teljesítményt nyújtanak nedves úton, és megfelelnek a „három hegycsúcs és egy hópehely”(3PMSF) minősítésnek. A futófelületen üzemanyag-takarékos IntelliMax Groove technológiát alkalmaztak, rejtett, esőcsepp formájú mintaárkokkal, amelyek a gumiabroncs forgása közben merevebbé teszik azt. A nagyméretű válloldali mintaárkok fokozzák a tapadást a gumiabroncs teljes élettartama alatt, meg is hosszabbítva azt. Az új futófelület-kialakításnál a lamellák jól láthatók maradnak még a gumiabroncs 75 százalékos kopottsága mellett is. Az új kialakítás és karkaszforma állandó marad, megakadályozva a rendellenes kopást és biztosítva a kimagasló futásteljesítményt. A futókeverék összeállítása üzemanyag-megtakarítást, kimagasló kopásállóságot, alacsony gördülési ellenállást és a kopásnak ellenálló futófelületet biztosít.

A meghajtott tengelyhez való FUELMAX D GEN-2 gumiabroncsok a következő, európai uniós címkebesorolásokat kapják2: „B” besorolást az üzemanyag-hatékonyságra, „B” vagy „C” besorolást a nedves tapadásra és mérettől függően egy hullámvonalat a külső zajszintre.

A FUELMAX GEN-2 termékcsalád a kormányzott tengelyhez kifejlesztett FUELMAX S GEN-2 gumiabroncsok esetében 9 méretet és a meghajtott tengelyhez való FUELMAX D GEN-2 gumiabroncsok esetében 7 méretet foglal magában, fejlesztés alatt álló további méretekkel.

A regionális és távolsági szállításhoz tervezett KMAX GEN-2 és FUELMAX GEN-2 gumiabroncsok a Goodyear közúti termékszegmensének részét képezik, amely tartalmazza a távolsági alkalmazásokhoz használt, kormányzott és meghajtott valamint a pótkocsikhoz kifejlesztett, felső kategóriás, üzemanyag-hatékony FUELMAX PERFORMANCE gumiabroncsokat is.

Legyen az Ön szervize is Csapatunk tagja!

További információért keressen minket:

Sipőcz Győző
Tel.: +36 70 376 3964
E-mail: gyozo_sipocz@goodyear.com

Pál Miklós 
Tel.: +36 70 371 2302
E-mail: miklos_pal@goodyear.com

Miért éppen bennünk bízzon a többiek helyett?

Premio Abroncs és Autószerviz Hálózat 1996-ban jelent meg az európai piacon olyan csoportként, mely a szervizállomásain keresztül nyújtott szolgáltatásokra szakosodott. A szolgáltató csoport modern szervizállomásain a Premio személyre szóló megoldásokat és tanácsokat nyújt az autóvezetőknek abroncsokfelnik és autószerviz szolgáltatások tekintetében, valamint teljes körű szolgáltatásokat a motorok terén. A Premio Abroncs és Autószerviz mindig arra törekszik, hogy ügyfelei 100%-ig elégedettek legyenek. Minden Premio szervizállomásnak rendelkeznie kell modern létesítményekkel, munkacsapatainak műszakilag képzettnek kell lenniük, és csakis a legjobb minőségű termékeket és az ügyfél számára barátságos megoldásokat kínálhatnak. A Premio csak akkor garantálhatja az egyöntetűen jó minőségű szolgáltatásokat ügyfeleinek, ha ezeknek a követelményeknek megfelel – függetlenül attól, hogy Ön melyik szervizállomást látogatja.

Premio Abroncs és Autószerviz csoportot, mint koncepciót a GD Handelssysteme GmbH & CO.KG GDHS dolgozta ki azzal a céllal, hogy eleget tegyen a minden autóvezető részéről egyre növekvő követelményeknek, akik kiváló színvonalú szolgáltatásokat várnak el. Miután 1995-ben sikeresen indították útnak az első német kedvezményes abroncshálózatot Quick Abroncsdiszkont márkanéven, a GDHS a Premio márkanévvel megerősítette pozícióját, mint a legsikeresebb német minta az abroncsok kiskereskedelmi üzletágában. Ma a GDHS már több mint 30 éves nyomon követhető tapasztalattal rendelkezik ebben az üzletágban.

A GDHS a Goodyear GmbH & CO. KG. egyik teljes tulajdonú leányvállalata. A Goodyear globális abroncsgyártó cégként több mint 100 éves fennállása után büszke lehet a cég ebben az üzletágban elért sikereire. 350 Grand Prix győzelemmel a háta mögött a Forma-1 versenypályákon, a Goodyear 84 gyártóüzemmel rendelkezik. 26 országban szerte a világban, mintegy 100.000 alkalmazottal, kirendeltségekkel 42 országban és fejlesztő központokkal az Egyesült Államokban, Japánban és Luxemburgban.

Premio-hoz hasonló, az ügyfelekre összpontosító kiskereskedelmi hálózatok alapját a Goodyear már 1956-ban lefektette, amikor létrehozta első üzlethálózatát az Amerikai Egyesült Államokban.

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük