Goodyear abroncsok a FIA World Endurance bajnokságban

Rate this post

FIA World Endurance bajnokságban a legújabb fejlesztésű Goodyear Eagle SuperSport versenygumikat kapják a 2020-2021-es szezonban

FIA World Endurance bajnokságban a legújabb fejlesztésű Goodyear Eagle SuperSport versenygumikat kapják a 2020-2021-es szezonban

A Goodyeart választotta a FIA World Endurance Championship világbajnokság (WEC)és az Európai Le Mans Széria (ELMS) LMP2-kategóriája hivatalos abroncsszállítójának.Az új szerződés értelmében a vállalat biztosítja majd az abroncsokat a WEC-bajnokság összes LMP2-csapatának a nyolcfordulós 2020/2021-es szezonban. Az első futamot jövő szeptemberben rendezik meg Silverstone-ban. Ezután a bajnokság négy kontinensen folytatódik egészen 2021 júniusáig. Ezután jön a legfontosabb esemény, a 24 órás Le Mans-i verseny, amelyet eddig már 14 alkalommal nyertek meg Goodyear abroncsokon guruló versenyautók.

A Goodyear és a versenyeket szervező Automobile Club de l’Ouest (ACO), a FIA World Endurance Championship között azt követően született meg az egyesség. Az ACO úgy döntött, a kimondottan szoros versenyeket ígérő Le Mans prototípus-kategória számára egyetlen abroncsszállítót jelöl ki. A szerződés révén még szorosabbá válik az együttműködés a 24 órás Le Mans-i verseny, a legfontosabb endurance világ- és Európa-bajnokságok, valamint a motorsportok történetének egyik legsikeresebb abroncsgyártója között.

A Goodyear idén nyáron jelentette be visszatérését az európai és nemzetközi autóversenyek világába. A vállalat a WEC-bajnokság LMP2-kategóriájában szállított abroncsokat 3 csapat számára. A Goodyear visszatéréséhez győzelem társul: a JOTA csapata megnyerte a bajnokság harmadik fordulóját, a 4 órás sanghaji versenyt.

Az LMP2-kategóriára vonatkozó hivatalos abroncsbeszállítói együttműködés 2021 áprilisában lép majd életbe. Az endurance versenyzés legfontosabb európai szériája, azaz az ELMS, valamint a Goodyear között. Az ELMS-széria számos kategóriája közül az LMP2 presztízse a legnagyobb. A kategória autói Európa 6 legismertebb pályáján versenyeznek. Az együttműködés azt jelenti, hogy a 2021-es 24 órás Le Mans-i verseny minden LMP2-kategóriás indulója – így azok is, amelyek nem a WEC- és az ELMS-bajnokságok résztvevői –, megtapasztalhatja a legújabb Goodyear versenyabroncsok előnyeit. A Goodyear számára mindez lehetőséget jelent a márka további népszerűsítésére is. Mind a pályán, mind apályán kívül, segítve a motorsport területén szerzett tapasztalatokra építve kifejlesztett legújabb Eagle F1 SuperSport abroncsok piaci bevezetését.

Mike Rytokoski, a Goodyear alelnöke és az EMEA-régiófogyasztói gumiabroncsokért felelős európai marketingvezetője az együttműködés kapcsán kiemelte:
„A Goodyear és a motorsport közös története hosszú és sikerekben gazdag időszakot ölel fel. Nemcsak vállalatunk máig rekordnak számító 368 Forma 1-es Nagydíj győzelemére gondolok. A 24 órás Le Mans-i versenyeken elért 14 abszolút győzelmünkre is. Az új együttműködés kiváló alkalom arra, hogy a világ leghíresebb endurance versenyén mutathassuk be technológiai megoldásainkat. Valamint abroncsaink tartósságát és teljesítményét. Büszkék vagyunk rá, hogy minket választottak erre a feladatra.”

„A Goodyear Le Mans-i öröksége magában foglalja az 1960-tól a 90-es évekig tartó időszak néhány valóban legendás győzelmét. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen, számos győzelmet maga mögött tudó világmárka épp a 24 órás Le Mans-i versenyt, illetve a WEC- és ELMS-bajnokságokat választotta, hogy technológiáit a legnagyobb kihívásokat felvonultató versenykörülmények között vesse be. A vállalat elkötelezettsége az endurance versenyek jövője mellett igazán sokat jelent számunkra. Ez tükrözi az ACO és endurance bajnokságainak alapelveit.” – kommentálta az együttműködést Pierre Fillon, az Automobile Club de l’Ouest elnöke.

Gerard Neveu, a FIA World Endurance Championship és az Európai Le Mans Széria ügyvezetője pedig kiemelte, hogy:
„Mióta idén bejelentette visszatérését, a Goodyear szemmel láthatóan elkötelezte magát a legmagasabb szintű teljesítmény mellett. Az, hogy a vállalat az LMP2-kategóriában mindössze a harmadik próbálkozásra világbajnokságot nyert, önmagában is igazolja a Goodyear csapatának technológiai fölényét és elkötelezettségét, illetve a fejlesztésekbe fektetett erőforrásokat. Büszkék vagyunk rá, hogy a WEC- és ELMS-bajnokságokon egy ilyen kiváló vállalat lehet a kiemelt partnerünk. LMP2-csapataink egy ilyen magas szintű, professzionális támogatás előnyeit élvezve továbbra is szoros versenyben küzdhetnek egymással a győzelemért.”

Legyen az Ön szervize is Csapatunk tagja!

További információért keressen minket:

Sipőcz Győző
Tel.: +36 70 376 3964
E-mail: gyozo_sipocz@goodyear.com

Pál Miklós 
Tel.: +36 70 371 2302
E-mail: miklos_pal@goodyear.com

Miért éppen bennünk bízzon a többiek helyett?

Premio Abroncs és Autószerviz Hálózat 1996-ban jelent meg az európai piacon. Olyan csoportként, mely a szervizállomásain keresztül nyújtott szolgáltatásokra szakosodott. A szolgáltató csoport modern szervizállomásain a Premio személyre szóló megoldásokat és tanácsokat nyújt az autóvezetőknek abroncsokfelnik és autószerviz szolgáltatások tekintetében, valamint teljes körű szolgáltatásokat a motorok terén. A Premio Abroncs és Autószerviz mindig arra törekszik, hogy ügyfelei 100%-ig elégedettek legyenek. Minden Premio szervizállomásnak rendelkeznie kell modern létesítményekkel. Munkacsapatainak műszakilag képzettnek kell lenniük, és csakis a legjobb minőségű termékeket és az ügyfél számára barátságos megoldásokat kínálhatnak. A Premio csak akkor garantálhatja az egyöntetűen jó minőségű szolgáltatásokat ügyfeleinek, ha ezeknek a követelményeknek megfelel – függetlenül attól, hogy Ön melyik szervizállomást látogatja.

Premio Abroncs és Autószerviz csoportot, mint koncepciót a GD Handelssysteme GmbH & CO.KG GDHS dolgozta ki azzal a céllal, hogy eleget tegyen a minden autóvezető részéről egyre növekvő követelményeknek, akik kiváló színvonalú szolgáltatásokat várnak el. Miután 1995-ben sikeresen indították útnak az első német kedvezményes abroncshálózatot Quick Abroncsdiszkont márkanéven, a GDHS a Premio márkanévvel megerősítette pozícióját, mint a legsikeresebb német minta az abroncsok kiskereskedelmi üzletágában. Ma a GDHS már több mint 30 éves nyomon követhető tapasztalattal rendelkezik ebben az üzletágban.

A GDHS a Goodyear GmbH & CO. KG. egyik teljes tulajdonú leányvállalata. A Goodyear globális abroncsgyártó cégként több mint 100 éves fennállása után büszke lehet a cég ebben az üzletágban elért sikereire. 350 Grand Prix győzelemmel a háta mögött a Forma-1 versenypályákon. A Goodyear 84 gyártóüzemmel rendelkezik. 26 országban szerte a világban, mintegy 100.000 alkalmazottal, kirendeltségekkel 42 országban. Fejlesztő központokkal az Egyesült Államokban, Japánban és Luxemburgban.

Premio-hoz hasonló, az ügyfelekre összpontosító kiskereskedelmi hálózatok alapját a Goodyear már 1956-ban lefektette, amikor létrehozta első üzlethálózatát az Amerikai Egyesült Államokban.

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − 4 =