A Goodyear új EfficientGrip Performance 2 abroncsa

Rate this post

50 százalékkal nagyobb futásteljesítmény és rövidebb féktáv: ezt tudja a Goodyear új EfficientGrip Performance 2 abroncsa

a Michelin abroncsoknál is 20 százalékkal nagyobb futásteljesítmény

A Goodyear új EfficientGrip Performance 2 gumiabroncsa

A népszerű EfficientGrip Performance utódjaként piacra dobott nagy teljesítményű és hosszú élettartamú prémium nyári abroncsok nedves és száraz útfelületen egyaránt kiváló fékteljesítményt nyújtanak a 15”-18” hüvelykes felnikhez.

Az új modell elődjénél a becslések szerint jelentősen, 50 százalékkal hosszabb élettartamú (1), a versenytársak bevizsgált modelljei közül legközelebb álló Michelin abroncs élettartamát pedig (2) a tesztek szerint 20 százalékkal múlja felül. A TÜV SÜD által elvégzett független bevizsgálás szerint pedig az új modellt a tesztelt versenytársakéhoz képest nedves és száraz útfelületen is rövidebb féktáv jellemzi.

„Az új EfficientGrip Performance 2 kompromisszumok nélküli megoldást kínál azoknak, akik a kiváló teljesítmény mellett a lehető legnagyobb élettartamú abroncsot keresik” – árulta el Xavier Fraipont, a Goodyear EMEA régióban a termékfejlesztésért felelős alelnöke.

„A tervező- és mérnökcsapatunk műszaki fejlesztéseinek köszönhetően vásárlóink még hosszabb élettartammal számolhatnak, (2) ha az EfficientGrip Performance 2 abroncsaikat választják. Erre roppant büszkék vagyunk – nem csupán jobb teljesítményt, hanem környezetkímélőbb megoldást is kínálunk vásárlóinknak (2).”

Az új Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncs megnövekedett futásteljesítményét (2) számos innovatív fejlesztés teszi lehetővé a kiváló teljesítmény megőrzése mellett:

  • A kimagaslóan rugalmas futófelület a száraz, illetve nedves úton mutatott teljesítmény romlása nélkül csökkenti az abroncsok durva útfelület okozta kopását.
  • A korábbinál több tapadóélnek és az optimális merevségű gumikeveréknek köszönhetően hatékonyabbá válik a futófelület vízkivezetése, és csökken a nedves útfelületen mért féktávolság.
  • A futófelület közepén található nagyobb bordázat nagyobb merevséget eredményez, ami növeli a jármű vészkormányzás közbeni kezelési stabilitását.

A Goodyear EfficientGrip Performance 2, 45-féle méretben kapható.

[1]Belső becslések. Az EfficientGrip Performance elődmodellhez viszonyítva. Abroncsméret: 205/55R16 91V; Jármű: VW Golf 7; Helyszín: luxemburgi és franciaországi közutak

[1]Az új modell a bevizsgált versenytársak közül a legjobbnál is 20 százalékkal / 11 000 kilométerrel hosszabb utat képes megtenni. Az abroncs élettartama, vagyis a futófelület kopására vonatkozó, törvényben rögzített határérték eléréséig megtett út versenytársaink 4 legújabb nyári nagy teljesítményű (HP) modelljével (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, illetve Pirelli Cinturato P7 Blue) összehasonlítva. A bevizsgálást a TÜV SÜD Product Service GmbH végezte 2019. novemberében, a Goodyear megrendelésére. A bevizsgált abroncsméret: 205/55R16 91V; A bevizsgáláshoz használt jármű: VW Golf Mk7; A bevizsgálás helyszíne: közép-németországi közutak. A vizsgálati jelentés azonosítószáma: 713171748. A teljes jelentés az alábbi hivatkozáson érhető el: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html. Az évente átlagosan megtett út (feltételezett adat): 13 000 km (a Német Autóklub (ADAC) jelentése: Benefits of passenger car travel in Europe (A személygépjármű-közlekedés előnyei Európában)). [1]A bevizsgált versenytársaknál száraz és nedves útfelületen is rövidebb féktáv. A nyári HP-szegmensben fő versenytársaink 4 legújabb modelljével (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, illetve Pirelli Cinturato P7 Blue) összehasonlítva. A bevizsgálást a TÜV SÜD Product Service GmbH végezte 2019. novemberében, a Goodyear megrendelésére. A bevizsgált abroncsméret: 205/55R16 91V; A bevizsgáláshoz használt jármű: VW Golf Mk7; A bevizsgálás helyszínei: ATP Papenburg (Németország), GPG Mireval (Franciaország), TÜV SÜD PS Garching (Németország), Neubiberg (Németország) és Denburg (Németország). A vizsgálati jelentés azonosítószáma: 713171748. A teljes jelentés az alábbi hivatkozáson érhető el: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − hat =