Dunlop Geomax Enduro EN91

Rate this post

Puha sártól a sziklás terepig: A Dunlop új Geomax Enduro EN91 abroncsa szélsőséges körülmények között is jól teljesít

Dunlop új Geomax Enduro EN91 abroncsa minden motorosnak – a hobbiszinttől a világbajnoki teljesítményig, amely közúti forgalomban is használható

Dunlop nyerte a World Super Enduro bajnokságot

Miután Colton Haaker Geomax abroncsokkal felszerelt motorjával megnyerte a World Super Enduro bajnokságot, a Dunlop nyilvánosságra hozta a legújabb generációs enduro motorabroncsai műszaki adatait. A világbajnokságokon szerzett tudásra támaszkodva kifejlesztett Dunlop Geomax Enduro EN91 hihetetlenül sokoldalú abroncs, amely a legkülönbözőbb terepviszonyok között is kitűnően teljesít.

Az enduro versenyeken általában nagy távolságokat tesznek meg a versenyzők, és az abroncsok hosszú időn át vannak kitéve a terheléseknek. A nagy távolság miatt a motornak változatos terepviszonyok között kell helytállnia, ezért a sikerhez döntő fontosságú a megfelelően sokoldalú abroncs. A fejlesztők a Geomax EN91 abroncsba sűrítették a Dunlop rendkívül gazdag tapasztalatát, és olyan terméket hoztak létre, mely a hosszú motoros túrák szerelmeseinek és a profi versenyzőknek egyaránt a legmagasabb szintű tartósságot és teljesítményt nyújtja. Az EN91 használata közúti forgalomban is engedélyezett, ami tovább bővíti felhasználhatóságát.

Innovatív futófelület, új keverék és felépítés

Az EN91 a kiválóan teljesítő Dunlop Geomax Enduro D909-et váltja fel. Új futófelületi mintázata homokban és sárban is optimális tapadást biztosít. Az elülső abroncs vállrészének zseniális, extra élekkel ellátott hatszögletű Hex Shape blokkokat tartalmazó mintázata könnyed kormányozhatóságot biztosít, így a motoros kevésbé fárad el. Ez a kialakítás javítja a tapadást is, függetlenül a kormányzás szögétől. A hátsó abroncsoknál Tilt Crown Block technológiát alkalmaztak, ami nehéz – például sziklás – terepen javítja a tapadást. A megdöntött blokkok révén az abroncs jobban fogja a terepet, extra iránystabilitást biztosít és javítja a tapadást, mivel a köveket és földet a futófelület közepén futó blokkok középpontja köré gyűjti.

A hosszú távú kihívások esetében a tartósság igen fontos szempont. A Dunlop új, javított nyírószilárdságú keveréket dolgozott ki, melynek megnövelt tartóssága ugyanakkor nem megy a teljesítmény rovására. A nagy teljesítményű keverék és a bajnoki címeket eredményező tapasztalat kombinációjával a Dunlop jelentősen javította a visszapattanást, a gumi így sziklás terepen a lehető legjobb tapadást biztosítja. A Dunlop karkasz feszültséget szabályozó Casing Tension Control System megoldását szintén felhasználták az abroncs kialakításához. A rendszer bukkanókon jobb úttartást ad, és javítja az útérzetet.

Luca Davide Andreoni, a Dunlop Europe marketingmenedzsere a következőket nyilatkozta az új abronccsal kapcsolatban. „A legjobb csapatok és motorversenyzők szerint az EN91 a legváltozatosabb terepkörülmények között is kitűnő teljesítményt mutat. Ezt bizonyítja, hogy sikerült elérnünk a kitűzött célt és növelni az abroncs sokoldalúságát. Mindegy, hogy puha sáron vagy sziklákon kell átkelni, az EN91-nek ez nem fog problémát jelenteni.”

A Dunlop Geomax Enduro EN91 a lágyabb terepre, például homokra és nedves sárra optimalizált Geomax Enduro Soft D907F abroncsot egészíti ki. Elülső kerekekre 90/90-21, hátsókra pedig 120/90-18 vagy 140/80-18 méretekben kerül forgalomba Európa-szerte.

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.
File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük