Legfrissebb hírek

Új részleget hoz létre a Continental a gumiabroncs üzletága

Rate this post

A „Vision 2030” stratégiai program keretében az összes tevékenységét és projektjét egy újonnan létrehozott részleg alatt folytatja tovább, amelyet Claus Petschick irányít.

A Continental gumiabronccsal foglalkozó üzleti területe már évek óta folyamatos elkötelezettségéről tesz tanúbizonyságot a fenntarthatóságot érintően, és most a „Vision 2030” stratégiai program keretében az összes tevékenységét és projektjét egy újonnan létrehozott részleg alatt folytatja tovább, amelyet Claus Petschick irányít.

A Continental gumiabronccsal foglalkozó üzleti területe már évek óta folyamatos elkötelezettségéről tesz tanúbizonyságot a fenntarthatóságot érintően. Petschick fenntarthatósági igazgatóként 2020. április 1-jétől felel a fenntarthatósági projektek stratégiai irányításáért és globális koordinációjáért. Ebben a szerepkörben Christian Kötz, a Continental Tire üzletágának igazgatója és a Continental AG igazgatótanácsának tagja a közvetlen felettese.

Claus Petschick több mint 30 éve dolgozik a Continentalnál

Korábban több feladatkört is betöltött a K+F, valamint az elsőszerelésű abroncsok (OE) termékfejlesztési üzletágán belül, mielőtt a hannover-stöckeni gumiabroncsgyár igazgatójává nevezték ki 2007-ben. Az 58 éves építőmérnök legutóbbi pozíciójában tíz éven keresztül felelt a globális minőségbiztosításért a gumiabroncs szektorban, mint minőségbiztosítási alelnök.

„A Claus Petschick által vezetett és újonnan, kimondottan erre a célra létrehozott fenntarthatósági szervezettel megerősítjük messze nyúló tevékenységeinket és kutatási projektjeinket. Valamint növeljük a fenntartható üzleti modellek és a teljes értékláncot érintő innovatív termékek és szolgáltatások további szisztematikus fejlesztésére irányuló elkötelezettségünket” – magyarázza Christian Kötz, a Tire üzleti terület igazgatója és a Continental AG igazgatótanácsának tagja.

„Hiszünk abban, hogy a fenntartható és felelős igazgatás fokozza az innovációs kapacitásunkat és a jövőbeni életképességünket. Mindezzel jelentős társadalmi hozzájárulást érünk el, és kötelezettségvállalásunkkal képesek leszünk alakítani a jövőnket.”

A fenntarthatósági stratégia négy fő témára összpontosít

A klímaváltozás enyhítésére, a tiszta mobilitásra, és a fenntartható ellátási láncokra. Annak érdekében, hogy a jövő gumiabroncsa még energia hatékonyabb és környezetkímélőbb legyen a gyártás, használat és újrahasznosíthatóság szempontjaiból egyaránt. A Continental szisztematikus befektetésekkel segíti új technológiák, alternatív alapanyagok, valamint környezetvédelmi szempontból kompatibilis gyártási folyamatok kutatását és fejlesztését.

Ide tartozik például a termékek élettartamának újrafutózással való meghosszabbítása. A Continental már 2013-ban létrehozta erre a célra a világszerte egyedülálló ContiLifeCycle üzemét Hannoverben, Németországban. Itt integrált újrafutózó rendszerekkel felszerelt és speciálisan kifejlesztett gépflották emelik új szintre a gumiabroncsok újrahasznosítását.

A Continental számára egy további központi téma, hogy megszüntesse a természetes gumi kizárólag a trópusokról való behozatalát. Ehelyett pedig elérje, hogy a kaucsuk az abroncsgyárakhoz a lehető legközelebb kerüljön kinyerésre, annak érdekében, hogy csökkenjen a folyamatosan zajló erdőirtás és a hosszú szállítási útvonalak során generált CO2 kibocsátás. A jövőben a Continental többszörös díjnyertes, hosszú távú Taraxagum projektje és a molekuláris biológiával és alkalmazott ökológiával foglalkozó Fraunhofer Intézet (IME) fogja szállítani a pitypangból származó természetes gumit, melyből motorkerékpárok, személygépkocsik és haszongépjárművek számára hoznak létre gumiabroncsokat. Az Urban Taraxagum kerékpárgumi a Continental első sorozat gyártott abroncsa, amely pitypangból származó természetes gumi felhasználásával készül.

A Continental elkötelezett a fenntarthatóság mellett természetes gumi ellátási láncát érintően is. Arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb átláthatóságot nyújtsa, valamint egy nyomon követhető és fenntartható ellátási láncot hozzon létre egy elektronikus rendszer segítségével. A Continental emellett a természetes gumi szektorának legfőbb szereplőit tömörítő Fenntartható Kaucsuk Globális Platform (GPSNR) alapítója is, melynek az üzleti életből és a társadalmi szférából érkező tagjai közösen a kaucsuk ágazat globális fenntarthatóságának előmozdítását célozták meg.

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Continental és a DeepDrive

File GáborA gumiabroncsok szóvivőjeinfo(kukac)gumipiacmagazin.hu https://www.continental.com/en/press/press-releases/20231005-deepdrive/ A gumiabroncs teszteket itt találod >>> Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × öt =