Hankook Winter i*cept evo 3 és Winter i*cept evo 3 X

Rate this post

A Hankook a 2020-as téli szezonra két, újonnan fejlesztett, ultramagas teljesítményű abronccsal készül a személyautók és az SUV-k számára.

Winter i*cept evo 3 és Winter i*cept evo 3 X: A Hankook a 2020-as téli szezonra két, újonnan fejlesztett, ultramagas teljesítményű abronccsal készül a személyautók és az SUV-k számára,amelyek független abroncsteszten is bizonyítottak.

A Hankook új prémium termékeket mutat be, amelyeket kifejezetten a nyugat- és közép-európai téli körülményekhez fejlesztettek. Az ultramagas teljesítményű Winter icept evo 3 személygépkocsi- és a Winter icept evo 3 X SUV-abroncsok az előző sikeres modell, a Winter icept evo 2 előnyeire támaszkodnak. Utóbbit sok európai prémium járműgyártó választotta gyári tartozékként. A Winter icept abroncscsalád harmadik generációja jelenleg 95 méretben kapható. A Hankook ultramagas teljesítményű téli abroncsai között egyedüliként forgásirányos mintázatot kapott. Európa vezető autós magazinja, az Auto Bild független, mindenre kiterjedő tesztnek vetette alá az új mintázatot; a Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsa azonnal a legmagasabb, „Kiemelkedő” értékeléssel teljesítette a kihívást.

A Hankook újabb termékekkel bővíti téli ultramagas teljesítményű abroncskínálatát

A személygépkocsikhoz tervezett új Winter icept evo 3 és az SUV-k igényeinek megfelelő Winter icept evo 3 X abroncsokkal. Az új fejlesztés nemcsak a változó európai időjárásra reagál, hanem a hibrid és az elektromos járművek támasztotta elvárásokat is szem előtt tartja. A gyártók ezekkel az ultramagas teljesítményű Hankook abroncsokkal szerelik majd fel a gyárból kigördülő járműveket. A vállalat fejlesztőmérnökei most először forgásirányos mintázattal látták el az új téli abroncsokat. Ezzel nemcsak kitűnő tapadást lehet elérni havas utakon, hanem hatékonyan segít az aquaplaning elkerülésében is.

Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke:

„A Winter icept evo 3 és Winter icept evo 3 X abroncsokkal a fejlesztő mérnökeink olyan téli abroncsokat alkottak, amelyek technikai sokoldalúságukkal kiemelkedően megfelelnek a változatos és emberpróbáló téli időjárás kihívásainak. Biztosak vagyunk abban, hogy az új mintázat megfelel a vásárlóink magas elvárásainak, miközben a modern vezetési elképzeléseket is szem előtt tartja.”

„A Winter i*cept evo 3 és Winter i*cept evo 3 X abroncsokkal a fejlesztő mérnökeink olyan téli abroncsokat alkottak, amelyek technikai sokoldalúságukkal kiemelkedően megfelelnek a változatos és emberpróbáló téli időjárás kihívásainak”

„A klímaváltozás miatt az európai telek átalakultak. Az enyhe hőmérsékletű napokat hirtelen fagyos, havas téli időjárás váltja fel, a száraz napokat pedig hatalmas esőzések szakítják meg”

– magyarázza Klaus Krause, az ETC Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának hannoveri vezetője.

Az úttestre tapadt nedves levelek is gyorsan veszélyes útviszonyokat okozhatnak. Éppen ezért különösen fontos, hogy a megfontolt sofőrök a megfelelő abroncsokon közlekedjenek a téli időszakban. Ez a szükséges védelmet biztosítja minden téli időjárási körülményben.

„Az i*cept evo termékcsalád harmadik generációjának nagyszerűsége a futófelület összetételében rejlik. A természetes gyanták mellett különleges adalékanyagokat is használtunk. Így az abroncs minden körülmények között, különösen alacsony hőmérséklet esetén is rugalmas marad, miközben a vizes útfelületen való tapadás is jelentősen javul.” – folytatta Krause.

Ezt Európa vezető autós magazinjának legutóbbi téliabroncs-tesztje is megerősítette. Az Auto Bild legfrissebb (38. szám, 2020. szeptember 17.) számában 56 féle 245/45 R 18 100 V méretű abroncsot tesztelt a BMW 5-ös szériájába tartozó járművén. Az eredmény: mindössze hat abroncsot ajánlottak fenntartások nélkül és jutalmaztak „Kiemelkedő” értékeléssel. A Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsa is ezek közé tartozott.

Az abroncsok a technikai újításoknak, a futófelület mintázatának és különösképp a futófelület gumikeverékének köszönhetően kifejezetten jól alkalmazkodnak a téli körülményekhez.

A természetes fenyőgyanta használata igen széles hőmérsékleti tartományban biztosítja a gumikeverék rugalmasságát, megakadályozza a gumi megkeményedését. Ezáltal jelentősen javítja a tapadást havas és vizes körülmények között, hiszen az abroncs tapadási felülete elasztikus marad. Ennek a keveréknek a forgásirányos mintázattal való kombinálása tovább fokozza a havas és vizes tapadást. A kifejezetten hatékony víz- és latyakelvezetésről a 20%-kal kiszélesített, két fő vízelvezető csatorna gondoskodik, amelyek nagy szerepet játszanak az aquaplaning veszélyének csökkentésében. A korábbi mintázatokhoz képest vizes útfelületen a féktáv 10%-kal, míg havas útfelületen 7%-kal csökkent. A természetes gyanták egy jól diszpergálható nano-szilika gumikeverékbe kerülnek, amelyet más, tapadásjavító adalékok is kiegészítenek. Ez az, ami a futófelület pozitív és negatív mintaelemeinek optimalizált aránya mellett a Winter i*cept evo 3 abroncsokat kiemelkedően jól használhatóvá teszi az európai telek gyorsan változó vezetési körülményei között.

Szerszám Generál Kft. 2113 Erdőkertes, Losonci u. 17. 06703816087, 0628612450. generalgumi@generalgumi.hu
Szerszám Generál Kft. 2113 Erdőkertes, Losonci u. 17. 06703816087, 0628612450. generalgumi@generalgumi.hu

A magas tapadást biztosító futókeverék, kiegészítve a 3D lamellák optimális elhelyezésével és a forgásirányos mintázattal, biztosítja a megbízható tapadás mellett az oldalirányú vezetési stabilitást is a havas utakon. Havas körülmények között az abroncs tapadóképességét a futófelület mintázatának nagy számú, jégcsákány alakú blokk-éle fokozza, ami hatékonyan kapaszkodik az összetömörített hóba.

A 3D-s lamellák optimális elhelyezkedése és kialakítása jelentősen csökkenti a blokkok mozgását, aminek köszönhetően kevésbé kopik az abroncs, míg a vezetési stabilitás nő. A blokk-élek hatásának maximális kiaknázása szintén pozitív hatással van az abroncs kezelhetőségére.

Az új Winter i*cept evo 3 termékcsaládot erős, nagy forgatónyomatékkal bíró járművekre tervezték. A megerősített karkasz szerkezet nagyfokú vezetési stabilitást biztosít, míg a nagy merevségű peremmag erős kapcsolatot garantál a kerékpánttal. Ez a széles vállblokkokkal és a központi blokkok optimalizált elrendezésével sokkal pontosabb kormányreakciót tesz lehetővé, miközben kanyarodáskor is jobb a tapadás. A kormányozhatóság pedig még száraz körülmények között is kiemelkedő. A Hankook új ultramagas teljesítményű téli abroncsának széles, egymásba kapcsolódó vállblokkjai szintén a futófelület blokk-merevségéért felelnek, így nagyobb sebesség mellett is biztonságosabb kanyarodást biztosítanak.

Mindkét abroncs a Hankook modern magyarországi gyártóüzemében készül.

A Winter icept evo 3 személy gépkocsikra tervezett abroncsa összesen 50 méretben lesz kapható. 17–21 colos pántátmérővel, 195–295 mm-es futószélességgel, 30-tól 60-as szériáig és H – W sebességindexekkel. A Winter icept evo 3 X SUV-kra tervezett abroncsa már most 45 méretben elérhető. 17–22 colos pántátmérővel, 215–315 mm-es futószélességgel, 30-tól 65-ös szériáig és H – W sebességindexekkel. A jövő év során a gyártó tovább bővíti a kínálatát, míg a korábbi modelleket folyamatosan kivezeti a piacról.

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 9 =