Hankook Winter i*cept evo 3 és Winter i*cept evo 3 X

Rate this post

A Hankook a 2020-as téli szezonra két, újonnan fejlesztett, ultramagas teljesítményű abronccsal készül a személyautók és az SUV-k számára.

Winter i*cept evo 3 és Winter i*cept evo 3 X: A Hankook a 2020-as téli szezonra két, újonnan fejlesztett, ultramagas teljesítményű abronccsal készül a személyautók és az SUV-k számára,amelyek független abroncsteszten is bizonyítottak.

A Hankook új prémium termékeket mutat be, amelyeket kifejezetten a nyugat- és közép-európai téli körülményekhez fejlesztettek. Az ultramagas teljesítményű Winter icept evo 3 személygépkocsi- és a Winter icept evo 3 X SUV-abroncsok az előző sikeres modell, a Winter icept evo 2 előnyeire támaszkodnak. Utóbbit sok európai prémium járműgyártó választotta gyári tartozékként. A Winter icept abroncscsalád harmadik generációja jelenleg 95 méretben kapható. A Hankook ultramagas teljesítményű téli abroncsai között egyedüliként forgásirányos mintázatot kapott. Európa vezető autós magazinja, az Auto Bild független, mindenre kiterjedő tesztnek vetette alá az új mintázatot; a Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsa azonnal a legmagasabb, „Kiemelkedő” értékeléssel teljesítette a kihívást.

A Hankook újabb termékekkel bővíti téli ultramagas teljesítményű abroncskínálatát

A személygépkocsikhoz tervezett új Winter icept evo 3 és az SUV-k igényeinek megfelelő Winter icept evo 3 X abroncsokkal. Az új fejlesztés nemcsak a változó európai időjárásra reagál, hanem a hibrid és az elektromos járművek támasztotta elvárásokat is szem előtt tartja. A gyártók ezekkel az ultramagas teljesítményű Hankook abroncsokkal szerelik majd fel a gyárból kigördülő járműveket. A vállalat fejlesztőmérnökei most először forgásirányos mintázattal látták el az új téli abroncsokat. Ezzel nemcsak kitűnő tapadást lehet elérni havas utakon, hanem hatékonyan segít az aquaplaning elkerülésében is.

Sang Hoon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke:

„A Winter icept evo 3 és Winter icept evo 3 X abroncsokkal a fejlesztő mérnökeink olyan téli abroncsokat alkottak, amelyek technikai sokoldalúságukkal kiemelkedően megfelelnek a változatos és emberpróbáló téli időjárás kihívásainak. Biztosak vagyunk abban, hogy az új mintázat megfelel a vásárlóink magas elvárásainak, miközben a modern vezetési elképzeléseket is szem előtt tartja.”

„A Winter i*cept evo 3 és Winter i*cept evo 3 X abroncsokkal a fejlesztő mérnökeink olyan téli abroncsokat alkottak, amelyek technikai sokoldalúságukkal kiemelkedően megfelelnek a változatos és emberpróbáló téli időjárás kihívásainak”

„A klímaváltozás miatt az európai telek átalakultak. Az enyhe hőmérsékletű napokat hirtelen fagyos, havas téli időjárás váltja fel, a száraz napokat pedig hatalmas esőzések szakítják meg”

– magyarázza Klaus Krause, az ETC Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának hannoveri vezetője.

Az úttestre tapadt nedves levelek is gyorsan veszélyes útviszonyokat okozhatnak. Éppen ezért különösen fontos, hogy a megfontolt sofőrök a megfelelő abroncsokon közlekedjenek a téli időszakban. Ez a szükséges védelmet biztosítja minden téli időjárási körülményben.

„Az i*cept evo termékcsalád harmadik generációjának nagyszerűsége a futófelület összetételében rejlik. A természetes gyanták mellett különleges adalékanyagokat is használtunk. Így az abroncs minden körülmények között, különösen alacsony hőmérséklet esetén is rugalmas marad, miközben a vizes útfelületen való tapadás is jelentősen javul.” – folytatta Krause.

Ezt Európa vezető autós magazinjának legutóbbi téliabroncs-tesztje is megerősítette. Az Auto Bild legfrissebb (38. szám, 2020. szeptember 17.) számában 56 féle 245/45 R 18 100 V méretű abroncsot tesztelt a BMW 5-ös szériájába tartozó járművén. Az eredmény: mindössze hat abroncsot ajánlottak fenntartások nélkül és jutalmaztak „Kiemelkedő” értékeléssel. A Hankook Winter i*cept evo 3 abroncsa is ezek közé tartozott.

Az abroncsok a technikai újításoknak, a futófelület mintázatának és különösképp a futófelület gumikeverékének köszönhetően kifejezetten jól alkalmazkodnak a téli körülményekhez.

A természetes fenyőgyanta használata igen széles hőmérsékleti tartományban biztosítja a gumikeverék rugalmasságát, megakadályozza a gumi megkeményedését. Ezáltal jelentősen javítja a tapadást havas és vizes körülmények között, hiszen az abroncs tapadási felülete elasztikus marad. Ennek a keveréknek a forgásirányos mintázattal való kombinálása tovább fokozza a havas és vizes tapadást. A kifejezetten hatékony víz- és latyakelvezetésről a 20%-kal kiszélesített, két fő vízelvezető csatorna gondoskodik, amelyek nagy szerepet játszanak az aquaplaning veszélyének csökkentésében. A korábbi mintázatokhoz képest vizes útfelületen a féktáv 10%-kal, míg havas útfelületen 7%-kal csökkent. A természetes gyanták egy jól diszpergálható nano-szilika gumikeverékbe kerülnek, amelyet más, tapadásjavító adalékok is kiegészítenek. Ez az, ami a futófelület pozitív és negatív mintaelemeinek optimalizált aránya mellett a Winter i*cept evo 3 abroncsokat kiemelkedően jól használhatóvá teszi az európai telek gyorsan változó vezetési körülményei között.

Szerszám Generál Kft. 2113 Erdőkertes, Losonci u. 17. 06703816087, 0628612450. generalgumi@generalgumi.hu
Szerszám Generál Kft. 2113 Erdőkertes, Losonci u. 17. 06703816087, 0628612450. generalgumi@generalgumi.hu

A magas tapadást biztosító futókeverék, kiegészítve a 3D lamellák optimális elhelyezésével és a forgásirányos mintázattal, biztosítja a megbízható tapadás mellett az oldalirányú vezetési stabilitást is a havas utakon. Havas körülmények között az abroncs tapadóképességét a futófelület mintázatának nagy számú, jégcsákány alakú blokk-éle fokozza, ami hatékonyan kapaszkodik az összetömörített hóba.

A 3D-s lamellák optimális elhelyezkedése és kialakítása jelentősen csökkenti a blokkok mozgását, aminek köszönhetően kevésbé kopik az abroncs, míg a vezetési stabilitás nő. A blokk-élek hatásának maximális kiaknázása szintén pozitív hatással van az abroncs kezelhetőségére.

Az új Winter i*cept evo 3 termékcsaládot erős, nagy forgatónyomatékkal bíró járművekre tervezték. A megerősített karkasz szerkezet nagyfokú vezetési stabilitást biztosít, míg a nagy merevségű peremmag erős kapcsolatot garantál a kerékpánttal. Ez a széles vállblokkokkal és a központi blokkok optimalizált elrendezésével sokkal pontosabb kormányreakciót tesz lehetővé, miközben kanyarodáskor is jobb a tapadás. A kormányozhatóság pedig még száraz körülmények között is kiemelkedő. A Hankook új ultramagas teljesítményű téli abroncsának széles, egymásba kapcsolódó vállblokkjai szintén a futófelület blokk-merevségéért felelnek, így nagyobb sebesség mellett is biztonságosabb kanyarodást biztosítanak.

Mindkét abroncs a Hankook modern magyarországi gyártóüzemében készül.

A Winter icept evo 3 személy gépkocsikra tervezett abroncsa összesen 50 méretben lesz kapható. 17–21 colos pántátmérővel, 195–295 mm-es futószélességgel, 30-tól 60-as szériáig és H – W sebességindexekkel. A Winter icept evo 3 X SUV-kra tervezett abroncsa már most 45 méretben elérhető. 17–22 colos pántátmérővel, 215–315 mm-es futószélességgel, 30-tól 65-ös szériáig és H – W sebességindexekkel. A jövő év során a gyártó tovább bővíti a kínálatát, míg a korábbi modelleket folyamatosan kivezeti a piacról.

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük