Hogyan úszhatod meg az autókulcs programozást klónozással?

Rate this post
File Gábor A gumiabroncsok szóvivője info(kukac)gumipiacmagazin.hu

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu

Programozás és klónozás. Ha elveszik, elromlik, vagy csak egy pótkulcs kell, akkor ez a két technikai megoldás oldhatja meg a helyzetet.

Tényleg ki tudom nyitni az autó ajtaját a mobilommal, ha nincs meg a kulcs?

Mindenkivel előfordult már olyan szituáció, vagy ha nem, akkor előfordul majd a jövőben, amikor „kulcskérdést” kell megoldania. Arra gondolunk, hogy egy kulcsa elveszik, eltörik, elromlik, ennek pótlásáról pedig a lehető leggyorsabban gondoskodni kell. Egy egyszerű zár esetében ott a sima kulcsmásolás, más a helyzet azonban, ha modern autónkról, valamint annak „okoskulcsáról” van szó. Ennek sokszorosítására speciális eljárások léteznek, ezek közül az egyszerűbb megoldás az autókulcs klónozás.

A kocsi is kell a programozáshoz

A klónozási folyamatban az immobilser chipnek kell elkészíteni egy ikertestvérét, ugyanazon adatokkal. A legtöbb esetben ez megúszható az autó nélkül, de erről mindig érdemes megkérdezni az autókulcsot készítő szakembert. Némelyik eljárásnál kell az autó is, ahonnan plusz adatok is szükségesek. A másik lehetőség a programozás, ilyenkor egy speciális számítógéppel kell felcsatlakozni az autóra, és egy titkos kód, úgynevezett PIN-kód megadása után lehet hozzáilleszteni az új kulcs immobilser chipjét.

Egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb a klónozás

villám autókulcs másolás akár klónozással is megvalósítható. Az autókulcs klónozás az egyszerűbb megoldás. A tulajdonos nem várja meg a problémát, hanem időben lemásoltatja a kulcsát, készít belőle egy tartalékot. Ehhez mindössze egy már meglévő, működő kulcsra van szükség, a szakember azt másolja le, azaz nem kell a nulláról indulva teljesen újat készítenie. Emiatt lesz egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb is az eljárás. Nem kell megvárni, amíg minden kulcsa elveszik az autónak, mert akkor még a zárat is ki kell venni…

Mivel előre gondolkodott az ember, nem kell pánikba esni, jut idő mindenre. Nem a rossz kulccsal állunk majd a zárva maradt autó mellett, megoldásra várva, hanem egy szabad óránkban elvisszük a kulcsot a szakemberhez, felkészülve a későbbi problémára. A folyamat ráadásul nem is lesz egy óra, optimális esetben 20 perc alatt elkészül a klónozás. Ha nem akarjuk megvárni, az sem gond: mivel az autó jelenléte a legtöbbször nem kell a művelethez, a klónozás ideje alatt el lehet szaladni a postára, a boltba.

Oldd meg előre a „kulcskérdést”

Egy modern autókulcsnak három funkciója van, a kulcsprofil, ami nyitja mechanikusan a zárat, a távirányító és az immobilizer. Jó hír, hogy ha ezek benne vannak az eredeti kulcsban, a klónozással a legtöbb esetben átkerülnek a másolatba is. Az immobilizer esetében ez nem minden autónál és évjáratnál igaz, mert vannak típusok, ahol nem klónozható, de erre az esetre is létezik alternatív megoldás.

A fentiekből kiderül, hogy a költségesebb autókulcs programozást meg lehet úszni az okosabb választást jelentő klónozással. Ha nem szeretnéd, hogy egy „kulcskérdés” elrontsa egy egész napodat, gondolkodj előre, és jelentkezz be minél hamarabb egy klónozással foglalkozó szakemberhez.

_________________________________

A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Ezt olvasta már?

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3

A PIRELLI CINTURATO ALL SEASON SF3 GYŐZTE AZ AUTO BILD SPORTHELYEK ÉS ALVOLANTE ÖSSZEHASONLÍTÓ TESZTEIT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × egy =