A kátyúk és a padkák okozzák a legtöbb bajt a gumisok szerint

Rate this post

A legtöbben az úthibák okozta sérülések miatt keresik fel a gumis műhelyeket – derült ki a Vredestein viszonteladói felméréséből. Itt több mint száz, gumiszervizben dolgozó szakember véleményét összegezték. A tavaszi szezon kezdetén nem csak a nyárigumi-cserék, hanem a szaporodó kátyúk miatt is nagy forgalomra számítanak a műhelyek.

Vredestein_defekt

A felmérésben részt vevő szakszervizek 118 munkatársa pontos képet adott arról, hogyan használják abroncsaikat a magyar autósok. Tipikus problémaként 60%-ban a kátyúzást és a padkázást, 44%-ban a nem megfelelő guminyomást, 42%-ban pedig a futómű rossz beállítását nevezték meg a szakemberek.

„A sofőrök sokat tehetnek abroncsaik megóvásáért. Ha a sebességhatárt betartva közlekednek, mert így van idejük kikerülni a szembejövő úthibákat. Megéri prémium abroncsokat választani, mert nem csak vezetési élményben nyújtanak többet, hanem ritkábban sérülnek meg, és néhányukra létezik az úgynevezett balszerencse garancia is, amelyet a gyártó a törvényben előírtakon felül vállal” – mondta Mikolai Béla, az Apollo Vredestein szakértője.

Mivel a szervizesek jól ismerik mind a keresleti, mind a kínálati oldalt, ezért sokan adnak a véleményükre. A vevők 70-80%-a kéri ki a tanácsukat abroncsvásárlás előtt. A vásárlás során – nem meglepő módon – az ár a legfontosabb szempont a vevők számára, ezt követi a minőség és a márkanév. Ezzel szemben a szervizesek a minőség mellett inkább azt veszik figyelembe az ajánláskor, hogy milyen a gépkocsi típusa és használatának körülményei, valamint a garanciát is fontosabbnak tartják, mint a vevők.

Bár más alternatívák olcsóbbak lehetnek, a válaszadók szerint a szakszervizek legnagyobb előnye, hogy teljes körű, megbízható szolgáltatást nyújtanak. Egyéni igényekre szabott tanácsadást kínálnak, valamint megfelelően kezelik az esetleges garanciális problémákat. Éppen ezért a jó gumiszerviz legfőbb ismérve szerintük, hogy képzett szakembereket foglalkoztat. Modern gépeket használ, és saját raktárkészlettel rendelkezik. A vásárlók számára az is megnyugtató, hogy minőségi probléma esetén bármikor felkereshetik a szervizt, hogy érvényesítsék akár a törvényes, akár a gyártó által biztosított extra garanciát.

Ha találunk egy jó gumiszervizt, ahhoz érdemes ragaszkodni. Nem véletlen, hogy a felmérésben részt vevő műhelyek vendégkörének háromnegyede visszatérő vásárlókból áll. Büszkék vagyunk rá, hogy a megkérdezett szakemberek 55%-a az Apollo és Vredestein abroncsokat ajánlaná. A nyári és a téli, 60%-a pedig a négyévszakos termékkategóriában” – tette hozzá Mikolai Béla.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük