Tavaszi abroncscsere – nem éri meg halogatni

Rate this post

Megérkezett az igazi tavaszi idő, és hivatalosan is kezdetét veszi az abroncscsere-szezon

Áprilisra megérkezett az igazi tavaszi idő, és hivatalosan is kezdetét veszi az abroncscsere-szezon.

Megérkezett az igazi tavaszi idő, és hivatalosan is kezdetét veszi az abroncscsere-szezon.

Noha a naptár szerint tavasz van, jól döntött, aki kivárt a nyári abroncsok felszerelésével: még március derekán is fagypont alatti hőmérsékleteket mértünk éjszakánként, a csípős reggeleken pedig jó szolgálatot tett a téli gumi. Idén a szokottnál is fontosabb, hogy elkerüljük a tömeget és a sorban állást, ezért érdemes már most tájékozódni és időpontot kérni a gumis műhelyekben.

Bár a szakemberek évről évre felhívják a figyelmet az évszaknak megfelelő gumiabroncsok használatának fontosságára, idén a járványügyi korlátozások miatt hajlamosabbak lehetünk halogatni a tavasszal esedékes abroncscserét.

Az autónkat azonban akkor is fel kell készítenünk a nyári időszakra, ha többnyire csak a hétvégi bevásárlás során ülünk a volán mögé

– emlékeztet Tomin István, a Hankook műszaki vevőszolgálatának vezetője.

A vírushelyzet miatt ritkábban és rövidebb távokra használjuk az autónkat, ezért sokan úgy gondolják, költséghatékonyabb megoldás, ha egy szezonra fenn hagyják a téli garnitúrát. A valóság azonban az, hogy ezzel a döntéssel már középtávon is rosszabbul járunk anyagilag, mint ha egy jó minőségű nyári garnitúrát szereltetünk fel – mondja a Hankook szakértője. Ennek az okai a téli és a nyári gumik eltérő tulajdonságaiban keresendőek.

Szerszám Generál Kft. 2113 Erdőkertes, Losonci u. 17. 06703816087, 0628612450. generalgumi@generalgumi.hu
Szerszám Generál Kft. 2113 Erdőkertes, Losonci u. 17. 06703816087, 0628612450. generalgumi@generalgumi.hu

4 nyomós érv a tavaszi abroncscsere mellett

Mivel a téli és a nyári gumiknak ellentétes elvárásoknak kell eleget tenniük, anyagukban és tulajdonságaikban is jelentősen különböznek. Ezek az eltérések nem csak az abroncsok teljesítményét befolyásolják, de jelentős közlekedésbiztonsági kockázatot is jelentenek.

A gyorsabb kopás miatt csökken a gumik élettartama

A téli abroncsok gumikeveréke rosszul tűri az 50-60 °C-os nyári aszfaltot: a futófelület a hő hatására gyorsabban és egyenetlenebbül kopik. Gyakran alakul ki ilyenkor fűrészfogas kopás, és nem ritka a mintaelemek kitöredezése sem. A téli gumiabroncsok élettartama akár 60 százalékkal csökkenhet a nyári használat miatt.

Hosszabb fékúttal számoljunk

A téli gumiknak nyáron jól érezhetően csökken a tapadása. Ez akár jóval hosszabb fékutat is jelenthet száraz burkolaton, de hatványozottan igaz ez vizes felületen. De a jármű menettulajdonságaira, így a kanyarstabilitásra és a kormányozhatóságra is kedvezőtlen hatással van.Az a kontrollált blokk-lamella deformáció, ami fagypont alatt tökéletesen működik, érthető módon 60-70 fokkal az üzemi hőmérséklet felett nem fog. A mintázat extrém deformációja és lágysága bizonytalan úttartásban, alulkormányzottságban és hosszabb fékútban nyilvánul meg.

Több üzemanyagot használunk

A gyengébb tapadás a gyorsulásban is megmutatkozik: ezt vezetés közben több üzemanyag felhasználásával próbáljuk ellensúlyozni. Ráadásul a mintázat túlzott deformációja is jelentős energiaveszteséget okoz. Ez persze nagyobb gördülési ellenállást eredményez, aminek tankoláskor fizetjük meg az árát.

Nő a sérülések kockázata

Ezen ne lepődjünk meg, hiszen jócskán az üzemi hőmérséklet felett járunk. Bármilyen külső behatás könnyebben okoz kárt a fent felejtett téli abroncsokban. A meleg miatt ellágyult gumikeverék jóval sérülékenyebb nyáron, mint téli körülmények között.

Érdemes ezt az abroncsválasztás során is szem előtt tartani. A Hankook felső-közép kategóriás nyári abroncsa, a Ventus S1 evo3 futófelületén például interlocking rendszerű vízelvezető árkokat alakítottak ki a külső oldalon, amik fokozzák a nedves tapadást és megelőzik a vízen való felúszást.

Áprilisban már indokolt szerét ejteni a nyári gumik felszerelésének. Számítsunk arra, hogy megnövekedett a várakozási idő a gumiszervizekben, ez azonban nem ok arra, hogy fenn hagyjuk a téli gumikat!

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

A Continental által partnerekkel közösen kifejlesztett összetett folyamat során az elhasználódott gumiabroncsokból származó gumit újrahasznosítják és úgy dolgozzák fel, hogy az új gumikeverékek komponenseként újra felhasználható legyen.

Újrahasznosított gumi

Újrahasznosított gumi, rizshéj és műanyag palackok: fenntartható anyagok a gumiabroncsgyártásban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük