Pár ok, ami miatt érdemes megfontolni a téli gumik beszerzését

Rate this post

A téli időszakban általában az egy hétig tartó havazás után kezdenek felébredni a sofőrök és elkezdik a téli abroncsok beszerzését. Európa nagy részén törvényi előírás a téli gumik használata, de Magyarországon ez nem kötelező.

A téli abroncsok nem téli gumik. Magyarországon nagyon sokan azt gondolják, hogy ha nincsen elég hó, akkor teljesen felesleges téli abroncsot beszerezni.
A téli abroncsok nem téli gumik. Magyarországon nagyon sokan azt gondolják, hogy ha nincsen elég hó, akkor teljesen felesleges téli abroncsot beszerezni.

Itt azonban nem csak a hóról van szó, hanem a jeges utakról és a hidegebb időjárásról is

A téli abroncsokat 7 Celsius fok alatt javasolják, hiszen a nyári abroncsoknál ezek sokkal hatékonyabbak. A hűvösebb időjárási körülményekre tervezett abroncsok keveréke nagyobb arányban tartalmaz természetes gumit és szilicium-dioxidot, amely a hideg időben nem tud annyira megkeményedni, mint szintetikus társa.

A téli gumik valóban jól működnek a hidegebb időben, hiszen ezt már számtalanszor tesztelték a prémium gumi gyártók

A téli abroncsokkal emellett pénzt is megtakaríthatunk. Egy acélfelni szettre mindig érdemes beruházni hiszen, ha van egy nyári és egy téli szettünk, akkor nem szükséges gumis műhelyben felszereltetni, ezt otthon a garázsban is kicserélhetjük.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy amíg nyáron a nyári gumikkal közlekedünk, addig a téli gumi nem kopik és ez igaz fordítva is. Sokkal több szezont kibírnak, hiszen nem kopnak a nem megfelelő útviszonyok között használt gumik. Tévhit, hogy az ABS gyorsabban megállítja az autót akkor is, ha nincsen téli abroncsunk. Az ABS-t arra tervezték, hogy vészhelyzet esetén segítsen megőrizni a kormányozhatóságot.

Ez azonban nem tud megvalósulni, ha nem az időjárásnak megfelelő gumival van felszerelve a jármű

Egy másik tévhit, hogy sokan azt gondolják a téli abroncsok használatával csökken a menetkomfort és extra zajjal is jár. A mai modern téli abroncsok sokszor még kényelmesebbek is nyári társaiknál a megnövelt profilméret miatt.

Téli abroncsok felszerelésével elkerülhetjük a baleseteket, így, ha télen sűrűn használjuk autónkat minél előbb szerezzük be a téli gumi szettet. A modern autók mára sokkal nagyobb plusz súllyal rendelkeznek, mint régebbi társaik. Ez sokkal több munkát ad a gumiabroncsoknak. Az irányváltoztatás és a lassítás is nehézkesebbé válik, így a téli abroncsok vészhelyzetekben segítséget jelentenek.

A téli prémium abroncsokról bővebben olvashatunk a Gumiabroncsakciok.hu szakértő weboldalán, ahol a gumi szetteket akár azonnal be is szerezhetjük. A 175/65R14 Goodyear UG9 Plus téli gumit most szinte féláron vásárolhatjuk meg. Érdemes kihasználni még a szezon előtti kedvezményes vásárlási lehetőséget, hiszen pár hónap és beköszönt a tél.

Ha éppen váltani szeretnénk, vagy érdeklődünk más egyéb prémium kategóriák után, akkor érdemes szétnézni a gumi szakértő oldalán. A hirtelen bekövetkező hőmérséklet csökkenés egyre többeket vonz be a gumis műhelyekbe, emellett az abroncsok is gyorsabban fogynak. Ha nem cselekszünk időben akkor elképzelhető, hogy teljes áron kell megvásárolni a gumiszettet és ha nem acélfelnire szerelt kerekekről van szó, akkor hatalmas várakozási idővel tudunk csak számolni a gumis műhelyekben.

(Fizetett PR cikk)

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük