Legfrissebb hírek

Pár ok, ami miatt érdemes megfontolni a téli gumik beszerzését

Rate this post

A téli időszakban általában az egy hétig tartó havazás után kezdenek felébredni a sofőrök és elkezdik a téli abroncsok beszerzését. Európa nagy részén törvényi előírás a téli gumik használata, de Magyarországon ez nem kötelező.

A téli abroncsok nem téli gumik. Magyarországon nagyon sokan azt gondolják, hogy ha nincsen elég hó, akkor teljesen felesleges téli abroncsot beszerezni.
A téli abroncsok nem téli gumik. Magyarországon nagyon sokan azt gondolják, hogy ha nincsen elég hó, akkor teljesen felesleges téli abroncsot beszerezni.

Itt azonban nem csak a hóról van szó, hanem a jeges utakról és a hidegebb időjárásról is

A téli abroncsokat 7 Celsius fok alatt javasolják, hiszen a nyári abroncsoknál ezek sokkal hatékonyabbak. A hűvösebb időjárási körülményekre tervezett abroncsok keveréke nagyobb arányban tartalmaz természetes gumit és szilicium-dioxidot, amely a hideg időben nem tud annyira megkeményedni, mint szintetikus társa.

A téli gumik valóban jól működnek a hidegebb időben, hiszen ezt már számtalanszor tesztelték a prémium gumi gyártók

A téli abroncsokkal emellett pénzt is megtakaríthatunk. Egy acélfelni szettre mindig érdemes beruházni hiszen, ha van egy nyári és egy téli szettünk, akkor nem szükséges gumis műhelyben felszereltetni, ezt otthon a garázsban is kicserélhetjük.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy amíg nyáron a nyári gumikkal közlekedünk, addig a téli gumi nem kopik és ez igaz fordítva is. Sokkal több szezont kibírnak, hiszen nem kopnak a nem megfelelő útviszonyok között használt gumik. Tévhit, hogy az ABS gyorsabban megállítja az autót akkor is, ha nincsen téli abroncsunk. Az ABS-t arra tervezték, hogy vészhelyzet esetén segítsen megőrizni a kormányozhatóságot.

Ez azonban nem tud megvalósulni, ha nem az időjárásnak megfelelő gumival van felszerelve a jármű

Egy másik tévhit, hogy sokan azt gondolják a téli abroncsok használatával csökken a menetkomfort és extra zajjal is jár. A mai modern téli abroncsok sokszor még kényelmesebbek is nyári társaiknál a megnövelt profilméret miatt.

Téli abroncsok felszerelésével elkerülhetjük a baleseteket, így, ha télen sűrűn használjuk autónkat minél előbb szerezzük be a téli gumi szettet. A modern autók mára sokkal nagyobb plusz súllyal rendelkeznek, mint régebbi társaik. Ez sokkal több munkát ad a gumiabroncsoknak. Az irányváltoztatás és a lassítás is nehézkesebbé válik, így a téli abroncsok vészhelyzetekben segítséget jelentenek.

A téli prémium abroncsokról bővebben olvashatunk a Gumiabroncsakciok.hu szakértő weboldalán, ahol a gumi szetteket akár azonnal be is szerezhetjük. A 175/65R14 Goodyear UG9 Plus téli gumit most szinte féláron vásárolhatjuk meg. Érdemes kihasználni még a szezon előtti kedvezményes vásárlási lehetőséget, hiszen pár hónap és beköszönt a tél.

Ha éppen váltani szeretnénk, vagy érdeklődünk más egyéb prémium kategóriák után, akkor érdemes szétnézni a gumi szakértő oldalán. A hirtelen bekövetkező hőmérséklet csökkenés egyre többeket vonz be a gumis műhelyekbe, emellett az abroncsok is gyorsabban fogynak. Ha nem cselekszünk időben akkor elképzelhető, hogy teljes áron kell megvásárolni a gumiszettet és ha nem acélfelnire szerelt kerekekről van szó, akkor hatalmas várakozási idővel tudunk csak számolni a gumis műhelyekben.

(Fizetett PR cikk)

_________________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

Nemzetközi nőnap a Bridgestone gyárban

Kedves elismerések és női tapasztalatmegosztás – Így telt a nemzetközi nőnap a Bridgestone Tatabánya gyárában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 1 =