Michelin-kalauz Budapest 2021

Rate this post

Michelin-kalauz Budapest 2021: két új Michelin-csillagos étterem a fővárosban

Michelin-kalauz Budapest 2021: két új Michelin-csillagos étterem a fővárosban

Az új budapesti Michelin-kalauz a mai naptól, 2021. szeptember 2-től érhető el online

A MICHELIN Guide csapata örömmel jelenti be, hogy két étterem, az Essência és a Salt is Michelin-csillagot nyert, mindkettő első alkalommal szerepel a kalauzban.

Az Essência éttermet Tiago és Éva vezeti

Tiago séf portugál származású, míg felesége, Éva magyarországi születésű. Az egyszerre stílusos és családias étterem menüje mindkét kultúra önfeledt ünneplését ötvözi.

A Salt Budapest Tóth Szilárd séf-tulajdonos ötletéből született

Az okosan felépített és kreatív menü számos technikát alkalmaz,  mint például az erjesztés és pácolás folyamata. A séf-tulajdonos fenntartható gasztronómia iránti elköteleződésének köszönhetően az étterem „zöld” jelölést is kapott.

„Mindkét étterem csodálatos példája Budapest dinamikus éttermi szférájának” – kezdte Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz nemzetközi igazgatója. „Nemcsak kiváló fogásokat kínálnak, hanem valami extrát is, miközben tiszteletben tartják a magyar konyha hagyományait.” 

A Michelin-kalauz kritikusai hat új étteremmel egészítették ki az ajánlott helyek listáját. Ezek között megtalálható a Hoppá! Bistro számos törzsvendéggel; a Felixamely ötvözi a kifinomult főzési technikákat és a feltűnő építészeti elemeket; a Stand25 Bisztró (a Strand kistestvére), amely új helyszínnel újra felkerült a listára; az elegáns Spago by Wolfgang Puckahová mindenki kiöltözik; a Rumour, ahol a kreatív menüt a konyha körül kialakított nyílt pultnál  szolgálják fel; valamint az elegánsan modern Pasztell, ahol a legmodernebb konyhában kísérhetjük figyelemmel a séfek munkáját.

„Budapest a különböző stílusú és árkategóriájú éttermek csodálatos választékát kínálja. Néhányat a házon belüli séfek és vendéglátók vezetnek, néhányat olyan szakértők, akik külföldön gyűjtöttek tapasztalatot, majd hazatértek” – emelte ki Gwendal Poullennec. „Ez adja a főváros életerejét, ami azt is jelenti, hogy ígéretes jövő elé néz az éttermi szféra.”

A budapesti kalauz csak digitális formában jelenik meg

Mivel a budapesti kalauz ezúttal csak digitális formában jelenik meg, a kritikusoknak több idejük volt dolgozni rajta, ami létfontosságúnak bizonyult a jelenlegi kihívások mellett. Ennek ellenére a MICHELIN Guide szakértői ugyanazokat a módszereket alkalmazták és értékeket keresték, mint a korábbi években – nem történt könnyítés, amely csorbítaná a Michelin-kalauz tekintélyét.

„Az elmúlt 18 hónap rendkívül nehéz volt a vendéglátóipar számára szerte a világon. Sokat gondolunk azokra, akikre hatással volt a járvány” – tette hozzá Gwendal Poullennec. „A Michelin Guide többről szól, mint pusztán a legjobb séfek elismeréséről. Fontos, hogy a szélesebb közönség elé tárjuk a vendéglátóipar kemény munkáját és elkötelezettségét.”

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyár kollégái a magyar labdarúgó válogatottnak

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyárban

A Bridgestone gumiabroncsgyár kollégái a szívükön viselik a magyar labdarúgó válogatott sikerét: „Hajrá, magyarok!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + öt =