A Bridgestone munkatársai általános iskolásokkal együtt tesznek a jövőért

Rate this post

A Bridgestone Tatabánya munkatársai interaktív órákkal, készültek az iskolásoknak, hogy közelebb hozzák számukra a zöldebb életmódot.

A Bridgestone Tatabánya munkatársai interaktív órákkal, játékos kvízzel, edukációs anyagokkal és ajándékokkal készültek az iskolásoknak, hogy közelebb hozzák számukra a fenntarthatóságot és a zöldebb életmódotv

A Bridgestone EMIA meghirdette első Fenntarthatósági Hetét

A cégcsoporthoz tartozó gyárakban, ahol a zöld szemlélet, valamint a vállalati és hétköznapi fenntarthatósági megoldások népszerűsítése volt a cél. Ebbe az eseménysorozatba vonták be a helyi oktatási intézményt is.

„A Bridgestone számára a fenntarthatóság egy olyan fontos szemlélet, amelyet nem csupán vállalati, de egyéni szinten is követünk. Úgy éljük mindennapjainkat, hogy azzal nem veszélyeztetjük sem a környezetet, sem a következőgenerációk jóllétét. Ezért sem volt kérdés, hogy ebbe a komoly témába bevonjuk a legkisebbeket is, hiszen az ő jövőjük a tét”

mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat már korábban is szervezett közös programokat a környei általános iskolával

Így a mostani együttműködést is örömmel fogadták a diákok és tanárok egyaránt. Ezúttal a negyedikes és nyolcadikos gyerekek vehettek részt egy-egy interaktív csoportfoglalkozáson. A gyár munkatársai játékos formában osztották meg, mit is jelent a fenntarthatóság, mit tehetnek a kicsik és nagyok otthon és az iskolában azért, hogy megóvják a Földet. Az órák végén a vállalatok szerepét is bemutatták, például azokat a zöld célokat, amelyek a tatabányai gyár kitűzött maga elé. Az órákon izgalmas beszélgetések alakultak ki a fenntarthatóság környezeti és társadalmi hatásairól. Annak érdekében, hogy az általános iskolások ne csak egy-egy óra erejéig foglalkozzanak a témával, több edukációs plakát, illetve a korosztályoknak megfelelő kvíz is készült. A helyes kitöltőket 100 darab újrahasznosított anyagból készült tornazsákkal ajándékozta meg a Bridgestone.

„Nagyon örültünk a felkérésnek, hiszen rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a fenntarthatóság fogalmával már a kisgyermekek is korán megismerkedjenek. Az órákon nagy érdeklődést mutattak a kicsik és nagyok egyaránt, jó volt látni, hogy aktívan kiveszik a részüket, kérdéseket tesznek fel, tippeket osztanak meg egymással, hogyan tudják megóvni a bolygót”

– mondta Magyarits Katalin, a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

A Bridgestone Tatabánya tettekben is megmutatja fenntarthatósági céljait. A hazai gyár 2021 márciustól áramfogyasztását 100 százalékban megújuló erőforrásokból fedezi. A gumiabroncsgyártó vállalta, hogy legkésőbb 2050-től kizárólag fenntartható forrású nyersanyagokat használ majd a gyártásban, folyamatosan növelve ezek arányát az elkövetkezendő években.

_______________________________

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Az elektromos Porsche Taycan első szerelésű gumiabroncsa

Az első ISCC PLUS minősítéssel rendelkező, elektromos járművekhez készült Hankook-gumiabroncs az új Porsche Taycan modellen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + kettő =