Hankook a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexben

Rate this post

A Hankook hetedik alkalommal szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexben

A Hankook hetedik alkalommal szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexben
  • Kiemelkedő értékelések az ESG, az emberi jogok és az ellátásilánc-menedzsment területén
  • A Hankook a legmagasabb pontszámot érte el a DJSI World működésének
    kezdete óta
  • Továbbra is a fenntarthatóságra összpontosítunk

Környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) területen betöltött vezető szerepét tovább erősítve, a Hankook, iparágvezető fenntarthatósági teljesítménye okán hetedik egymást követő alkalommal szerepelt a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI). Idén 326, világszerte jegyzett vállalat szerepel a listán – ez a 2555 legeredményesebb globális vállalat 12,8%-a.

 A Hankook az autóalkatrész-ipar vezető képviselői közé tartozik

A Hankook első alkalommal hét évvel ezelőtt került be a DJSI Worldbe, a világ leghitelesebb, fenntarthatósági értékeket mutató jegyzékébe, az ESG-menedzsment megerősítésére irányuló folyamatos erőfeszítéseinek eredményeként. A vállalati jótékonyság>>>, az emberi jogok, az ellátásilánc-menedzsment és a K+F innováció terén elért kimagasló eredményeinek köszönhetően idén a cég a legmagasabb pontszámot érte el a DJSI létezésének kezdete óta.

A Hankook nyolc, a maga meghatározott szakterületén működő bizottság munkájának köszönhetően javította a vállalaton belüli ESG-normákat. Egy fenntartható ellátási lánc működtetésére törekszik

2018-ban a vállalat stratégiát fogalmazott meg a természetesgumi-ellátás fenntarthatóságának érdekében. Mi több, a vállalat vezető szerepet tölt be a körkörös gazdaság gyakorlati alkalmazásában. Ezen kívül a gumiabroncs-specialista ebben az évben csatlakozott a Tudományalapú Célkitűzés Kezdeményezéshez (SBTi), és az üvegházhatású gázok csökkentésére. A közép- és hosszú távú célkitűzést terjesztette elő, hogy a termeléssel összefüggő CO2 -kibocsátást 2030-ra 46,2%-kal csökkenti a bázisnak tekintett 2019-es évhez képest. Célja továbbá az ellátási láncból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának 27,5%-os csökkentése is.

A vállalatnak – globálisan működő gumiabroncs-gyártó cégként – deklarált célja, hogy a kiemelkedő fenntarthatóság-menedzsment képességek megvalósítása érdekében olyan tevékenységeket honosítson meg szisztematikus keretek között, mint a vállalati jótékonyság és a környezetmenedzsment.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a fenntarthatósági minősítések és befektetések legelismertebb globális referenciaindexe

Példaértékű vállalatokat sorol be. Átfogóan értékelve a vállalatirányítási tevékenységeket olyan szempontok szerint, mint a pénzügyi teljesítmény, a társadalmi hozzájárulások, az etikus vállalatirányítás és a környezetgazdálkodás. A DJSI-t 1999-ben közösen fejlesztette ki a világ legnagyobb pénzügyi információs vállalata az S&P Dow Jones Indices és az S&P Global Switzerland SA (korábban SAM), egy globális fenntarthatóság-minősítési ügynökség.


A gumiabroncs teszteket itt találod >>>

Az új hírekről azonnal értesülhetsz Facebook oldalunkról is, – Kedveld!

Videó csatornánkon mindig fogsz találni valami érdekeset, iratkozz fel >>>

Instagram oldalunkat itt tudod figyelemmel kísérni >>>

Twitter oldalunkat is megtalálhatod >>>

Pinterest oldalunk >>>>

File Gábor info(kukac)gumipiacmagazin.hu +36305620602.

File Gábor
A gumiabroncsok szóvivője
info(kukac)gumipiacmagazin.hu
+36305620602.

Ezt olvasta már?

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Új Michelin kerékpár gumiabroncs

Új MICHELIN Power Adventure murvás kerékpár gumiabroncs, amely nagy teljesítményt kínál közutakon és erdei ösvényeken

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük